Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez a macro jó lesz?

Ez a macro jó lesz?

Figyelt kérdés

Szénhidrát 50%

Fehérje 20%

Zsír 30%

Amit tudni kell hogy 16L 65kg 162cm

2020. aug. 2. 15:52
 1/5 A kérdező kommentje:

Úgy értve

szénhidrát 193g

Fehérje 77g

Zsír 51g

2020. aug. 2. 15:54
 2/5 anonim válasza:
Mihez édesem?
2020. aug. 2. 17:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez akkor 1544 kcal összesen, a tápanyageloszlás pedig a hivatalos ajánlás szerinti. Gondolom egy picit fogyni akarsz.

Próbáld meg, lehet, hogy jó lesz neked. Azért az étrend összetételére is figyelj, az a 193 g szénhidrát lehet 193 g kristálycukor vagy származhat mondjuk zabpehelyből vagy zöldborsóból is. Nagyon nem mindegy.

Ha sportolsz, esetleg több kcal fog kelleni. Ha pedig éhes maradsz, de nem a sok sport miatt, akkor lehet hogy változtatnod kell a makrókon is. Valakinek kisebb arányú szénhidrát és több zsír kell, hogy ne maradjon éhes.

2020. aug. 2. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Igazából maga fehérje bevitel és megfelelő kalória mellett teljesen mindegy.

Meg persze a zsírt 15% felett illik tartani, mert a hormonok koleszterin és további más zsír molekulákból épülnek fel, így ha 15%nál kevesebb zsírt tartalmaz a diétánk könnyen hormonális problémákba ütközhetsz.

Így az alacsony zsír tartalmű diétáknak negatív hatása lehet a testi funkcióinkra, amiket ezek a hormonok irányítanak, amik tartalmazzák a növekedést, anyagcserét és a reprodukciós folyamatokat.

Szintén megnehezíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását. Azaz például A, D, E és K vitaminokét.

Talán rosszabb, hogy a nem megfelelő esszenciális zsírsavak bevitele megnövelheti a prosztata, végbél és mell rákot is.

Viszont ezeken kívűl teljesen mindegy a makró felosztás, hiszen létezik ketogén diéta, ahol kb 80% a kalóriáknak zsír és csak 5% körül van a szénhidrát.

Meg léteznek nagyon magas szénhidrát tartalmú diéták is.

.... és működnek.

2020. aug. 2. 22:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Próbáld ki és megtudod😊 Nagyon egyénfüggő.

Nekem pl borzalmasan rossz lenne : mert számomra rengeteg a szénhidrát, viszont nagyon kevés a fehérje és a zsír. Én szénhidrátból eszem legkevesebbet (80-85g), zsírból a legtöbbet (170-180g) és a fehérjém is több (120-130g). De ez én vagyok.

Próbáld ki és megtudod, hogy neked való e ez így. Az a lényeg😊 Nem vagyunk egyformák.

2020. aug. 2. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!