Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válással kapcsolatos kérdésben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válással kapcsolatos kérdésben szeretnék tanácsot kérni?

Figyelt kérdés
34 éves nő vagyok ,férjemmel a teljesen megromlott kapcsolatunk miatt elválunk ,ami folyamatban van ,gyerekekről és a házrészről már megállapodtunk tárgyaláson,és osztott lakrész lett. Két gyerekem van ,mindkettő velem maradt ,a felső szintre vagyok jogosult ,az alsóra a férjem ,illetve a lenti fürdőszobára ,konyha közös ,a pince is. Ház kölcsönünk van ,amit felesben kell fizetni ,a rezsi költséget is felesben fizetjük így állapodtunk meg ,gyerekekre pedig fizeti a gyerek tartást . Ő jelenleg az élettársával él együtt egy másik faluban ,alig jár haza ,a nője lakásában él ,de elvileg nem a nőé ,hanem a szüleié . Nem lenne muszáj fizetnie a rezsi felét ,és nem is tartom fent ennek a szükségét,ezt ő érzi igy ,szerintem csak fél ,hogy valamivel nem jár jól . A gondom az ,hogy mivel van már élettársam nekem is ,ezért át szokott járni a közös házba és párszor itt aludt ,de az én lakrészemben ,amikor csak tud kisegít ,és nagyon sokat segít ,egyedül sokkal nehezebb lenne megélnem és én is vágyom az uj életre ,nem szeretnék egyedül maradni ,volt férjemet ez zavarja ,és többször megfenyegetett ,hogy kifog semmizni stb,...meg hogy az én élettársam ott lakik ,és ezt nem fogja ő sem meguszni szárazon ,meg én sem . ügyvédem felhivott jövöhéten kell vele beszélnem vele ,mert elvileg ez nem jó ötlet ,mert a volt férjem ebből probál meg ügyet csinálni . már csak a vagyoni tárgyalás van hátra ,de az előző tárgyalásokon is probált velem kicseszni ,csak jo ügyvédem van ,és nem igazán jön össze neki . Ebből milyen ügyem lehet ,hogy átszokott jönni az élettársam ? elköltözni jelenleg nem tudok ,maximum albérletbe tudok menni gyerekekkel együtt ,hogy együtt legyen mindenki. Szerintetek ebből mi ügyet tud csinálni a férjem ,hogy az élettársam át jár ,sokszor itt alszik ,volt férjem meg haza sem jár,egyedül sokkal nehezebb minden ,lehet ebből komoly problémám?

2017. okt. 12. 18:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha lepapiroztatok h a felso lakresz a tied,abban azt csinalsz amit akarsz es azzal,akivel akarod. A rezsi resz novekedhet ha 1fovel tobben vagytok,igy celszeru kulon meretni ezeket vagy mas aranyban elosztani. Valoszinuleg a ferjed csak feltekeny:) A birosag manapsag mar nem kivancsi h miert mentetek szet es a gyerekek sem kerulhetnek azert az apjukhoz, mert anyukajuk agyaban plusz 2 lab van.
2017. okt. 12. 18:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A bíróságot nem érdekli a párkapcsolatod. A bíróságot kizárólag az érdekli, hogy a gyerek érdekei a lehető legkisebb mértékben sérüljenek. Ha az új pasas nincs rossz hatással a gyerekekre, semmi bajod nem származhat abból, hogy alkalmanként nálad alszik, vagy akár veletek él. A férjed annyiban tud ártani, hogy elkezd akadékoskodni mind a vagyonmegosztásban, mind a gyerekelhelyezésben, ezzel nagyon el tudja nyújtani a pert.
2017. okt. 12. 18:18
 3/7 anonim ***** válasza:

A vagyonmegosztásnál egyáltalán nem számít, hogy van-e élettársad és az a te lakrészedben él-e. Szóval ez a fenyegetés "többször megfenyegetett ,hogy kifog semmizni" nem megvalósítható részétöl.

Viszont a rezsi kérdésében máshogy kell megegyezni, mert ha a volt férjed nem él a lakásban, a barátod meg igen, akkor a rezsit teljes egészében neked /nektek lenne jogos fizetni.

De ha a volt férjed ilyen agresszív "ezt nem fogja ő sem meguszni szárazon ,meg én sem", akkor azért erösen meggondolandó a közös, osztott házhasználat.

2017. okt. 12. 18:21
 4/7 A kérdező kommentje:
pont ez a baj ,hogy sokszor itt van az élettársam ,és ez nagyon zavarja őt ,már a kezdetektől elakarta a gyerekeket is venni tőlem ,illetve a valóperes papirban is bemocskolt hazugságokkal,amikre természetesen voltak bizonyítékaim hogy hazudik . Bíroságon többször megemlítette ,hogy egy bizonyos személy nálam lakik ,de a bíroságot nem érdekelte .Most nem rég hivott ügyvédem ,hogy erről beszélnem kell vele irodába ,mert nem túl jó ötlet ez ,hogy ott van . Kezd már nagyon elegem lenni a volt férjemből ,teljesen kikészit idegileg sokszor ,gyerekeket is elviszi ,és amikor hazajönnek megvannak örülve ,teljesen elvannak hülyitve ,a lányom meg semmibe nem áll ki mellettem ,mert az apja péneli ,nem könnyü igy gyerekekkel sem ,hogy mindig van egy ember ,aki ellenem dolgozik .természetesen gyerekeket egyedül nevelem ,illetve az élettársam segít a mindennapi dolgokba ,apjuk házasság alatt sem foglalkozott velük semmit ,ami érezhető is rajtuk . kisebbik fiam 10 éves ,3-ig dolgozom reggel 4-től ,vele majdnem estig kell tanulnom ,a lányom az megtanul egyedül is ,de nagyon rossz érzés ,hogy ellenem tudja nevelni.
2017. okt. 12. 18:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Az ellennevelés szóval nem szabad dobálózni, mert a gyerek nem játékszer. Egy szakember pontosan utána tud járni, hogy ez megvalósul-e, vagy anyuka csak túloz (az esetek nagyon nagy százalékában ez a helyzet). Tudom, mert a szakmában dolgozom.

Ha az ellennevelést bizonyítani tudod, akkor apuka nagyon meg fogja ütni a bokáját, de ha te bevádolod, és a dolog nem állja meg a helyét, az neked lesz rossz, hidd el.

Meg összességében véve nem rossz dolog az, hogy az apjuk elviszi őket, pénzt ad nekik, stb... Biztos, hogy nem túlzod el a dolgokat?

A pasidról pedig: egy picit várhattatok volna az együttéléssel, ha tovább nem is, de a gyerekeid apjától való végleges elválásig mindenképp. Nem vall felelősségteljes szülői magatartásra, hogy apu ágya szinte még ki sem hűlt, az utánpótlás pedig már ott is van... Új társat egyébként is csak akkor érdemes a kiskorú gyerekek közelébe vinni a válófélben lévőknek, ha nincs bennük semmi kivetnivaló. Ha csak egy sört felbont előttük, vagy káromkodik, az a bíróság előtt irtó rossz pont. A magyar törvények ilyenek. A gyereket a szülő kis túlzással ütheti-verheti, de az új partnereknek 1000-szeresen meg kell felelniük minden szabálynak.

A rezsiköltséged pedig illene ennek a "hű de sokat segítő" férfinak kifizeznie maga után, már ha annyit segít....

2017. okt. 12. 20:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem viccből dobálozok ezekkel a szavakkal ! Már kapcsolatunk elején is alkoholista volt a volt férjem ,állandó veszekedések voltak ,illetve eljárt itthonról hétvégente ,megcsalt ! Én ezek után nem hagytam magam ,és ez nem tetszett neki,elakartam válni ,de mindig vissza könyörögte magát. Van róla épp elég bizonyitékom mennyiszer volt részeg és csak ordibálni tudott mást nem . 2 éve teljesen megromlott a viszony és nekem már mással volt egy kapcsolatom ,ő beadta a valópert elég undoritó módon. Honnan tudom hogy ellenem neveli a gyerekeket ? A viselkedésükből ,soha nem kaptak meg semmit ,mert tul drága volt nekik ,most meg pénzel hülyìti öket. A kisebbik gyerekemnek fura is ez ,és nem is szeret elmenni az apjával ,a nagyobbik gyerek meg oda van érte ,mert állandóan pénzel tömi a zsebét ,a másik meg az hogy én nem adok neki annyi pénzt és felvan háborodva hogy csak az apjától kap ,apja meg még inkább csinálja. Persze jó dolog hogy ad a gyereknek meg költ rá ,de ez csak egy ideig van így .biroságon is felhozta hogy mennyit rákölt a gyerekekre ,aztán mikor megvolt a tárgyalás kijelentette hogy ő nem fog ezentul annyi pénzt adni ,mert nem vele ment .
2017. okt. 12. 21:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Rezsi költségen jóval többet segít ,persze ez sem tetszik az apjuknak ,mert féltékeny és irigy természetű ember .
2017. okt. 12. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!