Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az életarsam azzal fenyegetőzik hogy addig nem költözik el amíg papíron le nem mondok a fiamrol. Hogy lehet az ilyet kivédni?
Figyelt kérdés
Megromlott a kapcsolatunk,és ugy néz ki széttvállunk. Nem vagyunk házasok,de van egy közös kisfiunk()2éves). A fiamat nagyon szeretem éss semmi képp sem szeretnék megválni tőle. Bár tudom igyis az anyjanak ítélik majd. A lakás az enyém, a barátnőm nincs ide jelentkezve,de a fiam igen. Minden kisebb nagyobb vitanal azzal huzakodik elő hogy elköltözik hahajlando vagyok aláirni a papírt amivel lemondok a fiamról és ezaltal a fiunk az ő vezetéknevét veszi majd átt. Nem is tudom hogy van-e egyaltalán ilyen papír a másik pedig az hogy a fiam anyakönyvi kivonatara visszamenőleg megvaltoztassak a vezetéknevét van e lehetőség.2015. szept. 9. 22:08
1/10 anonim válasza:
Nézd, én erre válaszolni nem tudok, de egy tanácsot adnék. Menj ügyvédhez. Ha nincs az ismeretségi körben, akkor fizesd ki egy óra tanácsadás díját. Hidd el megéri, tisztábban fogsz látni.
2/10 anonim válasza:
Ne mondj le a fiadról, keress egy ügyvédet és mond el neki, hogy az élettársat ezzel fenyeget, és Te szeretnéd normálisan rendezni a dolgokat. Szerintem ennek az a menete, hogy a biróságon kérd a gyermek elhelyezését, vagy ha ugy döntessz az anyukájánál jó helyen lenne, akkor a biróságon kérd hogy állapitsák meg a gyerektartást és a láthatást is. De ne mondj le a gyerekedről, mert bármi előfordulhat és az a Te gyereked és ha van valami olyan ami neked nem tetszik akkor mint az apja kérheted hogy hozzád helyezzék el. De ezt ne hagyd hogy igy zsaroljanak, keress ügyvédet adjátok be a biróságra, ha azt akarod hogy nálad legyena gyerek, mert jó esélyét látod ennek, akkor ezt kérd, ha megfelelő időnként látogatni akarod akkor a láthatást, és persze döntse el a biróság a gyerektartás összegét is, és én mindig a számlájára küldeném a pénzt, hogy egyértelmüen bizonyitható legyen hogy megkapta.
3/10 A kérdező kommentje:
Ha szétválnánk akkor a szüleihez költözne ahol ő magai is nehéz körülmények közt nevelkedett. Az alkohol a mai napig gyakori vendég a szüleinél,mint ahogy azok a züllött emberek akik hozzajuk szinte már haza járnak. Megesett már hogy éjnek éjjelén taxival ment a szüleihez rendet csinálni miver a kisebb fivére a segítségét kérte a szülei viselkedése miatt. Emiatt is gondolom hogy a fiamnak nem lenne ott nyugodt gyermekkora s majd jövője. Ezek ellenére az élettársam vakul hisz benne hogy csak ő adhatja meg a gyermeknek a legjobbat.sajnos ez nem így van. A hangulat ingadozásai kihatnak a gyerekre is. A legkisebb szóváltasra is hevesen reagáll,és barmlyen apróságnál az emlitett papirral védekezik. Az apróság alatt tenyleg aprosagot ertek,mivel az rgyszerü probléma megoldás is gondot okoz neki
2015. szept. 9. 23:01
4/10 anonim válasza:
A gyerekről lemondani NEM LEHET, sőt! (Még ha valaki nem akarja elismerni az apaságot, az sem mondhat le róla!)
Úgyhogy az élettársad ostobasággal zsarol.
Indítsatok gyermekelhelyezési pert, abban szépen tisztázni fogják a láthatást, gyerektartást, stb.
A névváltoztatáshoz tudtommal mindkét szülő hozzájárulása szükséges. De a hazai joggyakorlat nem támogat semmi olyan kezdeményezést, ami arra irányul, hogy egy gyereknek ne legyen apja...
5/10 anonim válasza:
Jól mondja az előző, gyerekről lemondani nem lehet, csak ha örökbe fogadja valaki. Ha egy papír elég lenne a lemondáshoz, a férfi akarata nélkül megszült gyerekek után sem kellene tartásdíjat fizetni, mert az "apák" lemondanának róluk. Az élettársadat világosítsd fel, hogy butaságokkal fenyeget, ráadásul mivel nincs bejelentve a házba, rendőrséggel dobhatod ki onnan. A gyereket nem viheti, mert a bejelentett lakcímén él. A gyerek vezetéknevének megváltoztatásához nem tudom, hogy kell-e mindkét szülő, de ha az anyja nevét viselné, akkor is csak a neve lenne más, ugyanúgy jogilag a te fiad lenne. Nem tudom, milyen ember vagy, és milyen a párod, de ha szeretnéd a gyereked felügyeleti jogát, szállj érte harcba. A férfiak 90%-a úgy áll hozzá, hogy "úgyis az anyja kapja meg", de azok, akik harcolnak érte, majdnem az esetek felében megkapják a felügyeleti jogot. Az is az előnyére szól, hogy hozzád van bejelentve, és a bíróság szemében előny, ha a megszokott környezetében maradhat a gyerek. Menj ügyvédhez, és tájékozódj a lehetőségeidről.
6/10 anonim válasza:
De le lehet mondani a gyerekről, illetve a gyerekfelügyeleti jogodról. Ez nem jelent névváltozást, csak azt, hogy nem hozhatsz döntéseket a gyerekkel kapcsolatban, gyakorlatilag megszűnsz az apja lenni. De ilyet nehogy aláírj, mert akkor már semmit nem tehetsz majd. Indíts gyerekelhelyezési pert, ahogy mondták, akkor a bíró úgyis minden körülményt mérlegel. Ilyen perben környezettamulmányt is szoktak csinálni, hogy megállapítsák, hogy negfelelő helyre kerüljön a gyerek. Ha nincs jó helye az anyai nagyszülőknél, úgyse helyezik el ott. A másik, hogy a felügyeleti jogod azt is jelenti, hogy az anyja nem vonhatja meg tőled a gyerekkel való kapcsolattartást. Nézz ennek utána, esetleg menj el az illetékes gyermekjóléti szolgálathoz, ott segítenek, tudnak tanácsot adni.
7/10 anonim válasza:
ilyesmi nem létezik, a bíroságon intézétek
8/10 anonim válasza:
Így nem lehet lemondani. Nem olyan egyszerű az. A vezetéknév változtatás sem egyszerű kiskorúnál, sőt valszeg nem fogja engednia gyámügy. Anyakönyvön meg nem fogják megváltoztatni így sem úgy sem. Küzdj a fiadért, az nem igaz, hogy csak akkor ítélik anyának ha iszok, vagy drogozik.
9/10 anonim válasza:
Nincs ilyen, hogy lemondasz a fiadról, és olyan sincs, hogy ő átirathatja az ő nevét. A gyereknek elidegeníthetetlen joga van a származásához és a nevéhez. Ezek fölött nem rendelkezik még a szülője sem!
10/10 anonim válasza:
a gyerek az anyanal marad ha jogi eljarasra kerul sor.es kerj tavoltartasi vegzest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!