Akik atkinseznek/atkinseztek! Hogyan kezdjem el a diétát?
Tudom hogy van a bevezető szakasz, azzal kell kezdeni. De keljek föl reggel és egyszerűen csak onnantól atkins van?? Vagy csináljak előtte valamit, ami löketet adhat a dolognak? Ti hogyan kezdtétek el?
Elegem van abból hogy jelenleg ott tartok bármilyen szénhidr. tartalmű dologtól elkezdek befalni, gyümölcstől, összetettől, egyszerűtől, mandulától, teljes kiörlésűtől,.......
Ha viszont zsírosat eszem attól elmegy az étvágyam, könnyen eltelít és nem bírok belőle sokat enni.
Szóval ezért szeretnék belevágni, úgy érzem ez lesz az egyetlen megoldás.
Igen, felkelsz reggel és Atkins van, de ha ezt délben olvasod akkor onnantól és ha este olvasod akkor onnantól, mert nem jó húzni a diétát. Az Atkins-ban van egy pár ' szabály ' amit egy csomó " okos " ember cáfol, de csak hogy tudd, az alábbiak igazak :
- bármikor lehet enni, nem számit a napszak, sem az óra
- bármennyit lehet enni, nem számolgatunk kalóriákat
- legkevesebb 60%- a az étrendnek ZSIRBÓL kell álljon
- a többi 30%-40% kimondottan protein, fehérje
A bevezető szakasz 2 hét, de ADDIG CSINÁLOD AMEDDIG AKAROD. Ez azért lehet bármennyi idő, mert te tudod mennyit akarsz fogyni. Ha belejössz és tetszenek az eredmények akkor csinálhatod 3-4 hétig is, ameddig jólesik.
A bevezető szakaszban a következőket ehetjük : hús ( bármilyen ) , olaj ( bármilyen ), tojás, bármilyen zsir, sajt ( max. 113 gram ), illetve majonéz ( igen igen, majonézt mondtam ! )
A húst TANÁCSOS BŐRÖsTŐL enni, a tojást bármilyen módszerrel készitheted el ( főzve, rántotta, majonézes, tükörtojás, stb. ), az olajat használd BŐSÉGESEN !
Az Atkins alatt érdemesebb arra figyelni, hogy mit szabad enni, ahelyett, hogy mit nem szabad enni. Nem szabad enni viszont : édességet, gyümölcsöket és bármit amiben CUKOR vagy SZÉNHIDRÁT van. A napi szénhidrát mennyiséged csupán 20 gr. ( ez nagyon kevés ) és ha ezt meghaladod megy az egész diétád a francba ! ( elnézést a kifejezésért )
Napi fél darab avokádó ajánlott, mert vitaminok vannak benne és nagyon szénhidrátszegény étel. Ami az olajat illeti, nem vicceltem, tényleg használd bőségesen, mert 1. az Atkins diétán 60%-a az ételnek zsirból kell álljon
2. nem fogod birni zsir nélkül több, mint 2 napig
Ha kételyeid vannak a diétával kapcsolatban, megértelek. Nehéz elhinni, hogy az Atkins ennyire párhuzamos a belénkvésett fogyókúraelmélettel és hogy egyáltalán egészséges végigcsinálni.
DE tegyünk tisztába valamit ! Én nem blammálom a többi diétát és nem hitetlenkedek bennük, viszont ne egy olyan jöjjön és kezdjen el magyarázni, aki még az Atkins könyvet sem olvasta el és fogalma sincs például arról, hogy Amerikában kb. 7-8 évvel felfedezték, hogy a szivbetegséget NEM a zsirok váltják ki és NEM a hires koleszterinszint, hanem a túlzott cukor- és szénhidrát fogyasztás. S ezt 10 magyarból ha 1 tudja, a többi nem. És nekem ezzel nincs semmi gondom, de azzal viszont már igen, hogy a legtöbben azért riadnak vissza az Atkinstól, mert egészségtelen. Tévedés ! Az Atkins nem egészségtelen, mert zsirra alapul, egy olyan anyagra úgymond, amiről az évek folyamán súlyos tévhitek alakultak ki és kevés ember képes felfogni, hogy semmi de semmi köze a szivbetegségekhez
Ami a fogyókúra sikerét illeti, ezt is elmagyarázom, mert rendkivül egyszerű:
+ a cukor ( és a szénhidrát ) az EGYETLEN olyan 'anyag', ami beinditja az inzulint, amely az EGYETLEN zsirt raktározó hormon
+ a zsir NEM inditja be ezt a hormont, tehát az Atkins-nál azért ehetsz bármennyit, mert egyszerűen LEHETETLEN, hogy zsirt raktározz el, mivel a zsir és a fehérje NEM, azaz NEM inditják be az inzulint
+ Atkins alatt a test ketózis állapotba lép, ami azt jelenti, hogy elkezdi bontani a ZSIRT és nem az izmot
+ az Atkins az egyetlen ilyen diéta, ahol bármennyit ehetsz bármikor ( persze a megengedett ételekből ) és mégis a súlyvesztés gyors, egyszerű és esztétikus
Összefoglalva : az Atkins-al lehet fogyni egészségünket és IZMUNKAT megőrizve, minimális ételmegvonással ( ami a gyümölcsöket és az édességeket illeti például ) és határtalan zsir és fehérjefogyasztással, ráadásul úgy, hogy a lement súly NEM tér vissza ( annál, aki tudja, hogy mit kell az első fázis után csinálni és nem kezd bele egy ' ünneplés-zabálásba ' )
Sik sikert !
Hű.. :O
És tényleg olyan fontos hogy 20 vagy 30 gramm szénhidrátot eszek meg?? Ekkora a különbség?
Igen, a különbség számit, mert ha 30 grammot eszel szénhidrátból akkor az egész diéta 2 banit sem ér
Kül én voltam a hosszú válaszoló , jah és remélem, hogy nem csak ennyi maradt meg abból amit még irtam...
Én orvos vagyok!Az előttem szólók nagyon pontosan leírták
mit kell tenni!Min.2hétig minden SZÉNHIDRÁT.száműzve!Utána már van egy kis engedmény!Ezt a NASA dolgozta ki az amerikaiűrhajósoknak.Én hiszek nekik.Több már 300-400napja fenn van és még nem kellet slyprobléma miatt megszakítani az űrutazást.Én 90kg voltam 1/2éve-magasvérnyomással,cukorbetgséggel-akkor elkezdte-mindent pontosa!2hét alatt lefogytam 10kg-ot,utána betartottam a további menetrendet-most 3hónap óta 72kg vagyok-és nem éheztem egy pilanatig sem!A vérnyomásom normál,a cukrom normál...megérte,folytatom!Sok sikert-belevágni a legnehezebb!Űdvözlettel
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!