Kezdőoldal » Fogyókúrák » 90 napos diéta » Több kérdésem is lenne,1,...

Több kérdésem is lenne,1, Mennyire lesz nehéz (bővebben lent?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Arról lenne szó, hogy elkezdeném a 90 napos diétát

mert sztem elégé sokat kellene leadnom

(175 cm, 90kg, 16/F)

és ez a diéta megtetszett, meg mondták is h hatásos.

A kérdésem a fent feltett kérdés, és még annyi, hogy

nektek, akik végigcsináltátok,

2,mennyibe került 4naponta ez a diéta.

(nem mintha nagyon-nagyon fontos lenne,csak érdekel)

jah és persze sportolni is fogok

(hetente minden nap futás min. 1 óra, kivéve szerda

és péntek,mert akkor 1,5-2 óra kosárlabda,foci ésröpi:D)

3, így kb. mennyit fogyhatok?

2010. ápr. 2. 03:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

oké, beleírom abba, amit írtál :)

3 étkezés helyett naponta 5-6 alkalommal, kisebb adagokat.(mintha 3 adagot ennék csak 6 alkalommal)- így van, a napi mennyiségedet edd meg 6 részre szétosztva

Minden nap ugyanabban az időben (8 után már ne nagyon, igaz?:D) ugyanolyan kalóriamennyiséget.(kb 5-700 kcal) - az 5-700 kcal csak az ebédre vonatkozott!!! A napi kalóriabeviteled semmiképpen ne legyen kevesebb 1500-1700 kcal-nál, de sztem ez nem lesz probléma.

gyümi, tejtermékek, sok-sok zöldség -így van. Tejtermékekből sovány tejtermékek. Ezekből sem kell sok, értelemszerűen, de sok kálcium van bennük, ami kell a fejlődésedhez: lehet enni sovány sajtot, túrót, kefirt, joghurtot is a tej mellett. Nyalánkságnak kiváló a gyümölcsös joghurtturmix, esetleg félig lefagyasztva (óránként megkevergetve) felér egy fagyinak is. Ahogy a reklámban is mondják: naponta háromszor egyen zöldséget, és háromszor gyümölcsöt. Itt a tavasz, szerencsére a narancson, a banánon és az almán kívül is lehet majd ilyen termékeket kapni.

+ mozgás - igen, a rendszeres mozgás. Itt fontos, hogy reális és jó célokat tűzz ki magad elé, hogy ne csak belefogj, hanem rendszeressé váljon a mozgás.

- és kb ennyi:D

ha ezt így tudom csinálni(most nem a 90 napossal ugye)

akkor le tudok fogyni ?:D - igen, le fogsz tudni fogyni, de azért nem egy hét alatt. így viszont kiegyensúlyozottan, egészségesen fogsz tudni fogyni, mert a szervezeted mindent megkap, amire szükséged van.

- és persze nem kell az a sok mű dolog

pl.: csipsz, kávé,cukorral telenyomott dolgok - így van :)

egyébként jól írja az utolsó is: a finomított lisztben már tkp. semmi hasznos nincsen (bár kétségtelenül ezzel lehet a legjobban sütni-főzni). Ha főzéshez nem is használtok mást, reggelinél, vacsoránál igyekezz teljes kiőrlésű kenyeret (egyéb neve lehet graham kenyér is, jó a vollkorn kenyér is) enni. Kerülendő még a sok burgonya, sok rizs, sok tészta - ezek igazi szénhidrát- és keményítőbombák. Ha még nem mentél anyukád idegeire, akkor próbáljatok sima főzőtészta helyett durumtésztát venni (ez kevésbé emeli a vércukrot), illetve sima rizs helyett barnarizst (bár ezt sokan nem szeretik). Ez a rizs rostban gazdag.

- használd a józan eszed vásárláskor: a gyümölcsjoghurtok tele vannak nyomva cukorral - csinálj házilag.

- Ugyanez igaz a desszertekre: biztos lesz olyan, hogy megkívánsz vmi édeset - akkor ne csokit vegyél, hanem üss magadnak össze vmi finomságot otthon. Mondok egy példát, ami végtelenül egyszerű, olcsó (karácsonykor ezt ettük, és mindenki hanyattvágta magát tőle): almát félbe vágtam, kivágtam a magházát. A keletkezett lyukba kevés tejföllel kikevert vaníliás túrókrémet tettem, megszórtam kevés durvára vágott dióval, és a sütőben összesütöttem. Láthatod, hogy nem kell bonyolult dolgokra gondolni, lehetsz találékony.

- szintén kerüld a zsíros dolgokat: járj utána, melyik hús zsírosabb, és ha van választási lehetőséged, a kevésbé zsírodat válaszd.

- Sajnos, a készételek televannak rejtett cukorral, zsírral, sóval - ha otthon készítitek az ételeket, az egészségesebb is és olcsóbb is. Meg egyáltalán: tanuld meg leolvasni az információkat az élelmiszerek csomagolásán.

- egyél lassan felszívódó szénhidrátokat reggelire (ezek a cukormentes korpák, pelyhek) - ennek utána tudsz nézni a neten. Egy tál zabkorpa tejtermékkel, gyümölccsel kiválóan ellát energiával, nem leszel utána hirtelen éhes. Ha esetleg van székrekedésed és lassú az anyagcseréd, abban is segíteni fog.

- ne felejtsd el azt sem, hogy mivel rendszeresen mozogsz, szükséged van a kalóriabevitelre. Nem lehetsz meg napi fél almával...

Szóval, összességében véve: használd a józan eszed, fiam :DDD

Különben te egy klassz srác vagy, szurkolok neked, hogy sikerüljön. Gondolom, a csajok már loholnak is utánad ;)))

2010. ápr. 5. 08:56
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat :))

Hát akkor elkezdem :D

2010. ápr. 5. 13:09
 13/15 anonim ***** válasza:
na, jól van, akkor csak ügyesen :)))
2010. ápr. 7. 23:25
 14/15 anonim válasza:

1válaszoló!

Hát kiváncsi vagyok szegény gyerek, ha mehfogadja a tanácsod és 2* vacsizik és megeszik napi 2 szendvicset,hogy fog fogyni??

2010. ápr. 8. 19:06
 15/15 anonim ***** válasza:

utolsó: 1. voltam. ez nem lakomát jelent... 1 szem gyümölcsöt vagy egy pohár tejet vagy egy joghurtot... a vacsora is 1 zsemle sovány felvágottal, sajttal, zöldséggel...

ha a kettőt összeadod, még akkor is egy tartózkodó vacsorának felel meg...

2010. ápr. 8. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!