Szeretném elkezdeni a diétát de nem tudom megéri e?

Csak ugye a probléma ott kezdődik, hogy a 90 napos diétában elvileg nem ehetsz minden nap fehérjét... erre szerettem volna rávilágítani. Mondjuk nekem a 90 naposról nincs túl jó véleményem (ahogy a többi csodadiétáról sem...).
Ha nem eszel elegendő fehérjét, akkor izmot veszítesz, ez ennyire egyszerű. Tehát 90 napos helyett inkább figyelj az étkezésedre! Nem írtad, miket eszel, de ha száműzöd az étrendedből a répacukrot, krumplit, rizset, fehérlisztet, sport mellett már az is elég lesz szerintem, és izomvesztés nélkül. És ha nem állsz vissza, még tartós is lesz!
Rizs helyett nekem a bulgur nagyon bejött, cukor helyett a xilit, fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű, a palacsintát zabpehelylisztből sütöm.
Szénhidrát ugyanúgy van benne, de lassú felszívódású, így nincs magas inzulinválasz, nincs emiatt zsírraktározás.
Egy hónapja így étkezem, száműztem emellett minden cukros üdítőt, sütit, nasit, más 5 kg mínusznál tartok. Mozgással, fehérjére odafigyeléssel, kalóriát számolva.

Szálkásító diétáról hallottál már? Pl. a testépítőknek elég fontos, hogy ne veszítsenek sok izmot (s ha sok van, azok még könnyebben eltűnnek, kemény munka még a szintentartás is), de szálkásítani még fontosabb számukra, mint az átlagembernek s nem mindenkinek van ideális genetikája...
Nem veszítesz jelentős mennyiségű izmot, ha rendes az étkezésed (nem lehet túl kevés a fehérje és a kalória sem) és megfelelően edzel.
Valamennyi izom le fog menni, ez elkerülhetetlen, a cél az, hogy ez minimális, elhanyagolható mennyiségű legyen.

Eléggé elcseszett étrend a 90 napos.
Rossz a koncepciója, nehéz jól csinálni. Megéri? Nem. Válassz jobb étrendet.

Kalóriadeficit kérdése, a kalóriadeficit pedig bevitt és elhasznált energiamennyiség kérdése.
Az elhasznált mennyiség (anyagcsere) meg függ egyéni adottságoktól, fizikai állapottól (izomzat mennyisége), életviteltől, itt számítanak a hormonális hatások (1200 kcal cukor, sok inzulin vagy 1200 kcal zsír, 0 inzulin emelés)
Rajtad áll.. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!