Pizzat mikor ehetek? Es persze milyet?
Hát bármikor. Sonkást, magyarost, szalámist, hawaiit, négysajtost, mexikóit, bármilyet.
Ja, hogy fogyni akarsz?
Akkor soha. A fogyás bizony csak lemondás és áldozatok árán működik.
Egyébként nekem a kedvenc kajám a JÓ pizza, de csak akkor eszem, ha nem diétázok és keményen edzek. Ilyenkor reggelire benyomom, mivel kell az energy az edzéshez. :-D
Szia,szénhidrátnapon eheted és valóban paradicsomosat,sajt nélkül.Ez a recept nálam bevált,ez a 90napos diétához tartozó recept.
* 1kg liszt
* fél liter víz
* 2dkg élesztő
* 1 evőkanál só
* fél dl olivaolaj
* fél kiló paradicsom
* bazsalikom
Elkészítés
Az igazi pizza titka:kétszer kell keleszteni.Tehát amikor megkelt,nyomjuk még vissza egy kicsit a tálba,és kelesszük meg újra.
Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk,majd a lisztbe tesszük.A tésztát összegyúrjuk,és elkezdjük dagasztani.A kettős kelés azért fontos,mert ettől lesz finom ropogós a tészta,és a pizza hidegen is ehető marad.A tésztagombócokat lisztezett deszkán középről kiindúlva formázzuk,kézzel nyújtsuk.Ha lelógatjuk az asztal széléről,még a gravitáció is segít!Fontos,hogy mindezt sima és tiszta felületen végezzük.Házi sütőhöz mintegy fél centi vastagra nyújtsuk ki!Azután a meghámozott,paszírozott,bazsalikomos paradicsomot simítsuk el a tésztán és olajjal kikent tepsiben 15 perc alatt süssük ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!