Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás miatt megutálhatja egy gyerek az apját?
Az attól függ, hogy zajlott a válás és mennyi idős a gyerek. Az a baj hogy ilyenkor a gyerek azt éli meg,hogy "elhagyod őket" és ha még nagyon fiatal, hiába magyarázod el észérvekkel, mert a kisebb gyerekek inkább az érzelmeikre hallgatnak.
Továbbá ő az anyját is szereti és amikor azt látja hogy te már nem szereted az anyát és elmész akkor megfogalmazódik benne, hogy a te szereteted nem elég értékes hiszen elmúlik, anyát sem szereted már akkor mi a biztosíték hogy őt fogod?
És igen, erre az anyuka is ráerősíthet, ha panaszkodik rád. De hangsúlyozom, ha voltak durva veszekedések meg cirkuszok a válás körül, akkor biztosan haragszik rád.
A jó hír hogy még helyre hozhatod ha nem ellentámadásba kezdesz,vvagy pánik szerűen anyagilag túlkompenzálsz, hanem csak egyszerűen szereted, időt töltesz vele, részt veszel az életében amennyire lehet, meghallgatod és az anyjáről semmilyen körülmények között nem beszélsz csúnyán. Azt mondhatod, hogy anyád téved, vagy mindent lehet más szemszögből is nézni.....és akkor elmondod a saját véleményedet. De ha szidod az anyját, akkor nem fog becsülni, ezt ne feledd.
Sajnálom a válást. Nálunk nagyon könnyen zajlott és a lányom szinte alig érzékeli, az apját pedig imádja. De mi nem voltuk mindennapi páros és most sem vagyunk mindennapi elvált pár :-)
Normálisan váltunk el. Egy 9 éves és egy 4 éves gyerekem van. Ugyanolyan jó a kapcsolatom a gyerekekkel mint a válás előtt. Bár sajnos ritkán látom őket. Előtte aggódtam milyen lesz a válás után, de nincs különösebb probléma ilyen téren. Ha előtte jó volt a kapcsolatod a gyerekeddel,és utána is figyelsz rá, nem lesz gond! Több ismerősömtől is hallottam hogy az anya próbálja az apja ellen nevelni a gyereket, de a gyerek sem hülye...ha te szeretettel fordulsz felé, ő is úgy fog.
Szerintem ha kicsi egy gyerek nagyon fel sem fogja mi az hogy válás, ha meg már túl van a tini koron, akkor felfogja ésszel ha nem megy a kapcsolat nem kell erőltetni, és elfogadja a szülei válását. Max a tinikorban lehetnek jobban gondok úgy gondolom,dacból harag... Stb.
Én 11 voltam, amikor a szüleim tök normálisan elváltak. Én szerettem volna apukámat sokáig még azután is, hogy ő úgy döntött ezentúl inkább felénk se néz.
Most 25 évesen már semmi kötődés vagy kapcsolat nincs közöttünk, de ez nem a válás miatt van.
Mi 2 hónapja költöztünk szét. 4 èves a fiunk.
Amennyit tudok, vele vagyok, a "papírokba" korlátlan láthatás van beleírva...
Így remélem nem fogja nagyon megviselni.
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!