Tudtok jó fogyókúrát mondani?
Egészséges keretek között heti 1kg zsírt tudsz leadni. Maximum. Ha ennél több sikerül, az elsősorban izom, víz, és glikogén lesz, magyarul: hájas maradsz, csak kisebb lesz a térfogatod. Tehát nulla lesz az eredmény.
A csoki nem fér bele. Egyáltalán. Főleg nem az ilyen ipari hulladékok, mint a Milka. Ha zsír akarsz leadni, akkor kezdd azzal hogy ne egyél semmit amiben van liszt és cukor. Tehát kenyér, tej, csoki felejtősek lesznek. Az étrended alapját adják a húsok, tojás, zöldségek, gyümölcsök. Célszerű fogyasztani olajos magvakat is. Amit még ne, az a feldolgozott kaja. A virsli, parizer, és társai nem számítanak húsnak, inkább édességnek, amit nem kéne enni.
A 90 napos diéta fantázianevű diétát pedig ki ne próbáld, ha csak nem akarod tönkrevágni az anyagcserédet.
# 4
Arra biztatsz egy ártatlan embert, hogy olyasmiket műveljen magával, mint a 90 napos diéta? Nem szégyelled magad?
Nekem a diétázás sosem ment és ráadásul könnyű visszahízni.
Egy ismerős ajánlotta sok évvel ezelőtt ezt a könyvet: Harvey Diamond, Marilyn Diamond: Testkontroll
(van második része is)
A lényege, hogy nem kell feltétlenül diétáznod, elég, ha arra figyelsz milyen sorrendben eszed a különböző ételeket. Pl. a nyers gyümölcsöt(esetleg zöldséget) mindig éhgyomorra kell enni, nem ebéd után desszertnek. Ha éhgyomorra eszed, akkor könnyebben felszívódnak a vitaminok, ásványok és nem érzed magadat nehéznek, mert a gyümölcsök gyorsabban megemésztődnek mint a nehezebb ételek. Míg ha ebéd után eszel mondjuk egy almát, akkor az nem tud a már elfogyasztott étel miatt megemésztődni és erjedni kezd, puffadást okozva. Sok ember tudatosan inkább reggel kívánja a gyümölcsöt, de ebéd után eszi, mert úgy tudja, hogy az éhgyomorra megevett gyümölcstől megfájdul a hasa, esetleg hasmenése lesz. Kezdetben lehetségesek az ilyen reakciók, mivel a szervezeted elkezdi tisztítani önmagát és a felhalmozódott méreganyagokat kezdi kipucolni a magából (ez mellesleg fogyáshoz is vezet). Amint hozzászokik a szervezeted az új étrendhez, sokkal könnyebbnek érzed majd magadat mint előtte és a kipucolódás is véget ér. Az éhogyomorra megevett gyümölcs azt jelenti egyébként, hogy főétkezés után 3 - 4 órával lehet nyers gyümölcsöt enni. Persze ez függ attól is mi volt a főétkezés. pl. csülkös pacal után kell a 3-4 óra az emésztésnek, de ha pl. párolt zöldségeket sült hallal ettél, akkor elég a két óra is. Tehát lehet délután is "éhgyomorra" gyümölcsöt enni, nemcsak reggel. Nekem ez nagyon bejött és eddig minden barátomnak, akinek ajánlottam működött, ezért merem leírni.
A leírt módszeren kívül persze a rendszeres testmozgás is fontos, és azért a csokievést csökkenteni ,illetve ha tudsz sütni, akkor tegyél kevesebb cukrot (és lehetőleg barna cukrot) a sütikbe. Kerüld a zsíros húsokat és főzz/süss olajjal,de ezt se vidd túlzásba! Pl. én nemrég olvastam valahol, hogy sütőben is lehet rántott zöldségeket pl. cukkinit készíteni, ki is próbáltam és működött! Isteni lett, és nem csöpög az olajtól!(Állítólag rántott húst is lehet sütőben sütni, de az utóbbit még nem próbáltam.)Figyelj a sóbevitelre!
Szerintem ne stresszeld magad azzal, hogy határidőket állítasz fel a fogyókúrára, ez csak zavarni fog! Csak lazán, légy türelmes magadhoz és figyelj a szervezeted jelzéseire!
A diéta testépítőknél működik, amikor a szálkásító diétázást nem visszatérés a szar étrendre, hanem tudatos tömegnövelés követi.
A testkontroll annyiban jó, hogy egy kis rendszert visz a kajálásodba, és figyelsz arra, hogy ne terheld meg nagyon a beleid. De úgy kb az egészséghez kevés. Ahhoz életmódváltás kell. El kell hagyni a szar kajákat, helyettük egészségesen kell étkezni, és e-mellé ha valaki akar, testkontrollozhat.
Egy pár javítás:
- nem barna cukrot kell tenni a süteménybe, hanem kevesebb süteményt kell enni. Eleve a lisztet, tejet, cukrot csökkenteni kéne, a sütemény pedig ezekből áll nagyrészt. A barna cukor egyébként is szinte ugyanaz mint a sima fehér, csak reklám, hogy jobb a rostok miatt. Ha cukor, akkor már nyírfa.
- ESZEDBE NE JUSSON kerülni a zsíros húsokat. Azok remek energiaforrások, remekül emészthetőek, és a koleszterinmítoszt sem kell elhinni. Finomított étolajjal sütni rendkívül egészségtelen, minőségi növényi olajjal meg pazarlás, mert elvesznek belőle az értékes anyagok hőkezelés hatására. Süss nyugodtan mangalicazsírral, de még jobb a kókuszzsír. A rántott hússal sem a zsír a probléma, hanem a panír...
- Figyelj a sóbevitelre! Rendelj netről káliummentes tiszta sót. A kóser só is jó, de ne támogasd a zsidókat, ott a tisztaso.hu. Nem kell keveset fogyasztanod, egyél annyi sót amennyit kívánsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!