Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Így lehet érvényteleníteni a házasságunkat?
A férjem külföldi. Beszél magyarul ugyan de sok dolgot nem ért meg.
Az esküvőn nem volt tolmács, ő részeg is volt, de ha most felolvasnám neki az eskü szövegét, a felét akkor sem értené.
Ha így megyek ügyvédhez akkor is válás lenne a vége, vagy így lehet érvénytelennek nyilvánítani is a dolgot?
Az a vicc, hogy ha arra hivatkozol, hogy hamisan nyilatkozott arról, hogy ért magyarul, és te annak a tudatában vetted rá házasságra, hogy csak te tudtad mi folyik, de ő nem, akkor mindketten megütitek a bokátokat!
Elítélt van már a családban?
Kettes vagyok ismét.
Anyakönyvvezető voltam, ezért tudom a bejelentkezés, házasságkötés menetét. Külföldi állampolgár esetén még bonyolultabb az eljárás.
Ha azt nyilatkozta a férjed,hogy érti, beszéli a magyar nyelvet, ezt alá is írta, akkor ez vélhetőleg így is van. Az anyakönyvvezető egyébként is rögtön kiszúrja ha ez nem így van, nem kockáztatott volna.
Nem "rávettem" a házasságra. Nősülni akart. Hidd el ha ráveszem akkor már egy rohadt inget is ráimádkoztam volna a póló helyett.
Értem hát akkor a válás marad, csak apósomat sajnálom igazából.
Párom egyébként nem akar válni. Ezért is érdekelt hogy érdemes e futni ezzel egy kört.
Köszönöm a válaszokat.
Már akkor kellett volna ott az esküvőn nemet mondani, amikor RÉSZEGEN odaállt az oltárhoz.... Tán angol az úriember?
Kérdésre válaszolva itt már válókeresetet kell beadni. A teljes lefolyási idő 3-6 hónap Magyarországon. 30k Ft + ügyvédi díj. A te esetedben még az is fontos, hogy nem Magyar állampolgár a "párod" , így azt is el kell majd dönteni, hogy melyik állam joggyakorlatát alkalmazzák.
26F
Apósom másik országban lakik, a válást is max tőlünk tudná meg. És az hogy ervénytelenítették, mert jaj volt valami probléma, még mindig jobban hangzik mint hogy elválunk.
És ne kelljen a férjemet sajnálnom légyszíves, ha nem lett volna egy gerinctelen balhere, most nem akarnék külön menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!