Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös vagyonba tartoznak az én és a gyerekek arany gyűrű nyakláncai?
8 év után válunk. A férjem szerint az aranyak fele őt illeti meg.
Az én és a gyerekek arany gyűrű, nyaklánc, fülbevaló.
Szerintem ezek használati tárgyak. Másrészt a gyerekek aranyainak felét miért kéri?
Mióta használati tárgy a fux? Bár egyes népcsoportoknál...
Amúgy elnézve a kérdés hátterét inkább add meg, mert aki ennyi fuxot hord meg vesz, az nem fél elvenni erővel sem.
Ajándék szerintem nem számít annak.
Leégne a bőr a képemről, ha visszevenném a gyerekeim ékszereit, vagy visszakérném a volt szerelmemnek ajándékozott tárgyakat. Ne add vissza.
Hagyd, hogy bíróságra vigye!
A volt férjem is előadta ezt, konkrétan három éves használt telefonig és régi tévéig mindenre igényt tartott.
A legdurvább egy használtan vásárolt konyhai gép volt, amit a panelkonyhában tárolni se tudott volna, de tudta hogy nekem szükségem van rá.
Ráadásul egy csomó nagy értékű kerti szerszámot elvitt (mert igen, szükség lehet egy Stil láncfűrészre a negyediken) és azokat nem írta fel a közös vagyonban.
A végén a szarrágása és az össze-vissza dumálása miatt jól megszívta.
(+1 a gyereket a születése pillanatától megilleti a magántulajdonhoz való jog. Az ékszerek a gyerekeké, nem közös vagyon. De hagyd, hogy a bíróságon követelje!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!