Lehet kapni M.o.-n olyan édesítőszert, amelyben 0 g (vagy nagyon alacsony) szénhidrát van? Mi a neve és hol kapható?
igaza van az 5-nek. A vízben nem oldódó rostok nem számítanak bele a net szénhidrátba, mert azokat nem tudod megemészteni és simán átmennek rajtad, de nem szívódnak fel. az eritritnél konkrétan mind a 99.9 g szénhidrát ilyen vízben nem oldódó rost. A többi cukor alkoholnál ez kb a az össze szénhidrát fele.
Erythritol: Glycemic index 0, insulin index 2
Isomalt: Glycemic index 9, insulin index 6
Maltitol: Glycemic index 35, insulin index 27
Sorbitol: Glycemic index 9, insulin index 11
Xylitol: Glycemic index 13, insulin index 11
Az eritrit csak áthalad az emésztőrendszeren, nem tud felszívódni. Mikor először hallottam róla, hogy van olyan cukor ami 0 kalóriás rendesen majdnem dobtam egy hátast. Rengeteg felesleges kcalt megspórolhatsz vele. Nekem a sütik is ugyanolyan finomak vele, plusz az állaga is jó. Azóta eritrit van itthon a volt cukros bödönben.
Egyetlen negatívuma, hogy jóval drágább mint a sima kristálycukor, de ennyit rááldozok az egészségem érdekében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!