Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ez a blokk?
ismered az 5 szeretet nyelvet?
szerintem inkább tegyétek rendbe a kapcsolatot, ne felakaszd magad! menekülni sokkal könnyebb, mint tenni a boldogságét...ennyire gyenge lennél?
23F
Elvált nő vagyok (én kezdeményeztem a válást, amit a mai napig a legoptimálisabb megoldásnak tartok), így biztosan állíthatom, hogy a válás NEM rosszabb, mint ez az idegőrlő élethelyzet, amibe már lelkileg szinte bele is betegedtél.
Ne haragudj, de ha te egy gyermekért felelős vagy, akkor az öngyilkosság még gondolatnak is rémületes.Keress fel sürgősen szakembert (pszichológus, pszichiáter)- mert ez lehet kezdődő depresszió jele (esetleg gyermekágyi depresszió is, ha a gyermeked tényleg pici még)- egyébként is riasztó, rendellenes, nem normális és nem egészséges, ha valakinek ilyen gondolatai vannak.
Van az a szint, amihez már szakember szükségeltetik.
A te élethelyzeted az. Ne várjál, ne tétlenkedjél, mert a semmittevéstől nem lesz jobb biztosan, de még rosszabb lehet!
Egyébként mi köt még össze benneteket, ha nincs testi kapcsolat, nincs kommunikáció, sőt undor van? Kiszolgáltatott vagy? Függsz tőle valamilyen tekintetben (pl. anyagilag vagy lakhatás stb.)
Ezeket kellene áttekintened és megtalálni rájuk a megoldást és természetesen amennyiben ilyen fokú elutasítást érzel és úgy gondolod, hogy ez a kapcsolat már BIZTOSAN nem menthető, akkor beadni a keresetlevelet.
Mi a legrosszabb, ami törénhet (feltéve, hogy nem vagy kiszolgáltatott)? Fellélegzel és nem kell elviselni napi szinten valakinek a közelségét, akit nem szeretsz?
A férjed lehet jó apja a gyermeketeknek attól, hogy házastársnak nem jó- ezt majd eldönti.
A lakhelyed szerinti bíróságon heti egyszer van ún. panasznapi ügyintézés (ok, most nyáron ítélkezési szünetben nem feltétlenül, de nézdmeg a birosag.hu-n)- ott dolgozó, jogvégzett szakemerek segítenek neked akár keresetlevél megírásában, akár a válással, gyermekelhelyezéssel, tartásdíjjal, vagyonmegosztással kapcsolatos tanácsadásban, ha bizonytalan lennél vagy nem tudod, hogy mi hogy zajlik.
Nem egy fényes statisztika tudom, de a házasságok többsége válással végződik nemcsak hazánkban, hanem tőlünk nyugatabbra is (ezzel nem azt mondom, hogy ez a követendő és a jó, de azt sem, hogy ezzel biztosan tönkrevágod a gyerek lelkivilágát, mert ez nagy csúsztatás).
Inkább legyen annak a szegény gyereknek (és neked) egy stresszmentes, nyugodt otthona, egy vele élő szerető szülővel és egy hetente vagyakár gyakrabbn is őt látogató, vele törődő másik szülővel, mint ebbe a jeges, fagyos, gyűlölködő családi "idillbe" szokjon bele.
Gondolj bele abba, hogy most milyen példát mutatsz neki?
(én azt a példát, hogy ugyan az apjával elváltunk, mint fétfi és nő, mint pár nem tudtunk jól együttmáködni, de mint szülők most is tesszük a dolgunkat és az apja igenis jó apa- azt látja tőlünk, hogy együtt tudunk működni aző érdekében és attól, hogy elváltunk, őt, a közös gyermeket mindketten feltétel nélkül szeretjük és támogatjuk. Megtanulja, hogy kultúráltan is lehet konfliktusokat megoldani- nem csak elodázni és gyűlölködésben, álarccal leélni egy életet)
Van ennek valami konkrét oka, vagy csak ennyire elhidegültek?
A válás nem jó a gyereknek, de ez a légkör még rosszabb, az akasztás meg a legrosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!