Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jár e vissza nekem a pénzből?
Ha jól értem a vagyonmegosztási-per folyamatban van.Ha a feleséged nem fizet ki téged,akkor a Bíróságtól kérheted az árverezést.(Bár többet kaptok érte,ha közösen eladjátok).A ház vételárából ki kell fizetnetek a banknál levő hitelt.A megmaradó összeg feleződik kettőtök között.A feleséged részéből le kell vonni az általad befizetett összeget( ezt már a vagyonmegosztásnál kérned kell),természetesen a befizetéseket igazolnod kell,olymódon,hogy világos legyen,hogy te fizetted.A lakhatásért is lehet kérni pénzt,de ezt lehet,hogy a Bíróság nem venné jó néven.( Nőpártiak)
A lányodnak pedig a ház árából semmi nem jár,mert ő nem tulajdonos.
Hát én is pont ebben a cipőben járok. Az ember megpróbál emberséges lenni, nem akar kiszúrni a gyerekével aztán a "kedves" ex, meg visszaél mindennel, amivel lehet.
A váláskor, mikor a használati jogot megkapta, neked lakáshasználati jogot kellett volna kapnod, vagyis lemondhatál volna róla a hitel felének fizetéséért. Így viszont szívás, minden egyes forint, amit te odaadsz neki, kidobott pénz. Aztán majd a per végén meg még kevesebbet kapsz, mert hogy ő fizette a hitelt teljesen....
Nem akarok csúnyákat írni, de van egy két ilyen kedves nő... Neked meg mint elvált apának semmi jogos sincsen...
ez van ha valakinek gyereke van..
az apa köteles fizetni a gyerek utána ha má nincsenek együtt a feleségével..
ha nem szeretnél a ház után fizetni akkor jelentkezz ki lépj ki..mondd meg te nem laksz ott és nem tevékenykedsz..
apám is ezt csinálta kijelentkezett innen és utána nem kellett fizetnie..meg kell mondani hogy te már máshol laksz..
Ülj le a nejedel és mond meg hogy vagy eladjátok a házat vagy majd kevesebbért elárverezik beszéljen az ügyvédgyével.
Probálj a banknál is érdeklödni van e megoldás, keresd fel az ügyvédedet és próbáljatok értelmesen megegyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!