Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek hogyan láthatnám...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hogyan láthatnám többet a gyerekeimet?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy elváltam a feleségemtől. Amikor elváltunk, abban maradtunk, hogy a gyerekeket hetente 2-3x láthatom, persze a papírokba nem ez lett leírva, hanem a standard szöveg 2 hetente hétvége. Neki van új párja, nekem is, a gyerekek mindenkivel jól kijönnek.

Sajnos aztán hamar kiderült, csak az számít, ami le van írva, meg amit ő akar. (mondjuk ez eddig is így volt,többek között ezért is váltunk el.)

Megy a mutogatás a papírra, én meg legyek hálás, hogy pénteken már megkapom a fiúkat. Ez pedig nagyon kevés.

Beszélni nem hajlandó, ha mégis beszélünk úgy beszél velem, mintha a seggéből rángatott volna elő, mert a törvény az ő oldalán áll, (én meg így nem akarok vele beszélni) gyakorlatilag azt csinálhat amit akar, én meg nem tehetek semmit, csak fizethetem a gyerektartást.

A közös házunk dolgát nem hajlandó rendezni, mert neki így kényelmes, hogy benne lakik, így aztán mehetünk pereskedni és még sorolhatnám a negatív anomáliákat (Ezeröcsi után szabadon) Persze ez egy szubjektív és nagyon hiányos felsorolás, nyilván az ő oldalát is meg kellene hallgatni, de szerintetek mit lehet csinálni egy ilyen emberrel, hogy megértse, a gyerekek érdeke is, ha vannak az apjukkal, pláne, ha szeretnek nálam?!?

2010. ápr. 19. 21:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, hogy hány évesek a gyerekeid. Én 10 voltam, mikor a szüleim elváltak, és én kijelentettem, hogy egy napot anyával leszek, egy napot pedig apával. Aztán teljesítettem is, kivéve az ott alvást, mert nem akartam két helyre ruhákat, és így egyszerűbb volt. ezzel csak akkor lett gond, amikor anyukám jó messze elköltözött apukámtól (munkahely miatt). Lehet, hogy a Te gyerekeid is így fognak tenni, ha elég határozottak lesznek. Ezt esetleg tudod befolyásolni azzal, hogy jó kis programokat szervezel velük, vagy csak simán nagyon kimutatod, hogy szeretedő őket, esetleg meg is mondod nekik, hogy szeretnéd őket többet látni. Persze, amíg kicsik, addig ez nehéz lehet, főleg, ha az anyuka ellened neveli (esetleg) őket. De azért sok sikert kívánok! Bocs, hogy jogi vonatkozásban nincs ötletem.
2010. ápr. 19. 21:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom, hogy így alakult, nekem eszembe sem jutott hazardírozni a gyerekekkel. Esetleg a bíróságon keresgélhetnél, hogy közös felügyelet, meg több láthatás...
2010. ápr. 19. 21:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez jutott először az eszembe, amit az első válaszadó írt. Ha a volt feleségeddel értelmesen nem lehet ezt megbeszélni (persze érdemes tenni egy próbát, csak ne lássa, hogy ezzel zsarolhat), akkor annyit tudsz tenni, hogy továbbra is nagyon szereted a gyerekeket, érezzék, hogy mindig számíthatnak rád, soha ne mondd le a láthatást, mert azt az anyjuk ellened fordíthatja stb. Ha nagyobbak lesznek, és nem csak az anya döntése lesz a szentírás, maguk fogják kiharcolni, hogy többet lehessenek Veled.
2010. ápr. 19. 21:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hajaj, ilyenkor bizony lassan telik el az az idő, amíg felnőnek a gyerekek. És ha gyereekkorban nem érzik az apuka szeretetét, később nehéz lesz a bizalmukba férkőzni. Viszont van gyermekvédelmi, meg családvédelmi, meg bíróság, én ilyen helyekre mennék.
2010. ápr. 19. 22:15
 5/9 anonim válasza:
100%
Probáld meg a volt feleségeddel ezt megbeszélni. A két fiúgyereknek szüksége van az apjára, én is odaadom a fiamat az apjának pedig még csak 1.5 éves de imádják egymást. Nem értem ha valami elromlik miért a gyerekeken keresztül kell bosszútállni.Talán féltékeny a volt párod, ha pedig nem az, akkor nemtökmindegy hogy mikor találkozol a fiúkkal és hányszor! Mennyi idősek a srácok?
2010. ápr. 19. 22:30
 6/9 A kérdező kommentje:

kösz mindenkinek! a komák 3,5 és 7,5 évesek. Szerintem már túl vannak azon, hogy mondják, apához szeretnének jönni. Anya valószínű lehurrogta őket, de erre legalábbis erre nem jártak. Ilyenekről nehéz velük beszélni nem nagyon válaszolnak, faggatni meg nem akarom őket.

Én hiába hívom "jó"anyát, hogy had jöjjenek, mindig van valami kifogás, iskola (? a gyerek napközis, utána 1-2 órára eljöhetnének), betegség, akármi, vagy egyszerűen csak NEM, ÉRTSD MEG, NEM!!! Még csak oviba/isibe sem mehetek értük, azt mondta ki akar zárni ezekből a dolgokból. És meg is tette, én meg nem tehetek semmit...

Csak az marad, amit valamelyiktek írt, szeretem/szeretjük (csak mert mindenkivel jól kijönnek, párom, nagyiék...) a gyerekeket, jó programokat próbálunk együtt csinálni és próbálom éreztetni velük, hogy itt szeretik őket nagyon, minden értük van. Aztán a többi majd lesz valahogy. Csak bosszantó, hogy semmi lehetőségem nincsen egy ilyen ember ellen...

2010. ápr. 19. 22:47
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Fordulj ügyvédhez mindenképp, csak ki lehet harcolni több láthatást. Ne hagyd magad ha beszológat neked te is vedd fel a stílusát és közöld vele milyen rossz anya aki eltiltja a gyerekek apját, fenyegesd meg hogy nem fizetsz gyerektartást, nem mondom hogy ted is meg de keményits be hogy megértse nem róla hanem a kicsikről szól a dolog.
2010. ápr. 19. 23:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Hasznosat nem tudok írni csak bátorítót: Az írásod alapján jó apa vagy. A feleségedet pedig nem értem. Mindig lesznek ilyen tetük...

Én csak anyit tudok ajánlani, hogy járj a bíróságra. A lakásban feltehetőleg neked lesz igazad és akkor neki kell majd fizetnie neked. A gyereklátogatás miatt is nyugodtan járj be! Az, hogy láthasd a gyerekeidet nem tilthatják meg!!! Na jó lehet, hogy megtilthatják... De kitartás!

Orsi: 15/L

2010. ápr. 20. 00:58
 9/9 anonim ***** válasza:
46%

A láthatásra kérhetsz módosítást, pereld be érte. hivatkozz a szóbeli megállapodásra. Mondjuk nem értem, miből gondoltad, hogy szóban megegyeztek egyféleképp, papírra meg nem azt írjátok. Ilyennek már 10 éves koromban se dőltem volna be, ragaszkodtam volna a megállapodás leírásához, akkor a bíró azt hagyta volna jóvá... Erről ennyit.

A házat pereld el a feje fölül, annak a fele a tiéd, vagy bérleti, lakáshasználati díjat kell fizetnie, vagy a ház felét. Ennyi, ezen nem is értem, mit kell görcsölni.

Az iskolába jogod van elmenni (elhozni a gyerekeket nincs jogod!), jogod van érdeklődni a tanároknál, jogod van szülőire járni. Szóval miért is nem teszed? Miért tud téged ezekből kizárni? Szerintem ezekből csak úgy lehet téged kizárni, ha ezt te akarod, hagyod. Szóval ez nem volt túl jó duma... Menj be, érdeklődj a saját gyereked iránt!!!

2010. ápr. 20. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!