Diéta alatt ehetek bolti savanyú csemege uborkát? Csak mert láttam hogy van benne cukor és el is ment a kedvem tőle
Ehetsz bármit, csak mértékkel. pl. sütit is, de ne egy tepsivel, hanem egy szeletet.
Hülyeség mindent megvonni egy kis cukor vagy liszt miatt, mert nem fogod tudni tartósan csinálni, illetve kieszed a hűtőt, meg a kamrát, mikor eléred a célt.
Miért ne tudná tartani? Én IR-es vagyok cirka 15 éve... :o
Esetleg kérdezd meg a cukorbetegeket, a gluténérzékenyeket, hogyan bírják cukor és liszt nélkül... Attól, hogy te nem nagyon tudsz alternatívákat, attól még van!
Kérdező, a diéta alatt nem fér bele se egy szelet süti, se semmi, ami tartalmaz cukrot! És vigyázz, mert a cukornak sok rejtett neve van!
A 2. válaszolónak annyiban igazat adok, hogy attól, hogy valaki nem eszik semmit, amiben hozzáadott cukor van, még nem fogja feltétlenül felzabálni a hűtőt. Étrend, elhatározás és motiváció kérdése. Mindenből lehet találni cukormentes, egészségesebb alternatívát.
Másrészről, a kérdezőről nem tudunk semmit. Más dolog, ha valaki IR-es, cukorbeteg és/vagy súlyosan elhízott és más, ha csak pár kiló feleslege van és egyébként egészséges.
Én is az egészségem miatt iktattam ki jó időre a cukros dolgokat, most már néha eszek ilyeneket, de tudok mértéket tartani. Így, hogy a kérdezőt nem ismerem, azt mondom, neki kell tudnia, mit miért csinál, belefér-e az étrendjébe pár darab cukros-ecetes uborka - ha nem, lehet helyette cukormentes savanyúságot vagy zöldséget is enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!