Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kifizetem a házunk másik felét a feleségemnek és elfogadja, akkor kötelezhetem-e arra, hogy költözzön el a házból?
Sziasztok
Van egy elképzelésem, hogy kifizetem a házunk feleségemre eső részét, azaz 100%-ban tulajdonos lennék. Még nem váltunk el. Még el sincs indítva a válás csak gondolkodom a jövőn. Nagyobbik gyermekem velem szeretne élni a kisebbiket még nem kérdeztem meg. Valószínűsíthetem, hogy az anyját választaná. Az is elképzelhető, hogy ameddig nem sikerül nagyobbik gyermekemnek nálam/velem élnie, addig a feleségemnél helyezné el a bíróság, de az is lehet, hogy elsőre sikerülne, hogy nálam lenne.
Azt csak sejtem, hogy feleségem szeretne a közeli nagyvárosba költözni és talán akkor meg is lenne neki az induló tőkéje. De mi van, ha mégsem indul el, hanem maradni akar?
A pénzt szereti és ha megtudná, hogy mennyit kap, akkor lehet elfogadná. De vajon "kitehető-e" a házból?
Úgy tudom, hogy ha kiskorú gyermek is van a képben, akkor nem.
Így pedig értelmetlenné válik, hogy kifizessem a rá eső részt.
Elég tájékozatlan vagyok ebben.
Kérdésem egy mondatban: érdemes-e kifizetni neki a rá eső részt?
Válaszokat előre is köszönöm.
(Trollkodásra nem vagyok kíváncsi!)
2 gyerek van. A nagyobbik velem maradna, mert nem tud az anyjával élni, mert az örökké ordibál, magában beszél, stb. A gyerek nyugalma nem luxus. Ezt én tudnám neki biztosítani, mert én nyugodt típus vagyok.
A másik valószínű ellenne vele. Valamiért ragaszkodik hozzá és vagy nem tud dönteni még. Ha nagyobb lesz, lehet engem választana, mert nálam nincs kiabálás, nyugalom van.
Jó, de azon az alapon, hogy LEHET, hogy valamikor majd a jövőben, ha már nagy lenne a másik gyereked TALÁN téged választana.
Ha az anyjánál marad, akkor nem teheted ki a házból az exnejed.
Biztos sok dolgot mérlegel majd a bíróság, de azt nem hiszem, hogy figyelembe veszi, hogy SZERINTED ha a gyerek nagyobb lenne kit választana.
Úgyhogy nem hiszem, hogy ez így menni fog.
A legjobb az lenne, ha meg tudnátok egyezni a volt asszonnyal, hogy kifizeted a részét, ő meg a kisebb gyerekkel elköltözik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!