Mit használjak főzéshez? Illetve milyen ételeket készítsek ha nem tehetem meg hogy minden nap húst egyek?
Kókuszzsír, olíva olaj, sertészsír? Nagyon keveset használok..
Illetve a másik hogy nem tehetem meg hogy minden nap húst főzzek. De akkor miket lehet? Fehérjepor mire jó?
Nagyon nagy súlyról szeretnék fogyni.
A fehérjepor, zöldség sokkal drágább, mint a hús egy napra!
Első sorban a szénhidrátot kell csökkenteni, illetve lassan felszívódóakra cserélni. Az, hogy mivel főzöl, ha ez 1-2tk ízlés kérdése, mindegyik 700-900kcal.
Ízlés/ pénz dolga, hogy mivel sütsz- főzöl. Én eleinte kókuszzsírt hasznàltam, de borzasztó dràga, így leszoktam róla hamar. Az olivaolajat utàlom, az étolaj egészségtelen és nem bírja a gyomrom sem, szóval sertészsírt hasznàlok. Finom ízt ad a kajàknak, laktat is. Nem spórolok vele, a zöldségköreteimet, a húsokat és a reggeli ràntottàmat is abban sütöm:)
Azt pedig te tudod mi fér bele anyagilag neked fehérjeforràsként. Ott van ugye maga a hús, a tojàs, sajtok, olajos magvak, hüvelyesek- ezekben több szénhidràt van. ( Bàr nem tudom milyen étrendet követsz) A fehérjepor szerintem elég dràga cucc, kiegészítésnek jó, én pl néha szoktam inni vaníliàsat egy kis kàvéval szimplàn élvezeti célzattal.
Olajokat, mogyoró, szőlőmag, olívát használok, amihez kevés kell abba a drágábbat-finomabbat, megvenni drága, de nagyon sokáig elég. Természetesen, nincs olajban sült krumpli és hasonlók...
Zsírok, kókusz, kacsa, liba, sertés, szintén minimális használattal, a kókuszt inkább sütikhez, a sós ételekhez a többit, kedvem szerint. Egy vödör kókuszzsír is sokáig elég...
Sok zöldséget egyél, mindig az idény és akció szerint. Főzelékek egy tk. kukorica keményítővel, egy szem articsókával, ha akarod pici tejszínnel sűrítve. Feltétnek hagyma pörkölt. Tojásételek, kivéve a tükörtojás. Zabkása, árpa kása. Én vízzel+tejszínnel főzöm, mikor mivel ízesítem. A fehérjét fehér sajtokkal, túróval is pótolhatod.
Sok rost, és némi mozgás is minimum kell, rendszeres legyen nagyjából, akár napi fél-egy óra séta kezdésnek, és megfelelő víz, csak víz, semmi ízesített lötty, max. teák.
nézzél vegán, begetáriánus recepteket. a kókuszzsír nem drága, a 300 ft-os étolajhoz képest igen, de ez 100% anyag, a kenhető margarinnál olcsóbb kilója, a hidegen sajtol olajakat nem jó melegíteni csak salátába való.
fasirtba ilyesmibe, amit sütsz, tehetsz olajosmag-lisztet, napraforgómag 1000 kilója, kávédarálóban megdarálod, vagy beáztatod fél-1 napra és akkor egyben is könnyebb emészteni.
a maglisztként árult termékben kevesebb a zsírtartalom, több a rost.
de sok fehérje!
fehérjepor nem természetes, meg lehet lenni nélküle, számold ki mennyi fehérjét eszel egyébként, simán kijön a szükséges mennyiség.
Nem tudom, mennyi pénzből gazdálkodsz naponta, de nem csak a csirkemell létezik. Vannak olcsóbb húsfélék, pl. láttam már csirke alsócombot 440 Ft/kg áron.
Nekem egy napra elég 20-25 dkg hús, nem csak ebből jutok fehérjéhez. Eszek olcsóbb és néha drágább fajtákat, halat is. Hetente 1x májat, ami kb. 650 Ft/kg. Szerintem átlagban napi 500 Ft-ot költök erre, amit bőven megspórolok azzal, hogy nem veszek már üdítőket, nasikat, és magamnak főzök.
Sütéshez zsírt és kókuszzsírt használok. Fehérjeport nem vettem még sosem, nincs is rá szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!