Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért olyan nehéz leszakadni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan nehéz leszakadni a felnőtt gyerekedről?

Figyelt kérdés
2010. máj. 20. 22:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Bár nkem még nincs gyerekem és fiatal vagyok, de úgy gondolom ez azért van, mert akkor döbbennek rá ha elszakadnak tőle hogy megöregedtek..

Ez az egész ragaszkodás csupán az öregedés tagadása!!

Én így gondolom..

2010. máj. 20. 23:58
 12/16 anonim ***** válasza:
74%

Anyám 18 évesen kivágott otthonról azzal, hogy felnevelt, érettségit adott a kezembe, a többit oldjam meg, ő ezután nem érzi kötelességének azt, hogy támogasson. Nem is teszi a mai napig. 200 kilométerre élünk egymástól, kb. kéthavonta látjuk egymást, akkor beszélünk, ha valami gáz van. Ha nincs gáz, kb. havonta egy fél órát telefonon. Ennyi elég.

A férjem édesanyja ezzel szemben egy igazi anyatigris, akinek nincs jobb dolga unalmában, hogy a mi életünkben vájkáljon. Tíz éve nem dolgozik, igazából a háztartást sem ő látja el, hanem a 75 éves, a mai napig hiperaktív édesanyja, így ő naphosszat ül, tévézik, netezik, max. elmegy bevásárolni, csekkeket befizetni. Ebből áll a napja. Mit csinál ilyenkor? A kisfián lóg, utasítgat, tanácsokat ad - az esetek többségében kéretlenül. A nap minden percében a sarkunkban van, folyamatosan bekukucskál a szobába, hogy megnézze, "minden rendben van-e". Szerintem ha valamivel elfoglalná magát, akkor nem lógna állandóan a nyakunkon, de ő már veletörődött, hogy ötvenévesen úgysem fog már állást kapni. Nem is nagyon kapálózik.

2010. máj. 21. 00:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a férjemmel 4 felnőtt, bőven 30 feletti fiúnk van, van 4 unokánk is. Mi kb. 8 éve azon kűzködünk, hogy a fiaink váljanak már le rólunk, akarjanak már végre megállni a saját szép nagy és erős lábukon. Mi már nem akarjuk állandóan az ő problémáikat megoldani. De szemenszedett módon kihasználnak minket! Az egyik fiúnk a családjával még mindig a mi lakásunkban lakik és nem is akar saját otthont, mert így nincs lakbér, nincs törlesztés és nagyon kényelmes. A másik, amikor elmennek nyaralni, a gyereket ránk hagyják, eszükben sincs magukkval vinni, mert akkor nem tudnak igazán felszabadultan nyaralni, ezért egész nyáron itt van a kisfiú (óvoda bezárva, szabadság elfogyott...) A harmadik család gyerekeit hetente többször is mi hozzuk el az iskolából, mert a szülők nem érnek oda a munkájuk miatt. De azt hiszik, hogy ezzel az is együtt jár, hogy mi vacsoráztatjuk őket és gyakran a hét végén is átjönnek ebédre-vacsorára. (Nem járulnak hozzá a költségekhez.) A legfiatalabb fiúnk is állandó elfoglaltságot ad azzal, hogy képtelen a saját családi hivatalos ügyeit maga elintézni. Adóbavallás, okmányiroda, csekkfeladás, posta, csomagátvétel, banki ügyintézés, tisztító, és így végeláthatatlan sorban jönnek a megbízások, mert mi úgy is megyünk a saját dolgaink után, hát nem külön út az ő ügyeiket is elintézni. Hozzáteszem, hogy az összes unokánkat pesztráljuk, ha bármelyikük beteg, hozzánk hozzák, óvodai-iskolai szünetekben mindegyik itt van nálunk, sokszor hét végén is ügyeletben vagyunk, mert ugye a szülőknek jár néha egy kis gyerekmentes pihenés.
2010. máj. 21. 02:48
 14/16 anonim ***** válasza:
Én már várom, hogy a gyerekeim a saját lábukra álljanak,legyen önálló lakásuk. De a mai világban sajnos ez már kitolódik,meg persze kényelmesebb is itthon lakniuk.Ahogy az előttem válaszoló is ecsetelte ...Nálunk azért más lesz,mert mi kicsi 58 nm-es házban lakunk, most bővitünk egy pici félszobával, mert már alig férünk...Úgyhogy itt nemigen fog elférni már több ember...
2010. máj. 21. 07:34
 15/16 anonim ***** válasza:
61%

hát sajnos ezt én is tapasztalom! 22 éves vagyok, most várom az elsö babámat, de anyám még mindig úgy viselkedik velem mintha még gyerek lennék! És ez borzalmas! Volt olyan, mikor egy bizonyos idön belül el kellett intéznem egy hivatalos dolgot amihez neki semmi köze, mert csak rám vonatkozik, de én olyan típus vagyok, aki a határidö legvégén intéz el mindent. Erre nekiáll számonkérni, hogy miért nem intéztem még el? Én simán megmondom neki, hogy mit érdekli ez öt, nem az ö dolga, nem vagyok már kisgyerek! Képzelem, hogy mikor megszületik a kislányom, akkor is engem fog boldogítani a gyerek szeme láttára. Hát az biztos, hogy semmi tekintélyem nem lenne elötte! Ja és nem engedi, hogy különköltözzünk, most benyújtja a számlát amiért egyedül nevelt minket mert apám alkoholista. És úgy érzi, hogy jövök neki ennyivel, hamár mindent megadott, mégse keresett maga mellé senkit, nehogy nekünk rossz legyen. De most nekem így rossz mert nem akarom, hogy beleszóljon az életembe és mit hogy csinálok! Teljesen eltérö a gondolkodásmódunk is, szokásaink.

Szóval egyetértek az elsö válaszolóval, inkább olyanokra jellemzö akik egyedül nevelték a gyereküket.

2010. máj. 21. 12:00
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem is a legtipikusabb, mikor házasok a szülők, de csak úgy élnek egymás mellett és anyuka pótlékként a gyerekére száll rá és nem hagyja leszakadni. Nálunk is ez van sajnos, de a férjem nem hiszi el, h a szülei rossz házassága miatt van a dolog, pedig nem csak én látom így.

Meglepően sok értelmes anyós írt ide, jó volt olvasni :)

2010. máj. 21. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!