Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Így lehet érvényteleníteni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Így lehet érvényteleníteni a házasságunkat?

Figyelt kérdés

A férjem külföldi. Beszél magyarul ugyan de sok dolgot nem ért meg.

Az esküvőn nem volt tolmács, ő részeg is volt, de ha most felolvasnám neki az eskü szövegét, a felét akkor sem értené.

Ha így megyek ügyvédhez akkor is válás lenne a vége, vagy így lehet érvénytelennek nyilvánítani is a dolgot?

2017. ápr. 27. 08:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%

Az a vicc, hogy ha arra hivatkozol, hogy hamisan nyilatkozott arról, hogy ért magyarul, és te annak a tudatában vetted rá házasságra, hogy csak te tudtad mi folyik, de ő nem, akkor mindketten megütitek a bokátokat!

Elítélt van már a családban?

2017. ápr. 27. 08:37
 12/16 anonim ***** válasza:

Kettes vagyok ismét.

Anyakönyvvezető voltam, ezért tudom a bejelentkezés, házasságkötés menetét. Külföldi állampolgár esetén még bonyolultabb az eljárás.

Ha azt nyilatkozta a férjed,hogy érti, beszéli a magyar nyelvet, ezt alá is írta, akkor ez vélhetőleg így is van. Az anyakönyvvezető egyébként is rögtön kiszúrja ha ez nem így van, nem kockáztatott volna.

2017. ápr. 27. 09:03
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem "rávettem" a házasságra. Nősülni akart. Hidd el ha ráveszem akkor már egy rohadt inget is ráimádkoztam volna a póló helyett.

Értem hát akkor a válás marad, csak apósomat sajnálom igazából.

Párom egyébként nem akar válni. Ezért is érdekelt hogy érdemes e futni ezzel egy kört.

Köszönöm a válaszokat.

2017. ápr. 27. 09:17
 14/16 Torcsa90 ***** válasza:
29%

Már akkor kellett volna ott az esküvőn nemet mondani, amikor RÉSZEGEN odaállt az oltárhoz.... Tán angol az úriember?

Kérdésre válaszolva itt már válókeresetet kell beadni. A teljes lefolyási idő 3-6 hónap Magyarországon. 30k Ft + ügyvédi díj. A te esetedben még az is fontos, hogy nem Magyar állampolgár a "párod" , így azt is el kell majd dönteni, hogy melyik állam joggyakorlatát alkalmazzák.

26F

2017. ápr. 27. 09:51
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem értem ezt a "sajnálom apósom" dolgot, az jobb, hogy csak úgy otthagyod a fiát és még be is sározod, hogy hazudott a nyilatkozattételnél, mint ha szépen elváltok? Hidd el, sokkal rosszabbra készültél helyette.
2017. ápr. 28. 07:14
 16/16 A kérdező kommentje:

Apósom másik országban lakik, a válást is max tőlünk tudná meg. És az hogy ervénytelenítették, mert jaj volt valami probléma, még mindig jobban hangzik mint hogy elválunk.

És ne kelljen a férjemet sajnálnom légyszíves, ha nem lett volna egy gerinctelen balhere, most nem akarnék külön menni.

2017. ápr. 28. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!