Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyen esetben tehetek valamit?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen esetben tehetek valamit?

Figyelt kérdés

Két éve váltunk el, a lányunk most hat éves.

Én úgy látom, hogy súlyos gondok vannak vele, előfordulnak nála agresszív dühkitörések, beszédzavara is van, szorong, és teljesen elfojtja az érzéseit, ha kérdezzük tőle hogy mi a gond, rávágja hogy semmi. Pedig láthatóan valami bántja. Sokszor nem mer kérdezni ha kíváncsi valamire, vagy ha tönkretesz véletlenül valamit, stb. Pedig sosem bántottuk.

Mindezek alapján azt gondolom, pszichológus segítségére lenne szüksége. Beszéltem erről az exnejemmel, aki szerint "semmi baja a gyereknek", és nem egyezett bele a dologba. A felügyeleti jog viszont az övé. Az óvónők is mondták, hogy el kellene menni a gyerekkel a nevelési tanácsadóba, mert túlmozgásos, felmerült a hiperaktivitás gyanúja. De az anyja a mai napig nem vitte el oda sem, és nekem sem engedi, hogy elvigyem.

Tehetek valamit, hogy akár a hozzájárulása nélkül is szakszerű segítséget kaphasson a lányom? Hová fordulhatok, hogy kötelezzék rá az exemet, vigye el pszichológushoz a gyereket? Vagy hogy legalább valaki hozzáértő megállapítsa, kell-e bevonni szakembert?

2015. máj. 11. 08:14
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
Persze,hogy van jogod,hiszen te vagy a másik szülő.Biztos,hogy van valami,ha az anyja nem akarja elvinni orvishoz,vagy nevelési tanácsadóhoz.Amikor apás idő van,te vagy a gyerekkel,akkor kell cselekedni,bevonni a családsegítőt,ők tudják,mik a hivatalos lépések,hogyan tovább.
2015. máj. 11. 08:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Aza baj, hogy nálam csak kéthetente hétvégén van a gyerek, olyankor nem tudom szakemberhez vinni, se családsegítőbe. Az anyja nem adja oda máskor, csak amikor hivatalos láthatási idő van, ez pedig minden második hétvége.
2015. máj. 11. 08:44
 3/6 anonim ***** válasza:
56%
szerintem egyedül is tehetsz bejelentést,akár a gyámhatóságnál is.Elmondod,hogy mi van a gyermekkel,és nem vagy biztos benne,hogy jó körülmények között él,megváltozott a viselkedése,az anyja semmit nem tesz.Kötelességük kimenni hozzájuk.Még ha nem is találnak semmit,megijeszthetik az anyát annyira,hogy hajlandó legyen szakemberhez vinni a kislányt.
2015. máj. 11. 08:50
 4/6 Andizsuzsi ***** válasza:
Kérd meg az óvodavezetőt, hogy ne csak mondják, hogy el kellene vinni, hanem kérjék ők a vizsgálatot. Ha a nevelési tanácsadó behívja vizsgálatra, akkor a szülő köteles elvinni, ellenkező esetben kötelezi rá a jegyző, nagyon szélsőséges esetben el is vihetik a szülő beleegyezése nélkül is.
2015. máj. 11. 09:23
 5/6 anonim ***** válasza:

ha baj lenne azt már rég ki szúrták volna inkáb lelkileg zavarhatott be a vállás, de olyan nincs hogy az ovó nő egy 6 évesnél vegye észre hogy hiper gyanus,

szóval az ovónőket kezeld némi fentartással

2015. máj. 11. 19:19
 6/6 anonim válasza:
Szia! Sajnos semmit nem tehetsz, mert mindkét szülő kell a pszihológiai vizsgálathoz, mi pont így vagyunk, mi a gyámhivatalban kértük mert már máshoz nem tudunk nyúlni, mert sajnos az anyának mindenhez joga van, és az apákna meg semmi!A gyerek lakóhelyéhez tartozó gyámhivatalban tudod ezt kérni!Sok sikert!
2015. máj. 12. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!