Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az egyik haverom nem tud elválni, mit tegyen?
Hosszú, megpróbálom röviden.
Egyik haverom olyan egy éve elvette a barátnőjét, de romokban házasságuk, igaz előtte se volt rendben kapcsolatuk (8 év után kérte meg). A felesége egy ideje rendszeresen félrelép az egyik közös ismerősükkel ráadásul. Már megígérte párszor, hogy dobni fogja a szeretőjét, egy ideig nem is találkoztak.
De megint elkezdtek összejárni, véletlen derült ki, a feleség azt hazudta hogy vége.
Haverom eléggé maga alatt van, elkezdett zülleni. Már a halálról vannak gondolatai.....
Én javasoltam neki, váljanak el inkább, felesleges is volt összeházasodni.
Akármit is volt az oka, haverom nem érdemelte meg, ő soha de soha nem csalta meg senkivel.
Szenved nagyon ebben az egészben, a neje annyira se tartja nagyra, hogy már az se érdekli hogy tudja. Már a szeme előtt online beszélget a szeretőjével..(Nem titkolja).
Az a gond, hogy kölcsönt vettek fel a lakásra aminek fizetik a részleteit, olyan 10 millió van a közös kéglijükön.
Azt mondta ezért nem tud válni és külön költözni.
Szerintetetek milyen megoldás lehetne? El tud így is válni hogy közös kölcsönük van a lakhelyükre?
Nagyon sajnálom szegényt, nem tudom mit tanácsoljak.
És ne gyertek azzal miért nem ő írta ki, nem is akar segítséget senkitől. Szégyelli.
Haverom 30/F a neje 31/N.
Pont amiatt mert olyan sok ideje voltak együtt. A csaj szülei is erőltették és a csaj.
És haverom azt gondolta majd ettől rendbejönnek dolgok.
Belátta utólag megbánta..Amúgy egyet értek.
10 millió ma nem tart össze 10 éves házasságokat se, nem hogy egy éveset.
A haverod egyszerűen csak nem akar elválni. Ha akarna, már rég beszélt volna egy ügyvéddel.
Én nem tudom sajnálni a barátodat, ha ekkora balek volt. Pontosan tudta, hogy nem szabad elvennie ezt a nőt, mégis belement. Gondolom már évek óta rohadt az egész.
Egy jó ügyvédet kell megkérdezni, hogy ilyen esetben mit lehet tenni! Biztos van valami megoldás. Ha a barátod FÉRFI, akkor nem tűri tovább ezt a megalázó helyzetet és mindenképpen elválik.
Olyan nincs, hogy nem tud elválni. Vagy az egyik fél kivásárolja a részét az ingatlanból, vagy eladják a házat és osztoznak a kapott összegen. Válást meg egyoldalúan be lehet nyújtani. Nem tud a haverod elköltözni átmenetileg egy albila, vagy néha nálad aludni? Kicsit segítené, hogy gyűjtsön némi erőt, hogy meglépje az elkerülhetetlent.
30n
- ki fizetni a törlesztőt?
- kinek a bankszámlájáról megy a törlesztés?
- melyik fél a hitelfelvevő, és ki az adóstárs?
- tulajdoni lapon mi van? hány százalékban kié (ne foglalkozz azzal hogy jönnek majd a feministák, hogy 50/50, nem ez a lényeg most)
- lakcímkártya szerint ki hova van bejelentve? ha a lány más lakcímre, akkor rakja ki azonnal, s mondja azt nem is éltek együtt, mert megromlott a házasságuk és kész.
Ha a gyerek fizeti a hitelt, ő a hitelfelvevő, akkor zárcsere, a lány holmijait ki tenni az udvarra mikor elmegy, írni neki sms-t h, nem jöhet vissza. A cuccai az udvarban, azért bemehet.
A többit holmiját meg 1 előre megbeszélt napon elviheti, s mennyen ahova akar. Balhézni fog miatta, fenyegetőzni, senkit nem érdekel.
Ha nem a gyerek fizeti a hitelt, akkor a srác csak adóstárs, tehát elsősorban nem őt dorgálja a bank ha baj van. Ha van bejelentett munkahelye a lánynak, akkor a bank onnan húzza a pénzt,
ilyenkor nagy levegőt vesz, keres 1 albérletet, válást megindítani (keresetlevél), életközösség megszakad, házat eladni. Költözz oda hozzá te is ha tudsz, s segíts neki. Zárja le ezt az egészet mielőbb.
Kifogás a hitel egyébként, egyszerűen abban bízik a barátod, hogy a nő észhez tér majd. Nem fog! Minél többet enged, annál pofátlanabb lesz a másik.
Nem tanulta meg ezt a nőkről? (tisztelet a kivételnek, de kevés olyan van) vissza élnek azzal, ha engedsz, ha kitartó vagy és ragaszkodsz hozzá.
Kapcsolaton belüli pofátlanságokat még el-el néz az ember, de ha más kerül a képbe azt már nem.
(most nem arról van szó, hogy veszekszünk vagy mittén én, ami kapcsolaton belül van az nem váló ok, az megoldható)
Valószínű a barátod is azt gondolta, hogy attól h balhéznak, attól még működhet, akár élethosszig tartó házasságban bízik, még ha recseg ropog, de kitart.
Szerintem szülei mintáját követné (ha együtt vannak), vagy fél a magánytól (megjegyzem jogosan, mert a nőknek nem jó semmi, társkeresőkön válógatnak mint a ruhák között),
vagy megint belefut egy ilyenbe mint most, 5-ös kategóriájú nő is 10es hapsit akar, 2 hét után eldobja mert neki jár a jobb, stb..)
Amiben a barátod hisz, hogy elveszi egyetemi szerelmét, s leélnek 1 boldog életet. Ez Hollywood-ban biztos működik, de itt nem.
Itt a 30körüli nők többsége önmegvalósít, bulizgat, szórakozgat, nem nagyon akar gyereket, nem akar szenvedni, nincs kitartás, csak a fehér herceget várják, folyamatosan keresi a jobbat, stb...
Tudod a boldogság, "nekem jár, mert megérdemlem", szrik a másikra, ha nem jó, akkor majd elválik (75%ban nők vállnak, most azt az 1-2%-ot vonjuk le akik alkoholistához mentek hozzá vagy vmi).
Tisztelet a kivételnek, de ők azok a házas nők, akik nem fognak elválni, ha nem lesz a férje gyökér.
Sajnos ez a kő kemény valóság. Tudom, hogy ragaszkodik az emlékekhez, nem akar kidobni 8 évet az ablakon, s még az idilli álomkép is a szemében,
s az ember csak a jóra emlékszik ha menteni akarja (ha eldobni akkor csak a rosszra), de szerintem engedje ezt el. Hasonló cipőben jártam én is mint a barátod, s vele egyidős vagyok.
Engem is átejtett az asszony keményen, rámfogta az egészet, minden az én hibám, amiért ő krvulni kezdett. Hozzáteszem nekem is balhés volt a kapcsolatom vele, én mint férfi
anyagilag mindent levettem róla, voltak szép emlékek, sok külföldi nyaralás, én is ragaszkodtam hozzá. A végén már nem volt házimunka, nem volt tisztelet, semmi. Eljárt bulizgatni, kvulni,
hapsizni minden. Nekem is a szemebe vágta. Hozzám jár haza, engem elutasít, én fizetem a lakhatást, én teremtettem a házat, s ezt kapom?
Elmentem pszichológushoz, aki kinyitotta a szemem. Önértékelés, az az én bajom meg a félelem, illetve egy álomkép kergetése.
Ha gondolod írj privátot, szívesen segítek, tudom min megy át a barátod, s megértem az öngyilkosság gondolatát is. A lányt nem fogja meghatni, a nőknek nincs lelke,
s vszínű ennek a lánynak empátiája sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!