Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mért látom magam még mindig...

Mért látom magam még mindig dagadtnak?

Figyelt kérdés

Március végén elkezdtem életmódot váltani akkor 91 kiló voltam. Sikerült lefogynom 67 kilóra. Azóta már sokkal jobban érzem magam a bőrömben de ha bele nézek a tükörbe még mindig egy dagi lányt látok :( A körülöttem lévő emberek szerint vékony vagyok és nem kéne többet fogyjak. De szerintem csak a régi énemhez képest látnak vékonynak.

Sose fogom magam csinosnak, vékonynak látni?

17L/174 cm

2019. júl. 27. 10:00
 1/6 anonim válasza:
100%
Próbáld meg elfogadni önmagad
2019. júl. 27. 11:12
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Gratula a fogyásodhoz :-) Én is 174 cm vagyok és 67 kg, és én is még elég daginak látom magam. Az a tervem, hogy veszek egy testzsírszázalékmérős mérleget, és a súlyom megtartása mellett inkább az izom-zsír arányon próbálok javítani. Neked is ezt javaslom. A mi magasságunkhoz az ajánlott testsúly 56,0kg - 75,4kg, aminek a 67 kg majdnem a közepe, szóval van hely kísérletezni (tehát ha véletlen fel-le megy pár kiló, akkor se leszünk vészesen soványak vagy túlsúlyosak).

Mivel 1 kg izom kevesebb helyet foglal (és szebb a formája), mint 1 kg zsír, a dagiságon is javít ez a módszer. Persze a végletek itt sem jók, valamennyi zsír kell a női szervezetnek ahhoz, hogy menstruáljon stb., itt is van ajánlott intervallum: 22-33% fiatal nők esetén (plusz figyelembe kell venni, hogy a testzsírszázalékmérős mérleg nem nagyon pontos sajnos, de persze becslésnek jobb, mint a semmi).

2019. júl. 27. 11:22
 3/6 anonim ***** válasza:
28%
Testképzavar. Pszichológus ajánlott.
2019. júl. 27. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a klubban. 178 centi vagyok, 102 kilóról fogytam le 70-71re egy év alatt, és habár nem tartom magam dagadtnak, de még mindig nem vagyok olyan vékony, amilyen szeretnék lenni. A sport és az erősítés tényleg sokat segít, most én is arra próbálok még nagyobb hangsúlyt fektetni, de nem könnyű. Egy idő után amúgy valószínűleg hozzászoksz a vékonyabb énedhez a tükörben is, és talán el fogod fogadni, hogy nem lehet mindenki XS-es méret.
2019. júl. 27. 12:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Sajnos Achillesz le lett pontozva, pedig igaza van. A testképzavar gyakori probléma. Szerintem se fogyj tovább. Nagyon ügyes vagy, nekem csak 16 kiló sikerült kb ennyi idő alatt, csak én rajtam tényleg van még legalább 10 kiló.
2019. júl. 27. 16:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Testképzavar. A szemed hozzà volt szokva a túlsúlyos énedhez, idő kell mire àtàll a újra:)
2019. júl. 27. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!