Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás beadása után kötelezhető...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás beadása után kötelezhető a feleség a kiköltözésre, ha a házassági szerződésben az szerepel, h nem tarthat semmilyen jogcímen igényt az ingatlanra és a hozzá kapcsolódó javakra?

Figyelt kérdés

Sajnos feleségemnek nem tetszett semmi amit adtam az életben neki. 10 éve voltunk együtt (2éve házasok), a kapcsolat egyre rosszabb lett, ami abban nyilvánult meg, hogy én egyre többet adtam, ő egyre többet követelt, s a végére már oda jutottunk, hogy őt nem érdekeli semmi velem/velünk kapcsolatban, s semmi sem elég jó. Dolgozik, de mind magára költi. Elmondása szerint, azért akar vállni, mert velem nem lehet szórakozni, mindent tönkreteszek... Takarítani nem takarít, segíteni nem segít. 10 év alatt alig kb semmit sem adott bele a rezsibe, az életvitelbe sem nagyon (maximum 2-3 esetben valamit). Mindent veszekedésnek illetve provokációnak vett tőlem, s ezért válni akar. Amikor azt éreztem, hogy ez már nagyon veszélyes így házastársi viszonyban, 60milliós ház, autó, jómód, sokat güriztem érte mind házasság előtt, mind közben, akkor írtunk egy házassági szerződést ügyvéddel ellenjegyezve, amiben kikötöttük, hogy semmilyen jogcímen nem tart igényt a házra. Vihet belőle bármit (ez nem érdekel), de magát a házat nem. Mikor meguntam ezt az egészet, én már többet nem tudok tenni kettőnkért, akkor mondtam neki, rendben legyen (mert ő nem adja be a keresetlevelet, s kimanipulálja h én intézzem ezt is mint mindent...) akkor mondtam neki, beadom, de akkor költözzön el, amire azt mondta nem, majd ha a bíróság kimondja a válást. Most vagy meg akar szívatni, s megjelenik itt 1 fickóval, aminek a vége az lesz h agyonütöm mindegyiket, vagy nem értem a célját. Megteheti ezt, hogy nem költözik el a válás beadásakor? Én fizetem a rezsit, én állok mindent, én intézek mindent az ingatlannal kapcsolatban, s a szerződésben is az van el kell hagyni válás esetén a házat, akkor miért tartsam el még kb fél évig?

köszönöm a választ.

2018. szept. 9. 23:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ez inkább jogi kategória, itt nem nagyon fognak értelmes választ adni erre.

Hátha átrakják abba a kategóriába a kérdést.

Vagy próbáld a jogi fórumot.

Bár én inkább elsétálnék egy bírósági panasznapra, vagy egy ügyvédhez, bár az utóbbinak óradíja van.

2018. szept. 10. 02:41
 12/20 anonim ***** válasza:
65%

Elsétálsz egy ügyvédhez és ő megmondja a tutit.

Egyébként asszem ha be van oda jelentve, van lakcímkártyája, akkor nem teheted ki csak úgy.

2018. szept. 10. 04:36
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"de miért kell akkor csak az egyik félnek viselni a költségeket addig?"

Mert hazassagban vagyonkozosseg van es erre nyilvan nem tert ki a szerzodesetek.

Ha 10 evet kibirtal, akkor ez a par honap is menni fog.

Kitartas!

2018. szept. 10. 07:43
 14/20 anonim ***** válasza:

Mindenképp keress ügyvédet, szükséged lesz rá.

Lehet, hogy úgy gyorsba ki tudod tenni, ha anyud haszonélvezetet kap az ingatlanon. Az a tulajdonjognál erősebb, ha ő azt mondja, hogy takarodjon, ott mese nincs. De kétszer gondold végig, pont a fenti ők miatt. Itt ugye nagyon fontos, hogy milyen a viszonyod anyáddal.

A màsik lehetősèg, hogy szépen bérelsz egy garázst, vagy megkérsz egy havert, és a válásig àtviszed hozzá a hűtőt, mosógépet, tűzhelyt, tévét, stb. Így elég kellemetlen helyzetbe hozod, mert újat venni biztosan nem fog, de így még xar lesz ott lakni. Veszel magadnak kaját, keresel mosodát, ő meg oldja meg. Ha van hol zuhanyozni, és a te neveden van minden közmű, akkor érdemes legalább a melegvizet korlátozni.

2018. szept. 10. 07:55
 15/20 anonim ***** válasza:
45%

Irtatok egy egyezseget, amit a biro majd jovahagy. Jovahagyta mar? Nem. Marad az asszony a feneken.

Egyebkent te ezt komolyan elhiszed h ebben nem ketten vagytok hibasak?

2018. szept. 10. 08:05
 16/20 Bence_ ***** válasza:

Évekig tetted alá a lovat.

Tudom, hogy vacak így élni de pár hónapot még kibírsz.

Van hova mennie?

2018. szept. 10. 08:29
 17/20 anonim ***** válasza:

Házasság: közös ágy, közös asztal. Válás: ágytól asztaltól elválni.

Magyarul: amíg a bíróság nem mondja ki jogerősen a válást ő a feleséged. Közösen használhattok mindent, még azt is ami a te magánvagyonod (mint pld. a ház).

Ha bármelyikőtök kárt okoz akkor annak következményeit közösen viselitek.

Ha valamelyikőtök hitelt vesz fel akkor közösen vagytok kötelesek visszafizetni. A nőd a házra nem vehet fel hitelt mert szerződés szerint nem az övé, de ha nem lenne szerződés akkor arra is tudna felvenni.

Szóval nem dobhatod ki csal válás után.

Egyébként szívesen meghallgatnám a másik felet is, egy nő ok nélkül nem hagy el egy ilyen vagyont.

2018. szept. 10. 08:56
 18/20 A kérdező kommentje:
hát én úgy tartottam, hogy amit én megtudok csinálni, azt megcsinálom, megcsináltam önzetlenül, s ez lett belőle. ahogy teltek múltak az évek, egyre több dolog alól húzta ki magát, s egyre pofátlanabb lett, bűnbaknak beállítva a másikat. azért nem segít mert te nem vagy jó, vagy mert az a férfi dolga, stb... tudta, hogy nem fogom otthagyni, mert megjavítom inkább ami elromlik, s nem kidobom. sajnos kétféle ember van, aki viszonozza és van akinek semmi sem elég semmilyen téren, nem csak anyagiakra gondolok, s a végén már azt veszed észre csak azzal foglalkozol, hogy mi lesz neki jó... szerintem nincs hova mennie, azt nem fogja fel, hogy ez nem arról szól, hogy megsértődtem, és duzzogok mint egy 16 éves. Fenyegetőzni, az észt osztani mindig sikerült, más 'baltájával' verni a csalánt, milyen könnyű Budapesten albérletet találni, járjak fel én 100km-ről dolgozni mikor építkeztünk, akarom mondani építkeztem mert sok segítség nem volt benne, akkor most itt a lehetőség. nincs gyerek sem. a szerződésben benne van egyébként, hogy közöttünk nincs közös vagyon a házasság ideje alatt sem, ki mit hozott, ki mit vett azt viszi. Viszont ha valaki egy embert eldob, akkor eldobja mindenestül nem? tehát annyit szeretnék, hogy akkor összepakol, írjon egy sms-t mikor jön kiköltözni, s vége, de a mondataiból nem ez jön le, de az is lehet vkit éppen fúr már ezügyben, s minél tovább itt van, én annál jobban aszisztálok hozzá amit nem szeretnék.
2018. szept. 10. 08:59
 19/20 Bence_ ***** válasza:

Az az ember aki ennyire életképtelen meg azt gondolja, hogy csak a másik baszogatasaval lehet motiválni az szerinted érti amit te kérsz tőle?

Viselkedjen felnőtt fejjel és lépjen?

Te is egy csomó dolgon átmentél, bogy ezt lásd, ő még valahol bolyong.

2018. szept. 10. 12:18
 20/20 A kérdező kommentje:
#17-es, okkal hagyja el a vagyont, mert ahogy látom úgy tartja, itt minden 2. ember milliókat keres, mindenki nyaralgat, mindenki boldog, tiszta szex és newyork az élet. ha ennek a hapsinak büdös a lába, akkor otthagyom, van másik, akinek nem. a facebook ezt sugallja sajnos. erre jött a házassági szerződés részemről, mert a rajt lévő hitel sok, s a házasság előtti vagyonom-at ha levonjuk az értékesítésből (ami engem illet ugye...), akkor negatívba megy részéről ha 50/50. Így a papírral csak nyerhetett.
2018. szept. 10. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!