Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Váláskor ilyenkor megkaphatja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Váláskor ilyenkor megkaphatja a házamat?

Figyelt kérdés

Örököltem egy fél családi házat a húgommal kettesben. A húgom felajánlotta, hogy lemond a részéről (a férjével szintén családi házban lakik), csak a panelt kellett odaadnom neki, amire külföldi munkával kerestem meg a pénzt még a házasságom előtt.

Bár nem vagyok válófélben, de nagyon jól tudom, hogy milyen családjogi törvényeink vannak: a férfiak teljesen jogfosztottak.

Megéri belemenni a dologba?

2016. jan. 9. 18:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem kaphatja meg, dehogy. Egyébként nyugi, bármelyik fél jöhet ki egy válásból nagyon rosszul és nagyon jól.

Írjatok házassági szerződést, abba lejegyzitek, tied a ház és a benne lévő dolgok, akkor biztosan nem fogja megkapni, ha váltok.

2016. jan. 9. 18:30
 2/11 A kérdező kommentje:

Ez nem igaz. A férfi jön ki mindig rosszul. Főleg, ha gyerekek is vannak. A válóperes bíróság tele vannak nőkkel. Ők mindig az anya javára döntenek.

Mint mondtam nekem nem kell félnem, de a válástól minden férfi retteg. Szerződést pedig nem kötöttem, mert sose hittem volna, hogy a húgom majd később fel fogja ajánlani ezt a lehetőséget.

2016. jan. 9. 18:42
 3/11 A kérdező kommentje:
Vagy úgy értetted, hogy a most írjuk alá a szerződést?
2016. jan. 9. 18:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges szerződést írni, mert a házasság előtt szerzett lakás is különvagyonod, és az örökölt lakás is különvagyonod. Egyik sem képezi egy esetleges válásnál a vagyonmegosztás tárgyát.
2016. jan. 9. 18:57
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

"amire külföldi munkával kerestem meg a pénzt még a házasságom előtt. "

Nem feketén dolgoztál, ugye? Vagyis tudod igazolni a pénz forrását?

2016. jan. 9. 18:59
 6/11 A kérdező kommentje:

4: Tehát lakáscsere esetén 100%-ig örökségnek számít?

5-ös: Igen, de csak évekkel később jöttem vele össze. 2009-ben vettem a házat, és csak 2012 házasodtunk össze. Négy éve ismerem.

2016. jan. 9. 19:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Akkor semmi gond. AZt hittem, hogy már a házasságotok alatt vetted a lakást, amire a pénzt előbb kerested meg.

Az örökségből vett ingatlan is különvagyon, ráadásul ebben az esetben nem is vásárolod, hanem a testvéred mond le róla, vagyis öröklöd az egészet. A panel odaadásáról írjatok ajándékozási szerződést.

2016. jan. 9. 19:20
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2016. jan. 9. 19:21
 9/11 anonim ***** válasza:
27%

már megint egy szegény féri aki nem ismeri a különvagyon fogalmát

hímsoviniszta se'fej

2016. jan. 9. 20:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Femináci bunkó.
2016. jan. 9. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!