Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláskor ilyenkor megkaphatja a házamat?
Örököltem egy fél családi házat a húgommal kettesben. A húgom felajánlotta, hogy lemond a részéről (a férjével szintén családi házban lakik), csak a panelt kellett odaadnom neki, amire külföldi munkával kerestem meg a pénzt még a házasságom előtt.
Bár nem vagyok válófélben, de nagyon jól tudom, hogy milyen családjogi törvényeink vannak: a férfiak teljesen jogfosztottak.
Megéri belemenni a dologba?
Nem kaphatja meg, dehogy. Egyébként nyugi, bármelyik fél jöhet ki egy válásból nagyon rosszul és nagyon jól.
Írjatok házassági szerződést, abba lejegyzitek, tied a ház és a benne lévő dolgok, akkor biztosan nem fogja megkapni, ha váltok.
Ez nem igaz. A férfi jön ki mindig rosszul. Főleg, ha gyerekek is vannak. A válóperes bíróság tele vannak nőkkel. Ők mindig az anya javára döntenek.
Mint mondtam nekem nem kell félnem, de a válástól minden férfi retteg. Szerződést pedig nem kötöttem, mert sose hittem volna, hogy a húgom majd később fel fogja ajánlani ezt a lehetőséget.
"amire külföldi munkával kerestem meg a pénzt még a házasságom előtt. "
Nem feketén dolgoztál, ugye? Vagyis tudod igazolni a pénz forrását?
4: Tehát lakáscsere esetén 100%-ig örökségnek számít?
5-ös: Igen, de csak évekkel később jöttem vele össze. 2009-ben vettem a házat, és csak 2012 házasodtunk össze. Négy éve ismerem.
Akkor semmi gond. AZt hittem, hogy már a házasságotok alatt vetted a lakást, amire a pénzt előbb kerested meg.
Az örökségből vett ingatlan is különvagyon, ráadásul ebben az esetben nem is vásárolod, hanem a testvéred mond le róla, vagyis öröklöd az egészet. A panel odaadásáról írjatok ajándékozási szerződést.
már megint egy szegény féri aki nem ismeri a különvagyon fogalmát
hímsoviniszta se'fej
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!