Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Útlevél apa nélkül?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Útlevél apa nélkül?

Figyelt kérdés

Berlinbe élünk az 5 és fél éves kislányommal. Mindhárman magyar állampolgárok vagyunk.Itt váltunk el Berlinbe. Apuka nem akarja aláírni a gyerek útlevelét mondván így nem tudok haza menni magyarba kislányommal a nagyihoz. :(

Mit tudok tenni? Gyámügyhöz fordulni?

2015. ápr. 25. 10:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
73%

A berlini magyar nagykövetség nem tud segíteni? Nekik tisztában kell lenniük a jogszabályokkal.

EU-n belül nem kell útlevél, elég a személyi igazolvány, arra speciel nem emlékszem, hogy ahhoz kell-e mindkét szülő aláírása, ha kiskorúnak csináltatod.

[link]

2015. ápr. 25. 10:39
 2/22 anonim ***** válasza:
Csak nyaralás céljából akarsz Magyarországra utazni a kislánnyal vagy költözni akarsz?
2015. ápr. 25. 10:45
 3/22 A kérdező kommentje:

Sajna nincs csak útlevelünk Magyarországon mindent visszaadtunk. De kérdeztem kell a személyihez is. Tuti megcsinálják mivel ez az egy okmány amivel a gyermek tudja magát igazolni Németországba.

Az útlevelet egyszer már elvette nem akarta visszaadni de elvesztette a városba és igy a rendőrség visszahozta. Ezekután ha sikerül elinézni az új útlevelet azt nem akarom neki odaadni mert tuti nem kapom vissza! Azt fogja mondani h elhagyta :( A fénymásolat elég neki?

2015. ápr. 25. 10:46
 4/22 A kérdező kommentje:
csak nyaralni,meg máshova is csak nyaralni vinném. Meg suli nincs 95 napot egy évbe annyi szabim nincs igy ott is hagynám a nyáron 2 hétre a maminál.
2015. ápr. 25. 10:48
 5/22 anonim ***** válasza:
71%

Berlin nem a schengeni övezetben található?

Minek útlevél?

2015. ápr. 25. 10:52
 6/22 anonim ***** válasza:
Volt kinti ügyvéded a váláskor? Kérdezz rá, ilyenkor mi van. Itthon a gyereknek most már kötelező a személyi igazolvány, szerintem az EU-tagországokban is kell valamilyen azonosító okmány, nem hiszem, hogy az apa ezt megtagadhatja. Az utazás más kérdés, a kapcsolattartási jogát nem csorbíthatja, de ebben nem vagyok jártas, jobb lenne az ügyvéd.
2015. ápr. 25. 10:58
 7/22 A kérdező kommentje:
Valami igazolvány kell neki okmány nélkül nem utazhat
2015. ápr. 25. 10:58
 8/22 A kérdező kommentje:
Volt ügyvédem anélkül nem is váltam volna. Mert apuka elég furcsa azt hiszi h nekem tesz rosszat ha késik nem viszi el a gyereket hétvégén stb.. de nekem mindegy de lánynak sajna nem :( De ezt nem érti meg.Rákérdezek nála köszönöm csak gondoltam hátha valaki tud okosat mondani.
2015. ápr. 25. 11:02
 9/22 anonim ***** válasza:
0%
Hatha magyarba akarsz jonni Magyarorszag helyett akkor inkabb maradj ott ahol vagy.
2015. ápr. 25. 11:17
 10/22 anonim ***** válasza:

5!

Amennyiben magyar állampolgár véglegesen külföldön telepszik le, le kell adnia a személyi igazolványt. Onnantól pedig csak és kizárólag útlevéllel tud utazni és csak azzal tudja magát igazolni.

2015. ápr. 25. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!