Mi a véleményetek erről a honlapról?
itt találtam ezt a mintaétrendet. jövőhéten akarom elkezdeni a diétát.jól írták? tényleg ezeket lehet enni?
ja, és mi ez a protein nap? én fehérje nap-nak olvastam itt....
Megoszlik a vélemény ezzel a diétával kapcsolatban. Sokan egészségtelennek tartják, de tény ami tény, hogy hatásos.
Nagyon sok fajta diéta létezik, szinte mindent kipróbáltam ami létezik. Ez az egy volt az, amire bátran állíthatom: működik. Nagyon komolyan be kell tartani a szabályokat, de cserébe a hatás nem marad el. Nem kell várnod egy hónapot, hogy meginduljon a fogyás, már az első hét után nyugodtan lemérheted magad.
Én három naponta mértem a súlyomat, és szinte mindig kevesebbet mutatott a mérleg (digitális mérleg)
Nem áll meg a fogyás, folyamatos súlycsökkenés volt.
Használd a google-t, sok honlap foglalkozik vele. Ha megérted a lényegét (szétválasztás) és komolyan veszed, sikered lesz!
Az a lényeg, hogy az egyes napokat ne cseréld fel, tehét a következőképpen kövessék egymást:
1. Fehérje (protein)
2. Keményítő
3. Szénhidrát
4. Gyümölcs
Minden nap a reggelid gyümölcs legyen, de ne annyit egyél belőlük, hogy szétpukkadj :) Mondjuk 2-3 alma, vagy 1 narancs és 2 szem kivi stb...
A reggelid és az ebéded között jó ha 3 óra eltelik, ne kövesse egymást rövid időn belül a kettő. Ha kicsit később van időd reggelizni, várd ki azt a három órát ebédig.
Az ebéded fehérjenapon is sokrétű lehet, de itt se "zabáld" magad halálra. Ha hideget kívánsz ehetsz mondjuk szeletelt füstölt párizsit egy kis trappista sajttal, kefirrel, uborkával. Én ezt nagyon szeretem. Próbálj meg arra törekedni, hogy a vacsorád ugyan az legyen mint az ebéded. De természetesen nem csak hideg ételt ehetsz fehérje napon, lehet az egy kis grillcsirke is.
Keményítő napon: krumpli, hüvelyes zöldségek, rizs, gomba és ezek variációi (de biztos van még más is, de hirtelen ez jutott eszembe) én tegnap pl.: gombapörköltet ettem rizzsel.
Szénhidrát napon viszonylag nem olyan egyszerű a helyzet, annak ellenére, hogy mindenki azt hiszi ez a legegyszerűbb. Az ebéded alapja lehet a tészta, csak jól meg kell válogatni mivel is - mert ugyebár sajttal, tejföllel már nem lehet enni, mert az fehérje :S
Tehát eheted mondjuk paradicsomszósszal, vagy esetleg egy kis mákkal. De sok esetben ettem instant levest, egy kis zsömlével. Itt is van variáció azért, ez is csak 1-2 példa volt...
Gyümölcs napon elméletileg mindenből annyit ehetsz, amennyi jólesik. Én amondó vagyok, hogy azért itt se essünk túlzásokba, nem kell degeszre enni magunkat.
Gyüminapon mehet napközben a 100%-os gyümölcslé is.
A többi napon is nagyon fontos, hogy sok folyadékot vigyél be a szervezetedbe, minél többet annál jobb. De gyümölcslevet a többi napon csak reggelire igyál. Napközben igyál inkább ásványvizet (lehetőség szerint szénsav menteset) - ha nem szereted a vizet igyál finom zöld teát, édesítőszerrel ízesítve.
Havonta egy víznapot szoktak tartani, ami a gyümölcs nap után következik. Én ezt kihagytam, enélkül is működött - de ha elég erős vagy akkor tartsd be, biztos eredményesebb leszel így.
Szerintem van még 1-2 dolog amit kihagytam, olvass utána...
Ajánlom neked, hogy vezess egy táblázatot, hogy melyik nap mit ettél, valamint a méréseidet is vezesd. Fogod látni, hogy folyamatosan csökken a súlyod, nekem erőt adott az, hogy láttam hogy innen indultam és most itt tartok. :) Ha bármi kérdésed van írj, ha tudok válaszolok. Sok sikert!
Az első vagyok. Mint mondtam, rengeteg diétát kipróbáltam már - egyik sem volt hatásos. Általában a diéták nagy része arról szól, hogy ne egyél szénhidrátot, tehát kiéhezik a szervezeted. Amikor abbahagyod, elkezded "zabálni" a zsíroskenyeret és több jön vissza egy hét alatt, mint ami lement egy hónap alatt.
Én, amikor abbahagytam ezt a diétát, persze máshogy étkeztem mint a diéta közben - de nem zabáltam. Visszajött a súly, de körülbelül 4 hónap alatt jött vissza az, amit leadtam 1,5 hónap alatt.
Rájöttem arra, hogyha az embernek sikerül elérnie egy olyan súlyt amit szeretne, vigyázni kell rá. Nem szabad hagyni hogy visszajöjjön! Tehét ennél a diétánál nem olyan drasztikusan jöttek vissza a kilók, mint bármelyik másiknál. Szerintem ez általánosságban minden fogyókúrára igaz, hogyha abbahagyod, visszajönnek a kilók.
Éppen ezért, életmódváltással lehet hosszú távon megőrizni a leadott kilókat.
nagyon köszönöm a válaszokat.
tehát ha 90 napig végig csinálom és közben folyamatosan tornázok, futok, lovagolok (mert ezeket szoktam csinálni) akkor megmarad az a kicsi izom ami most van rajtam?
esetleg egy minta-étrendet tud valaki linkenlni?
"9:14 ! gondolom te nem sportoltál közben semmit. emiatt lettél löttyet...nem?"
tornáztam mellette.
"Hiába tornázott volna az a válaszoló, ha az izom nem tud miből felépülni. Mivel 4-5 naponta csak 1x viszel be fehérjéket..."
pontosan így van.
Pedig nem fogytam gyorsan. Heti egy kilót, és az utolsó egy hónapban már semmit. mégis veszítettem az izomzatomból. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!