Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan zajlik a válás a gyakorlatban? Tapasztalat?
Nem a folyamat érdekel, azt olvastam sok helyen. Hanem olyan nagyon aprólékosan, ha valaki le tudná írni, a hogyanját. Bemegyek a békítőre, a bíró felolvassa a tényállást, kérdez stb.
Akinek konkrét tapasztalata van, kérem, csak olyan írjon.
Köszönöm
Pontosan úgy ahogy leírtad, nincs szöszmötölés és ezer idióta kérdés. Csak a lényeg. Felolvassa a dolgokat... Akarja e a válást mindkét fél? Igen-igen. Akkor viszi tovább. Következőn újra megkérdezi még mindig a válást szeretnék? Igen - igen. Ok akkor a bíróság úgy dönt önök nem házastársak többé. Ennyi, majd küldik a határozatot postán. Persze ez csak akkor megy így ha egyik fél sem hepajkodik, nincs vita a vagyon és gyerektartás miatt.
Nincs 10 perc az egész tárgyalás.
Ha bármelyik fél nem érzi magát jól a kapcsolatban, az elég indok a házasság felbontására.
Azzal senki nem foglalkozik, hogy a férjed nem akar elválni, ha te akarsz - és feltehetöleg te adtad be a válókeresetet -, akkor elválasztanak, feltéve, hoyg te mint felperes minden tárgyaláson megjelensz. A válást akkor is kimondják, ha a férjed egyáltalán nem jön el egyetlen tárgyalásra sem.
Hidd el a bíró hallott már elég dolgot.
Ha sírnod kell nyugodtan sírj. Par dolgot megkérdez, pl van e koztetek szexuális kapcsolat.
1 hónapja mondták ki a válásunk.A békítőn 2-szer kérdezte meg a bíró , hogy helyre kívánjuk-e állítani az életközösséget? Volt-e kísérlet rá az elmúlt hónapokban?
Van-e előző kapcsolatból bármelyikünknek még gyermeke?
A második tárgyaláson a gyerektartáson volt egy kis vita, mert a volt férjem "nyuszikája" kicsit pénzéhes.
"Nyuszika" férje nem akart válni, de mire tárgyalásra került a sor, rájött, jobb megszabadulni egy ilyen nőtől.
Nem fogják firtatni az okot.
5: ha volt szexuális kapcsolat akkor mi történik?
6: volt-e kísérlet a helyreállításra? mi a helyes válasz, ha mindenképp válni akarok? (az utolsó pillanatig próbáltam rávenni, h változzon, nem tud vagy nem akar. ezt mondjam?)
6-os vagyok.Én nemmel válaszoltam.
Nem érdekli a bírót igazából, hogy mi a helyzet.
Ha akadékoskodik a férjed, akkor kell a részletekbe belemenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!