Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lecsúszhatok olyan csúszdán,...

Lecsúszhatok olyan csúszdán, amin elvileg nem szabadna?

Figyelt kérdés
Fogyózom már egy ideje, le is ment 15 kg,de még bőven van feleslegem. Holnap mennék strandolni, ahol a kedvenceim a csúszdák, viszont van a csúszdán súlyhatár kiírva, aminél én 15 kg-mal nehezebb vagyok. Így elvileg nem szabadna lecsúsznom, de ha mégis megteszem, lehet belőle baj?
2019. aug. 12. 14:25
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Amik ki vannak írva súly határok az azt jelenti hogy annyi kilóig biztosan ki bírja az egész mindenség, viszont biztonsági okokból úgy vannak ezek megcsinálva hogy a súlykorlátnak ami megvan határozva pl 120 kiló, max na azt még +60 kg val terhelni lehet mert azt is kibírja még biztonságosan. Ezeket azért tervezték így mert megeshet hogy nem igazán tartják be ezeket a szabályokat és hogy véletlenül se legyen belőle baleset.

Bár nem tudom mennyire lehetsz kövér, mert ezek a csúszdák azért 120 kilót simán elbírnak és annyi is szokott lenni a határ.

2019. aug. 12. 14:51
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Miért csúsznál le, ha az a súlyhatár? Nem viccből írták ki.
2019. aug. 12. 14:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

100 kiló a legtöbb helyen a súlyhatár, én 110 felett voltam tavaly, mikor ilyen helyen jártunk. Lecsúsztam több helyen és a csúszda meg én is túléltük :), de pl gumis csúszdánál volt olyan, hogy egy éles kanyarban egyszerűen kifordított és fejre állított a lendület gumistól mindenestül. Én ott annyira bepánikoltam, hogy be is fejeztem a dolgot, szóval én nem mennék fel.

De ha te szereted alapból az ilyet, néhány csúszásból nem lesz baj. Ne a legvadabb menetet és legszűkebb csövet válaszd, illetve sajàt példámon a gumikkal óvatosan.

2019. aug. 12. 16:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer biztosan le..., de a helyedben én inkább nem tenném !

Nem viccből vannak a szabályok és az egy dolog, hogy saját testi épségedet veszélyezteted, de másokét is - ne csináld !

És igen, lehet belőle baj, ne kockáztass!

2019. aug. 12. 17:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem fogja leellenőrizni, hány kiló vagy, de ha baleset lesz belőle, akkor téged fognak felelősségre vonni.
2019. aug. 12. 18:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Saját meglátásom szerint, itt nem a csúszda teherbírása a lényeg, hanem hogy a fordulók, és a biztonsági zónák úgy vannak kikalkulálva, hogy a megadott súlyhatáron belül lévő tömegű test érkezik pl egy kanyarba olyan lendülettel, hogy ne sodródjon ki a csúszdából. Nem fog összeomlani a csúszda, viszont te kisodródhatsz egy nagyívű kanyarnál, vagy a végén nekicsapódhatsz a medence falának. Saját felelősségedre persze azt teszel amit akarsz, de utána reklamációnak helye nincs.
2019. aug. 12. 22:41
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :) Nem szabályt akarok szegni minden áron, de olyan régóta dolgozom ezért a fogyásért, és elszomorít, hogy hiába fogytam, még mindig nem vagyok "normális" méretű :( Abból indultam ki, hogy valaki mesélte, hogy a liftek is sokszoros súlyra vannak biztosítva. Nem akarok bajt okozni, se balesetet.
2019. aug. 13. 10:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Súlyhatáros csúszdán lecsúsztunk egyszerre 20an. Szorozd be az átlag 70 kilót 20al. Mondjuk a csúszda már rendesen kilengett és életveszélyes volt, de még itt vagyok :D
2019. aug. 13. 10:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Ahogy a 6-os is írta, a súlyhatár a gyorsulás miatt van, mivel a fizikát csak a tömeg érdeki, így bizonyos mérték felett már túl nagy lenne a sebesség, ami már nem biztonságos.

Mivel nem rendeltetésszerűen használod minden sérülés a te felelősséged, ha mások is sérülnek miattad, az is a tiéd.

2019. aug. 13. 11:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Az lenne a vérciki, ha valaki megszorulna a csúszdában, mert akkora. Azt nyolcan föltorlódnak a nyakában... Na szerintem ilyen megfontolások is vannak, nem csak az, hogy mit bír a tartószerkezet. De most már kíváncsivá tettetek, mi a súlyhatár egy ilyen helyen?
2019. aug. 13. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!