Hogyan vegyem rá magam a normális ivásra, evésre?
Nem igazán szoktam érezni, hogy szomjas lennék és nem is iszom eleget. Valamikor csak este esik le, hogy egész nap nem is ittam semmit... Most is facsartam egy kis citromlevet egy 1,5 literes üveg ásványvízbe, 3 napja azt iszom és még mindig nem ürült ki. Nem is esik jól, nem is kívánom. Nincsen bajom a mentes vízzel, de egyszerűen nem hiányzik, csak magamba erőltetem kortyonként. Az ízesített vizek vagy teák sem csúsznak le jobban (a cukormentes üdítőket én nem szeretem). Egyedül a kóla az, amiből kb. bármennyit meg tudtam inni, de azt nem szeretnék.
Kb. a kajával is így vagyok, kínkeservesen tartottam a napi legalább 3 étkezést, de már ez is veszni látszik... ma is kb. egy órája ettem először és nem tudom, hogy ma még be tudok erőszakolni valamit. Nasiból kb. be tudnék falni egy teherautónyit is, de a normális ételt ugyanúgy nem kívánom és itt sem az ízekkel van a baj. Valahogyan nem vagyok éhes, nem kívánom és nem esik jól.
A kólát felejtsd el. Méreg. Kilincsmosónak megfelel. Kivonja a szervezetből a kálciumot, s aztán nézhetsz, ahogy 50 éves korodban majd törnek a csontjaid, görbül a hátad. A belső szerveket is tönkreteszi, a fogzománcot is.
Azért nem esik jól, mert összevissza eszel.
Reggelire 1 dl. tiszta gyümölcslé (facsarj magadnak 1 db narancsot.
Tízóraira 1 banán.
Ebédre egy csésze valamilyen leves, egy szelet natúrszelet, vegyes zöldséggel /salátával.
Uzsonnára néhány szem dió, vagy egy félmarok hántolt napraforgó. Egy pohár
tej, vagy gyümölcslé, vagy turmix.
Vacsorára 18 h-ig bezárólag kefir, yoghurt, 1 zsemlével.
A lényeg, többször egyél könnyű ételeket és keveset. Aztán apránként emelheted a mennyiséget.
A sok folyadék fontos, de abban benne a reggeli kávé, a gyümölcslevek, leves. Ha a citromos vizet nem kívánod, vannak klf. gyümölcsteák is.
Valamelyiket csak kedvelni fogod. A cukorra ne szokj rá, a bioméz amúgy is fontos az érfalak erősítéséhez.
Nincs rendszer az életedben. Csinálni kell. Új szokásokat felvenni nehéz nyilván, de hosszútávon kifizetődő. Mást nem tudsz csinálni, minthogy tudatosan csinálod ezeket. Régen én is össze-vissza ettem és alig ittam. Mást szoktam meg, más volt a napirendem. Hányni tudtam volna, ha reggel fél órával ébredés után ennem kell. Ma már alig várom. A többi étkezés már megy, de a reggeli mindig mumus volt. Erőltettem, mostmár nem bírok nélküle létezni.
A vízivást még mindig tudatosan csinálom. Egyszerűen nem vagyok szomjas és nem jut eszembe, hogy innom kéne. Este, amikor kitudnám inni a csapot jövök rá, hogy ma szinte nem is ittam... Ami nekem bejön, az az, hogy munkakezdéskor, reggeli után megtöltöm a kis kancsómat vízzel. Pontosan 1,5 liter vízzel és úgy ülök le az asztalomhoz, hogy előttem van és tudom, hogy ennek el kell fogynia mire indulok haza. A poharam kb. 3 deci és így jól betudom osztani, hiszen 2-3 pohár víz délelőtt és délután is nem olyan nagy cucc. Itthon is megiszom még nagyjából egy litert, azt is tudatosan.
Ha máshogy nem megy, akkor töltsél le alkalmazást, ami emlékeztet, hogy inni kell. Az elején én is csináltam. Ráadásul sokáig a vízzel is bajom volt, nem tudtam meginni. A cukros vackokhoz voltam szokva. Ezt is szépen leküzdöttem, mostmár csak a víz esik jól. Ritka ha megiszom egy nap még egy pohár ezt-azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!