Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válást követően mi jár és mikortól a gyerek után?
Válás elött állunk és van egy gyermekünk, akit én nevelek tovább. Milyen plusz juttatásokra vagyunk így jogosultak? Mikortól? Milyen papírokat és hová kell beadni az igényléshez?
A gyermek még nincs 3 éves és jekenleg GYESen vagyok vele itthon. Emellett csak a CSPot kapom. A válási keresetet jövő hónapban tudjuk csak beadni, mert szünet van a bíróságon.
Ha minden jól megy, akkor közös megegyezéssel, békében válunk el. Gyerektartás tudom, hogy jár. De ezen felül pl. magasabb CSP, oviba majd suliba valami kedvezmény, kedvezményes gyógyszer (?) stb. Lehet hülyeségeket írtam, fogalmam sincs. Még annyit, hogy jelenleg szüleimnél lakok a kicsivel, mivel egyedül nem tudnám eltartani magunkat. Bölcsibe bőven túljelentkezés van. Most még jobban anyas, mint volt, de keresem a munkahelyem.
A válást követően gyermektartás jár apától, ezt a bíróság ítéli meg. Emelt Csp ebben az esetben nem jár, az csak tartós beteg gyerekek kapnak--tehát örülj inkább, ha a gyermek egészséges...ugyanígy gyógyszer is csak tartós betegségre.
Esetleg mivel ketten maradtatok és a gyes nem magas összeg, így igényelhetsz önkormányzatnál gyermekvédelmi kedvezményt és támogatást az alacsony jövedelem miatt.(ezt ott az önkormányzatnál kérdezd meg, biztos hogy jár, csak a menetét nem ismerem)Ez majd óvodába kerülésnél is ingyenes étkezést jelent gyermekednek.(Akkor is ha dolgozol és nem haladja meg az egy főre jutó Ft határt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!