Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Követelheti a volt feleségem a családi adókedvezményt visszamenőleg?
Családi adókedvezmény csak saját gyerekre, vagy házasság révén törvényesen nevelt, egy háztartásban élő gyerekre jár.
Ha külön éltek és a gyerekek vele élnek, akkor a különélés pillanatától Te nem vagy jogosult a családi adókedvezményre.
Nem kell ehhez bíróság, a NAV fogja visszakérni a pénzt. És igen, ő a különélés pillanatától kérheti és kaphatja is, ha van jövedelme.
Az első tökéletesen leírt mindent.
Még annyit kérdeznék, hogy mikortól kérte egyedülállóként a családi pótlékot?
Köszönöm a válaszaid. 2013 Márciusban voltunk együtt átíratni az Ő nevére a CSP.-t Viszont az adókedvezményt egészen 2013 decemberig én igényeltem. Ezt követően igényelte ő a két gyerek után(2014 januártól). Ha jól értem, akkor az NAV fogja visszakérni tőlem akkor ha ő azt jelenti?
ui. A kérdésem feltevésekor elírtam a dátumot. Helyesen tehát 2013 márciustól...
Ha jelenti akkor igen, megvizsgálják és a NAV "kéri" tőled vissza kamatokkal együtt.
Akkor is visszakérhetik kamatostól, ha néhány éven belül egy ügyintézőnek feltűnik, hogy a gyerekek után anyuka vette igénybe a családi pótlékot egyedülállóként és te jogtalanul tovább igényelted az adókedvezményt. A tájékoztatóban is benne van, hogy abban a hónapban amikortól egyedülállóként igényelte valaki a csp-ot, nem veheti igénybe más az adókedvezményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!