Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hová kell benyújtani a fellebbezést irreális válóperi határozat esetén? Egyáltalán mivel kell elindítani, és hozhat-e kedvező változást az alperesnek?
Fellebbezést benyújtani ugyanoda kell, ahonnan a határozatot kapta. A határozat végén ott van, hogy mi a menete a fellebbezés elindításának (illeték, hova kell benyújatani, stb).
Mindenképp meg kell fellebbezni, ha tényleg ennyire irreálisnak tartja. (kivéve, ha minden a férj tulajdona volt eredetileg is, mert akkor nincs sok esélye a nyerésnek).
Fellebezni a bíróságon lehet,d gondoljátok jól át,mert még egy vesztes per és még lehet költségeket fizetni.
Lehet a barátnőd úgy gondolja több jár neki,de ha házasság elöttről volt a férjnek különvagyona,akkor nem számít mennyit éltek együtt,hány gyerek van,az különvagyon marad.
Nem volt ügyvédje a barátnődnek?
jogiforum.hu-itt lehet kérdezni,vagy utánnaolvasni hasonló eseteknek.
Kérj perújrafelvételt!
Hivatkozz elfogultságra, és "cseréltesd le" az egész jogi gárdát akit valszeg az ex megkent..
Nem akarok vitatkopzni de szerinted ha valaki hoz egy határozatot, és te fellebbezel nála, akkor nem fogja automatikusan elutasitani? Ha nem ezt tenné akkor elismeri hogy hibásan hozott határozatot.
Szted van ilyen a gyakorlatban?
Jog mindenhez van csak lehetőség nincs sokmindenhez..
A fellebbezés lövéspazarlás, max a formalitás kedvéért muszáj csak megtenni..
Tényleg nem kéne vitatkoznod, ha nem tudod, hogy megy.
Olyan nincs, hogy az eredeti határozatot hozó bíróság bírálja el a fellebbezést. Az egy dolog, hogy nála kell beadni, de ez azért van, mert nála vannak az iratok, amit a fellebbezéseddel felküld a felettes szervéhez, ami majd elbírálja. Beadhatod közvetlenül a felettes szervénél is, de akkor is meg fogják keresni az eredeti határozatot hozó bíróságot, hogy küldjék át az iratokat, szóval csak nekik okozol pluszmunkát.
nem tom hogy megy ez, én önkormányzatból indultam ki...
ott volt még régebben vmi ügyem, aztán mondtam hogy fellebbezek, erre meg annyi volt a válasz, hogy nyugodtan fellebbezzen a határozatot mi hozzuk újra amiben el fogjuk utasítani..
Ennyi..
És te ezt elhitted és nem fellebeztél? Jó, nyilván itt attól is függ mi a fellebezésed alapja, tétje. Mert pl a gépjárműadó ellen is lehet fellebezni, na de mit? Adva van a kocsid súlya/akármije amiből számolják és az adó összege.
De egyébként a fellebbezést szerintem még az Önkormányzatoknál sem ugyanott tárgyalják, lévén az Önkormányzatnak is van fellettes szerve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!