Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Láthatásnak ilyen esetben mik a feltételei?
A szülők évek óta külön élnek. Mindketten laktak már azóta több helyen, de nem irreálisan messze egymástól.
Viszont a gyereket nevelő szülő elköltözik jóval nagyobb távolságra, de országon belül.
Ilyenkor az anyagiak hogy mennek? Kinek kell állni az útiköltséget, meg kinek kell a gyereket szállítani?
Ha nem kozos gyermekfelugyeletben allapodtatok meg, akkor a masik fel oda koltozik a gyerekekkel, ahova akar. A lathatast kell bitositania, nem az odajutast. Ha elkoltozik Ausztraliaba, akkor vagy repulsz ket hetente, vagy donthetsz ugy, hogy te is oda koltozol. El kell dontened mi a fontos szamodra.
Eleg egyertelmu jogi helyzet, csak biroi vegzessel tudod megakadalyozni, de ahhoz tobb indok kell, hogy sokat kell utazni. Itt mar nem rolad van szo, hanem a gyerekekrol. Ha a masik szulo valami miatt koltozik, akkor a gyerekek automatikusan mennek vele, mert nekik is az a jo. Neked kell bizonyitanod, hogy nem lesz jo nekik, ha koltoznek es te alkalmasabb vagy a felugyeleti jogra. Szinte lehetetlen megvaltoztatni a biroi dontest, komoly drog, vagy alkoholfuggoseg eseten johet szoba, ha kozveszelyesnek nyilvanitjak a masik felet.
43F
Nem írtam, de én vagyok a "másik fél", azaz velem él a gyerek, és én költöznék. Ezért is érdekel, hogy nekem mik a kötelezettségeim így a különélő szülő felé a láthatással kapcsolatban.
Nem közös a felügyeleti jog, nálam van a gyerek elhelyezve, neki láthatási joga van 2 hetente 7végekre + nyáron 2 hét az övé.
Koszi, hogy az altalad le nem irt infok alapjan talalgatva lecseszel, hogy nem is ugy van. Igazan halas dolog igy segiteni.
Ugyanazt tudom irni, oda mehetsz, ahova akarsz a gyerekkel, amig ezzel ellentetes biroi vegzest nem hoz. Az pedig szinte lehetetlen. Ha latni akarja a gyereket, akkor neki kell megoldania, az odautat es a visszautat is. Kvazi "kolcson" kapja, de nincs beleszolasa a gyerek eletebe, ez a jog nalad van.
Neki csak annyi joga van, mint amit reszleteztel, engedned kell, hogy elvigye azokra a napokra, igy dontott a birosag. Ha nem tudtok megegyezni, akkor rendort kell hivni, azok megnezik a vegzest es az alapjan fognak donteni, hogy kinek van igaza. Ezert kell a birosagi papir, mert a rendorseg azt tudja betartatni az osszes fellel, ok nem itelkeznek, nem itelkezhetnek.
Szivesen.
43F
Köszönöm a válaszod, és abszolút nem volt benne lecsesző szándék, csak azért tisztáztam a helyzetet (direkt utólag), mert ha előre leírom a kérdésben, akkor elfogult válaszokat kaphatok, meg általában mindig a kérdező a hibás az ilyen kérdésekben. Sőt, örülök annak, amit írtál, mert vegülis ez nekem kedvez.
Végzés erről nincs egyébként. Annyi van, hogy annak idején a gyámügyön írtak egy papírt, hogy külön élünk, a gyereket én nevelem, ő meg látogatja, elviszi, meg fizeti a gyt-t, és ennyi.
Bár attól még félek a hisztitől, szájhúzgatástól, mi lesz, mert még nem volt erről téma.
Mindenesetre ha félreérthető voltam, akkor én kérek elnézést, és tényleg köszi a válaszod, megnyugodtam,hogy nem nekem kell szaladgálni.
Én úgy tudom, hogy ha te költözöl messze, akkor a plusz utiköltség felét neked kellene fizetned vagy kérheti a másik fél:
"A gyerek elvitelével összefüggő költségeket eddig csak a kapcsolattartásra jogosult, különélő szülő volt köteles viselni. Ez sokszor méltánytalanságot eredményezett reá nézve. Ha a válás után a gyereket nevelő szülő az ország másik végébe, vagy netán egy másik országba költözött, akkor a kapcsolattartásra jogosult szülő olyan helyzetbe kerülhetett, hogy önhibáján kívül, esetleg anyagiak hiányában nem tudott elmenni a gyerekért. Olyan is előfordul, hogy a gyereket nevelő szülő szándékosan költözik pl. a negyedik megyébe, hogy meghiúsítsa vagy korlátozza a kapcsolattartást. A bíróság most már dönthet úgy, hogy megosztja a szülők között a gyerek elvitelével kapcsolatos költségeket. Ez történhet úgy, és talán ez a legpraktikusabb, hogy a különélő szülő elmegy a gyerekért a gyereket nevelő szülőhöz, a gyereket nevelő szülő pedig hazaviszi a gyereket a kapcsolattartás végeztével. Ezáltal megoszlanak közöttük a költségek."
Nehogy már neked kelljen fizetni az utiköltséget aki neveli a gyereket.
tegyük fel kapsz 15 ezer gyerektartást, ő minden hétvégén viheti a gyerekeket, az útiköltség legyen 10 ezer/alkalom.
még te fizetsz azért mert láthassa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!