Szeretném a testkontroll diétát elkezdeni, ami hasonló a 90 naposhoz, délig gyümölcs, délben csak szénhidrát, este csak fehérje. Olyan embertől szeretnék pár sort, aki már csinálta ezt a diétát, s az eredményre lennék kíváncsi. Érdemes e elkezdeni?
A testsúlykontroll nem egy diéta! Ha diétának fogod fel a tested/szervezeted egészségesebbé tételét, sokkal nehezebben fog menni a fogyás. Ez egy olyan életmód, mint pl. a vegetáriánusság. S nem hasonlít a 90 naposhoz. Ami hasonló, az csupán, hogy nem mindegy, hogy mit mivel eszel össze. Pl. A húst nem eheted össze a sültburgonyával vagy a rizzsel. A hús fehérje, a burgonya keményítő. Viszont a húst összeeheted a párolt, vagy sült zöldséggel és a salátával. Vagy a sültburgot vagy a rizst is a zöldséggel.
A lényege, hogy a gyomornak egyszerre 1 féle összetevőt kelljen feldolgoznia, hogy kevessebb energiát kelljen felhasználnia az emésztéshez. A zöldségek ebben segítenek, hiszen nagyobb részük víz.
De nem ehetsz össze 2 féle fehérjét sem, pl. a húst a sajttal.
Nekem 4 hónap alatt 18 kg ment le (ha már mérni kell a súlyt). De emellett napi 2 órát tornáztam is. (Igaz, kevesebbet is ettem a megszokottól - nekem ez volt a lényeg!)
Nem is volt semmi problémám, elmúltak a felfúvódások, a böfögések, a rossz közérzet, kevesebbet fáj a fejem, sokkal jobb a kedvem és büszke vagyok magamra, hogy sikerült. Vissza semmiképpen nem szoknék a hagyományos étkezésre. Mert ugye minden szokás kérdése (ahogy Dyamondék is írják).
Ajánlom, hogy vedd meg Harvey és Marilyn Diamond: Testkontroll c. könyvét, s mielőtt nagyon neki kezdenél a változásnak, olvasd el! Csupán 150 oldal + egy halom recept! Van, amit nem tudunk belőle elkészíteni, mert nem a Magyarországon kapható összetevőkből áll, de helyettesíteni lehet bizonyos dolgokat.
Tehát a könyvből mindent megtudhatsz, még bátorítást is kapsz, és meglepő dolgokat is olvashatsz!
Tehát az akarat és kitartás mellett testkontroll + torna + sok-sok folyadék!!!
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!