Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Élhet az exem tartásdíj-emelés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Élhet az exem tartásdíj-emelési kérelemmel? Mennyi esélyem van?

Figyelt kérdés

180e ft-os fizetésből 27e ft-os gyerektartást fizetek,ez a fizum 15%-a.

Lassan letelik a válást követő 2 év,joggal kérhet emelést az exem?

Nekem azóta született még egy gyermekem,hiteleim is vannak szépen,nagyon megéreznénk az emelés következtében nálunk kieső összeget.

Az exnél élő gyermekem így sem szenved hiányt semmiben,nincs veszélyben a megélhetése.

Ha esetleg bírósághoz fordul,létezhet,hogy egy megfelelő indoklás benyújtásával (részemről) nem hagyják jóvá a kérelmét?

2010. máj. 25. 20:17
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Megegyezés alapján lett 15%,erről véletlenül sikerült normálisan egyezséget kötnünk annak idején...

És,de,valóban az az ok,amit írtam!

2010. máj. 27. 14:52
 22/34 anonim ***** válasza:
78%
Ok nélkül nem fogják emelni. Ez nem úgy működik, hogy anyuka két évente több pénzt kap. Csak ha megfelelő indoka van rá, de azt írod semmi gondja, így akkor kapálózhat párezer forintért, örüljön, hogy 27 000-et kap. Más csak havi 10 000 Ft-ot fizet, azt sem rendesen. Nem fog többet kapni nem kell aggódnod.
2010. máj. 27. 15:59
 23/34 anonim ***** válasza:
81%
Ha jól értem az a gond, hogy az exfeleséged bedurrant arra, hogy a feleséged adja fel a t.díjat, ezért most bosszút akar állni. Ez elég szánalmas, de az a helyzet, ha bírósághoz fordul, minden további nélkül a 20 %-ot meg fogják ítélni, mert ez az alap (már 20 éve is így volt, és a mai napig nem változott). Máskor inkább te add fel a t.díjat... bár ez már nem segít ha jól sejtem. Hátha lehiggad.
2010. máj. 27. 17:38
 24/34 anonim ***** válasza:
79%
A gyermektartásdíj emelésnek legfőbb oka lehet, ha a havi jövedelmed emelkedett. Nem számít a gyermek szükséglete, és az anya jövedelme. Az emelés 2 évente kérhető, és 6 hónapra visszamenőleg is megállapíthatják. Általában gyermekenként 20 %, de ettől lehet több is és kevesebb is. Láttam már 25 %-os gyt. díjat is. A jövedelem maximum 50 %-ig terhelhető gyermektartásdíjjal, Három vagy ennél több gyermek esetében ez a % osztódik a gyermekek számával.
2010. máj. 27. 18:16
 25/34 anonim ***** válasza:
54%
Az utolsó jól mondja,max a fizetés 50%-a "vehető" el.Elsőként kezelik a gyerektartást második helyen áll a hitel.
2010. máj. 27. 18:51
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vannak olyan anyák, akik sportot űznek abból, hogy az apát időnként a bíróságra citálják a magasabb tartásdíj reményében. Neked is lehetnek érveid, amiket elő is kell majd adnod és megfelelően bizonyízanod kell a saját álláspontodat. Aki a másik kifosztására játszik, hoppon maradhat.
2010. máj. 27. 21:22
 27/34 anonim ***** válasza:
89%

Kérhet, de nem biztos hogy meg is itélik

Szerintem ha együtt is lennétek, se költene el 27 ezret a gyerekre. Szerintem némelyik nő el van tévelyedve, attól mert a pasi jól keres, nem szükségszerű lehúzni.

32N

2010. máj. 27. 21:38
 28/34 anonim ***** válasza:
81%
Szia! A fizetesed 50%at vonhatjak gyerektartasra, tehat a 15% helyett megitelhet a birosag 25%ot. De csak indokolt esetben, nem irtad mekkora a gyerek, ha meg csak ovis es nem egy maganoviban, akkor nem fognak sokat emelni, mert ha keri az anyuka valoszinüleg emelik, par ezerrel, sacc 30-ra. De ha mar iskolas netalan eppen tovabb tanul közepiskolaban, akkor a koleszre utazasra stb indokkent hivatkozva siman emelhetik akar 25 %ra is. De ez függ az anyuka anyagi helyzetetöl is. Amugy mindenki rosszul illetve pontatlanul tudja ugyanis egy egyedülallo anya aki gyest kap meg csp-t es mondjuk ezt a 27ezres gyerektartast, akkor neki nem kell a gyerekre költenie 27ezret (pontosabban rezisfizetesre megelesre igen de pluszba nem) mert ö termeszetben fizet a gyerekkel töltött idöben.
2010. máj. 27. 22:42
 29/34 anonim ***** válasza:
82%

Már bocsi, de ha apát tönkreteszik, és munkaképtelen lesz, akkor miből fizet. Ha az asszony teljesen letetlenné teszi, beteg lesz és nem tud dolgozni akkor anyuci nem kap gyerektartást, még annyit se mint előtte. Lehet mások letojják magasról hogy az ember hiteleket fizet, mivel kellett gondolom az uj otthonhoz, mert a régi a volt asszonynál maradt, és azért még húzzunk is le húsz bőrt róla, mert újra mert családot alapítani. Mi a helyzet akkor , ha a volt férj kérvényezi, hogy a gyermek vele éljen, és meg is ítélik. Az asszonynak kellene fizetni a gyerektartást, máris vinnyogna, hogy de miből?

Szégyellem némelyik nőtársam helyében is magam, hogy ilyen otrombán kitol a volt párjával, akit valaha szeretett annyira, hogy hozzáment és szült neki gyereket.

32N

2010. máj. 28. 00:04
 30/34 anonim ***** válasza:
74%
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Kérdező, a 25 %-ra hidd el, semmi esély, a bíróság mindig figyelembe veszi, hogy új családod van, és ott is van gyerek. Mindentől függetlenül - ahogy már korábban is írtam - a 20 %-ot akkor is meg fogják ítélni, mert ez az alap. De szerintem ezen ne is görcsölj, vedd úgy hogy 5 %-al többet szánsz arra a gyerekre és kész.
2010. máj. 28. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!