Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jár e vissza nekem a pénzből?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jár e vissza nekem a pénzből?

Figyelt kérdés
A még közös tulajdonú házunkat a volt feleségem használja a kislánnyal,mivel kizárólagos használati jogot kapott,én albérletben élek.Amikor megvettük a házat hitelt vettünk fel közösen.Márciusban váltunk el,a hitel felét folyton kéri,utólag oda is adtam mert voltunk ügyvédnél és azt mondta,hogy ha nem fizetem akkor a vagyonmegosztásnál annyival kevesebb jár majd nekem.Azt viszont elfelejtettem megkérdezni,hogy a válás után befizetett összeg visszajár-e,mert így nincs értelme annak,hogy egy olyan ház után fizessek hitelt ami az enyém de ki vagyok belőle tiltva.Nekem ez kidobott pénz amennyiben nem kapom vissza és az árverés lesz a megoldás,hogy megszabaduljak ettől a kiadástól mivel nem hajlandó engem kifizetni.Lehet e kérni esetleg valami használati díjat annak fejében,hogy csak ő használja a házat?
2010. ápr. 14. 21:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy lehet e hasznalati dijat kerni,de az biztos,hogyha kifizetitek a hazra valo hitelt,fele-fele aranyban es az miutan lejar,utana,feleznetek kell a hazat,esetleg kevessel tobb juthat a nonek,a gyermeketek miatt,de gondolom nem akarsz a sajat lanyodnak rosszat,szoval bele kell nyugodnod,de elvileg a fele a tied! 22/L
2010. ápr. 14. 21:38
 2/9 anonim ***** válasza:
ugy ertem,miutan lejar a hitel,utana adjatok el a hazat,es fele fele penz!Remelem ezt igy megtudjatok oldani!!!
2010. ápr. 14. 21:40
 3/9 A kérdező kommentje:
A volt feleségem nem szándékozik eladni a házat,meg szeretné tartani magának mert helyben kapott állást, viszont kifizetni nem tudja a ház jelenlegi értékének a felét,sőt röhög a markába,hogy a házat kizárólag ő használhatja,én meg fizetem a hitel felét úgy,hogy lényegében semmi hasznom nincs ebből a dologból.
2010. ápr. 14. 21:45
 4/9 anonim ***** válasza:
a hazat most is birosagilag meglehet felezni,es te lakhatsz a felebe(hacsak nem balheztal a volt nejeddel)
2010. ápr. 14. 21:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha jól értem a vagyonmegosztási-per folyamatban van.Ha a feleséged nem fizet ki téged,akkor a Bíróságtól kérheted az árverezést.(Bár többet kaptok érte,ha közösen eladjátok).A ház vételárából ki kell fizetnetek a banknál levő hitelt.A megmaradó összeg feleződik kettőtök között.A feleséged részéből le kell vonni az általad befizetett összeget( ezt már a vagyonmegosztásnál kérned kell),természetesen a befizetéseket igazolnod kell,olymódon,hogy világos legyen,hogy te fizetted.A lakhatásért is lehet kérni pénzt,de ezt lehet,hogy a Bíróság nem venné jó néven.( Nőpártiak)

A lányodnak pedig a ház árából semmi nem jár,mert ő nem tulajdonos.

2010. ápr. 14. 21:51
 6/9 A kérdező kommentje:
Én a lehető legrövidebb időn belül szeretnék megszabadulni ettől a kiadásomtól,vagy fizessen ki vagy elárvereztetem.Jobb ötletem nincs,én szeretnék pénzt látni mivel mindenem ebben a házban van.
2010. ápr. 14. 21:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát én is pont ebben a cipőben járok. Az ember megpróbál emberséges lenni, nem akar kiszúrni a gyerekével aztán a "kedves" ex, meg visszaél mindennel, amivel lehet.

A váláskor, mikor a használati jogot megkapta, neked lakáshasználati jogot kellett volna kapnod, vagyis lemondhatál volna róla a hitel felének fizetéséért. Így viszont szívás, minden egyes forint, amit te odaadsz neki, kidobott pénz. Aztán majd a per végén meg még kevesebbet kapsz, mert hogy ő fizette a hitelt teljesen....

Nem akarok csúnyákat írni, de van egy két ilyen kedves nő... Neked meg mint elvált apának semmi jogos sincsen...

2010. ápr. 14. 22:19
 8/9 anonim ***** válasza:

ez van ha valakinek gyereke van..

az apa köteles fizetni a gyerek utána ha má nincsenek együtt a feleségével..

ha nem szeretnél a ház után fizetni akkor jelentkezz ki lépj ki..mondd meg te nem laksz ott és nem tevékenykedsz..

apám is ezt csinálta kijelentkezett innen és utána nem kellett fizetnie..meg kell mondani hogy te már máshol laksz..

2010. ápr. 14. 22:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Ülj le a nejedel és mond meg hogy vagy eladjátok a házat vagy majd kevesebbért elárverezik beszéljen az ügyvédgyével.

Probálj a banknál is érdeklödni van e megoldás, keresd fel az ügyvédedet és próbáljatok értelmesen megegyezni.

2010. ápr. 14. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!