Napok óta erőtlen vagyok, mi lehet a gond?
Fél éve kezdtem életmódváltásba: napi 1200-1400 kcal + sport mellett eddig jó közérzettel, szépen olvadtak le a kilók, eddig 28. Még 8-10 lenne hátra a célig, de kb az utóbbi 1 hétben úgy érzem, hogy totál erőtlen vagyok, az edzés kínszenvedés, és csak ennék-ennék, baromi nagy önuralom kell, hogy ne faljam fel a hűtöt, vagy hogy nekiálljak tornázni. Az elmúlt hónapokhoz képest semmi nem változott sem az étkezési, sem az edzési rutinomban, mindent ugyanúgy csinálok. Persze korábban is voltak alkalmak, hogy nehezebben ment, nem akartam elkezdeni, de ez általában edzés közben, vagy max másnapra rendbe jött.
Persze csinálom, de kínlódok nagyon. Mi lehet a gond, mit kéne tennem, hogy javítsak ezen az állapoton?
Vannak tápanyagok, vitaminok, amelyeket egy ideig el tud raktározni a szervezet, aztán szép lassan kiürül a készlet. Ilyen a vas és a B12 is.
Szerintem tarts egy pár napos vitaminfeltöltő kúrát. Ezalatt ne a kalóriát nézd, hanem azt, hogy miben milyen vitamin, hasznos tápanyag van. Sok zöldség (levélzöldség + mindenféle színű), nyers gyümölcsök, tojás, máj, sajt, olajos magvak stb. Ha gondolod, szedhetsz valamilyen multivitamint, magnéziumot stb. is kiegészítésképpen (ezt egyébként sem ártana fogyókúra mellett, főleg ilyen kicsi kalóriakerettel). Vízen kívül ihatnál gyógyteákat is.
Köszi a válaszokat. Alapvetően nem vagyok túl megengedő magammal, de igyekeztem eddig is egészséges nasikat beépíteni az étrendembe, hogy mégse vonjak meg teljesen mindent. Viszont most egyszerűen ölni tudnék egy kis csokitortáért, vagy csipszért. :D
Igyekszem figyelni a megfelelő vitaminbevitelre, hátha tényleg az lehet a ludas, hogy valami hiányzik, meg lehet emelek picit a keretemen is, aztán meglátjuk mi történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!