Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miylen diéta jó inzulinreziszt...

Miylen diéta jó inzulinrezisztens és egyben pajzsmirigybetegnek, hogy helyreálljon a hormonháztartása és fogyjon, milyen otthoni testmozgást ajánlotok?

Figyelt kérdés
Inzulinrezisztenc és pajzsmirígy beteg vagyok, folyton hízok, akárnit is eszek, és még fiatal vagyok ahoz, hogy egyedül menjsk sportolni, plusz itt vokt a járvány és nem igazán mennék nost konditerembe, ezért kérek most segítséget. Itthon nem igazán tudok erről beszélni senkivel, msrt senki sincs ebben a helyzetbsn mint én, futni nem tudok, azaz a nagy súlyom miatt nem igazán lenne jó ötlet a futás, plusz a körnön is be vab gyulladva, ami miatt sem tudnék futni, mert fáj, és az inzulinrezisztencia miatt nehezebben gyógyul. A troll, trágár kommenteket mellőzzük, mert én sem viccből írtam ezt a kérdést, komoly válaszokat sheretnék kapni, amik tudnak segíteni a helyzetemen. Anyukám a zsírdiétával jön, hogy midbent zsírosan főz/süt, nem olajjal, de én tartok tőle msrt a zsírtól is lehst hízni, kérlek titeket mondjátok ha tévedek.

2020. jún. 26. 11:40
 1/2 anonim ***** válasza:
80%
Ilyen paraméterekkel feltétlenül keress meg egy jó dietetikust. Neked személyre szólóan összeállított étrendre van szükséged amit csak egy szakember tud elkészíteni neked. Anyukád ötlete marhaság egy az egyben.
2020. jún. 26. 12:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Elárulod, hány kg/cm vagy?

A jó étrend a legfontosabb. Figyelj oda a szénhidrátra, nem csak a mennyisége lényeges, hanem az is, miből viszed be. A zsírtól is lehet hízni, persze, de az IR lényege az, hogy a szervezeted nem bírja a sok szénhidrátot felhasználni, és túl sok inzulint termel. A zsírnak nincs inzulinválasza, több zsírral (és fehérjével, rosttal, mellé kevesebb szénhidráttal) hamarabb jól tudsz lakni és ritkábban leszel éhes. Ez nyilván nem jelenti azt, hogy zsírt kell enni szalonnával, de nem is kell zsírszegényen táplálkozni. Valahol a kettő között. (Zsír alatt zsiradékokat értek, azaz beleértve a növényi olajokat is.)

Nem kell otthonról elmenned ahhoz, hogy mozogj. Lehet otthon is tornázni, esetleg vegyetek egy szobabiciklit, ha még nincs. A lényeg a rendszeresség, és hogy ne hagyd abba.

Mit jelent a "zsírdiéta"? Anyukád jól teszi, hogy étolaj helyett zsírt használ, bár ez önmagában még nem elég ahhoz, hogy jó legyen az étrended. Nekem a low carb étrend jött be, azaz viszonylag alacsony szénhidrátbevitel (de nem ketogén szint), megfelelő fehérje, sok zöldség, annyi zsírral, amennyi jólesik. A kalóriabevitelem 1500-1700 kcal között mozog, nem is tudok többet enni. Glutén- és tejérzékeny vagyok, a pm alulműködésem is autoimmun eredetű, így jó ideje nem eszek gluténtartalmú ételeket, tejtermékeket (és szóját sem). Már sikerült lefogynom, a pm értékeim is normálisra csökkentek, az IR tüneteim elmúltak. Jól érzem magam így, ezért a diétámat jó eséllyel egész életemben tartani fogom.

2020. jún. 27. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!