Mit csinaljak, hogyha anyek folyton egeszsegtelen eteleket vesznek, de en fogyni szeretnek?
Nehéz erre jó tanácsot adni. Valahogy meg kellene találnod a középutat, hogy abból is egyél, amit anyukád főz neked, és azokat is, amiket egészségesnek tartasz, így nem kellene állandóan konfrontálódnod velük. Sajnos tényleg elég gyakran vannak itt anorexiások (bár úgy tűnik, te nem vagy az), és olyanok, akik koplalással próbálnak lefogyni, így ismeretlenül nem szívesen értenék egyet azzal, hogy tűzzel-vassal küzdj a családod ellen és ne érdekeljen a véleményük.
Én amúgy fordított helyzetben vagyok, kétgyerekes anyukaként próbálom a családomat rávenni, hogy egyenek több és többféle zöldséget, gyümölcsöt, egészségesebb ételeket, kevesebb cukrot, lisztet. Néha már belefáradok, annyira nehéz megértetni velük, mire jó ez. Pedig igyekszem finom ételeket főzni, és nem csak csirkemell-barnarizs-brokkoliban gondolkodom, sőt...
Növésben vagy. Egyszerűen mozogj többet.
És mesélj arról, hogy szoktad ellógni a mindennapos testnevelést.
Mindig együtt kell enned a szüleiddel? Én anno úgy csináltam,hogy kerültem a közös étkezéseket.És akkor nem kell hallgatnod,hogy “egyél rendesen”...Anno a szüleim csinàlták ezt,most meg a férjem...De megtanultam valahogy kiegyensúlyozni a dolgokat.Pl. ha a szüleiddel eszel egyél egy kevés tésztát vagy amit,salátàból viszont szedd tele a tányérod,akár kétszer is,és akkor sokáig ülsz velük az asztalnál és látják,hogy eszel.Akármilyen házi koszt vagy minôségtelen étel mellé lehet salátát enni.Mondd,hogy nem azért eszed a zöldségeket,hogy fogyj,hanem hogy szebb legyen a bőröd/körmöd/hajad.Vagy mondd,hogy fáj a hasad a tésztától/fánktól/pizzától (ez sok embernél gyakran előfordul),mondd,hogy jobban esik a gyomrodnak a leves stb...
Ui:nem vagyok anorexiás soha nem is voltam,de vannak emberek,akik nem értenek a szép szóból,és taktikázni kell.Ami olcsó és egészséges és laktató:zabpehely,alma,burgonya,borsó,tojás,joghurt,túró
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!