Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elindítottam a válást. Hogy lehetne meggyorsítani?
Ne haragudj, de erre csak egy ügyvéd tudna megbízható választ adni.
A meggyorsításra én civilként csak azt a lehetőséget látom, hogy a férjedet valamivel ráveszed az együttműködésre.
Ha elindítottad a válást, már csak meg kell várnod a végét. Az ügyvéded nem mondott semmit?!
Kirakni nem fogod tudni a közös otthonotokból addig, amíg ki nem fizeted az ő részét, mert ugyanolyan joga van ott lennie neki is, mint neked (már amennyiben közös az otthonotok, és nincs lepapírozva, hogy a te tulajdonod 1/1).
Az, hogy undorodsz tőle, nem ok arra, hogy az utcára rakd, jogai neki is vannak. Finanszírozni viszont nem értem, miért finanszírozol neki bármit is. Vagyonközösség megszüntetését elindítottad?
Kb. fél év és minimum 2 tárgyalás, de ha nem egyeztek meg minden kérdésben, akkor elhúzódhat akármeddig is.
Gyorsítani úgy lehet valamennyire, ha igazolni tudjátok, hogy már jó ideje külön éltek. F
Külön beadvány kell a gyerekelhelyezésre és a gyerektartás megállapítására, és azt elég gyorsan lerendezik.
Fél év mindennel együtt, ha van közös megegyezés. De utcára akkor se teheted, ha elválasztanak titeket.
Lenne hova mennie, tehetős szülei vannak akiknek van felesleges lakása albérlőkkel. De albit is ki tudna fizetni, de imádja a kényelmet hogy itt vagyok és ingyen itt élhet. A lakás 80%-ban az enyém, ezt nem ismeri el, pedig annak idején házassági szerződést is kötöttünk.
Nem értem, mire jó ez neki, hogy nem kezd új életet. A gyerekeket bármikor láthatja, szeretik is az apjukat, sokat vannak együtt mivel nem tudok mit tenni annyit dolgozom, hogy reggel héttől este fél kilencre érek haza. Persze hogy az apjukkal vannak addig. Egy szabadnapom van, de akkor meg elutaznak és nem láthatom a gyerekeimet.
De valamiből élni kell, ezért dolgozok két helyen, mert ő nem fizet bele semmibe.
Azért nem fizet mert haragszik hogy munkahelyet kerestem unatkozás helyett, és nem várom haza meleg vacsorával.
De egy fizuból meg nem jöttünk ki, de ezt képtelen megérteni, ezért nagyon megvert egyszer. Akkor döntöttem a válás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!