Ez a macro jó lesz?
Szénhidrát 50%
Fehérje 20%
Zsír 30%
Amit tudni kell hogy 16L 65kg 162cm
Úgy értve
szénhidrát 193g
Fehérje 77g
Zsír 51g
Ez akkor 1544 kcal összesen, a tápanyageloszlás pedig a hivatalos ajánlás szerinti. Gondolom egy picit fogyni akarsz.
Próbáld meg, lehet, hogy jó lesz neked. Azért az étrend összetételére is figyelj, az a 193 g szénhidrát lehet 193 g kristálycukor vagy származhat mondjuk zabpehelyből vagy zöldborsóból is. Nagyon nem mindegy.
Ha sportolsz, esetleg több kcal fog kelleni. Ha pedig éhes maradsz, de nem a sok sport miatt, akkor lehet hogy változtatnod kell a makrókon is. Valakinek kisebb arányú szénhidrát és több zsír kell, hogy ne maradjon éhes.
Igazából maga fehérje bevitel és megfelelő kalória mellett teljesen mindegy.
Meg persze a zsírt 15% felett illik tartani, mert a hormonok koleszterin és további más zsír molekulákból épülnek fel, így ha 15%nál kevesebb zsírt tartalmaz a diétánk könnyen hormonális problémákba ütközhetsz.
Így az alacsony zsír tartalmű diétáknak negatív hatása lehet a testi funkcióinkra, amiket ezek a hormonok irányítanak, amik tartalmazzák a növekedést, anyagcserét és a reprodukciós folyamatokat.
Szintén megnehezíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását. Azaz például A, D, E és K vitaminokét.
Talán rosszabb, hogy a nem megfelelő esszenciális zsírsavak bevitele megnövelheti a prosztata, végbél és mell rákot is.
Viszont ezeken kívűl teljesen mindegy a makró felosztás, hiszen létezik ketogén diéta, ahol kb 80% a kalóriáknak zsír és csak 5% körül van a szénhidrát.
Meg léteznek nagyon magas szénhidrát tartalmú diéták is.
.... és működnek.
Próbáld ki és megtudod😊 Nagyon egyénfüggő.
Nekem pl borzalmasan rossz lenne : mert számomra rengeteg a szénhidrát, viszont nagyon kevés a fehérje és a zsír. Én szénhidrátból eszem legkevesebbet (80-85g), zsírból a legtöbbet (170-180g) és a fehérjém is több (120-130g). De ez én vagyok.
Próbáld ki és megtudod, hogy neked való e ez így. Az a lényeg😊 Nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!