Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek 3 gyermek után el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek 3 gyermek után el szabad válni?

Figyelt kérdés

A környezetemben ismerek egy fiatal párt, akik 3 gyermek után váltak el. Tulajdonképpen a szomszédunkról van szó. Megszületett náluk az első gyermek, látszólag minden szép volt és jó. Majd megszületett a második gyermek és ekkor már többször lehetett hallani, hogy veszekedtek. Aztán a nő újra teherbe esett és nem sokkal a gyermek születése után hallottuk, hogy válnak. Nem megcsalás volt az ok, hanem állítólag az, hogy nem bírtak egymással kijönni, minden apróságon összevesztek és ezt már nem lehetett kibírni (a nő szerint).

A kérdésem nem is erre a konkrét ügyre vonatkozna, hanem arra, hogy lehet 3 gyerek után elválni? Nem gondolnak bele abba, hogy 3 gyermek csonka családban fog felnőni, és ez káros lehet a személyiségükre? Másrészt miért nem érezték a gyerekek előtt, hogy ez a kapcsolat nem működik? Szerintetek ha van 3 gyermekem, és tegyük fel sok probléma előjön a kapcsolatban (de nincs családi bántalmazás, vagy alkoholizmus, szer használat stb), hanem általános problémák hada jön fel, szóval 3 gyermek után el szabad válni? Nem kéne inkább elnézőbbnek lennünk? Arra gondolok, hogy látják a felek, hogy nincs minden rendben, de a gyermekek miatt nem kellene együtt maradni? Mit gondoltok erről?

2015. ápr. 12. 21:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Arra gondolok, hogy látják a felek, hogy nincs minden rendben, de a gyermekek miatt nem kellene együtt maradni?"

A gyerek nem hülye, csak gyerek. Azt hiszed, hogy egy gyerek nem érzi a látens feszültséget a családban? Állandó stresszhelyzetben? Az ilyen gyerekekből milyen eséllyel lesz normális, egészséges felnőtt?

Mit tanul ebből a helyzetből? Hogy el kell fojtani minden érzést, érzelmet csak azért, hogy másokra tekintettel legyünk? Gondold azért végig ennek a pszichológiai következményeit!

2015. ápr. 13. 15:40
 12/14 anonim ***** válasza:

"3 gyermek csonka családban fog felnőni, és ez káros lehet a személyiségükre"

Sok ismerősöm van, akiknek elváltak a szüleik kiskorukban (köztük a legjobb barátnőm, és a párom), és nincs semmi baj a személyiségükkel.

Nekem a szüleim sokat veszekednek, jobb napokon is inkább közönyösek egymással. Nos, én ebben nőttem fel, most itt vagyok 21 évesen, és fogalmam sincs hogy néz ki egy normális kapcsolat, és sajnálom a szüleim, mert így egyikük se boldog.

Meg kell próbálni megjavítani a kapcsolatot, és dolgozni kell rajta, de ha nem megy, akkor jobb a válás, mint az éveken át tartó rossz házasság. A gyerek megérzi, és károsabb mintha anyu-apu külön lennének, de boldogan.

2015. ápr. 13. 21:29
 13/14 A kérdező kommentje:
De vajon hol lehet az a pont, amikor érdemes megpróbálni, érdemes küzdeni a kapcsolatért és hol az a pont, mikor már reménytelen, mikor már csak a válás az egyetlen megoldás?
2015. ápr. 14. 15:33
 14/14 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, mekkora nagy problémák azok, amik felléptek és leheleten kezelni őket.

Volt nálunk is hasonló, aztán bő egy éves lelkizéssel csak vissza tudtuk nyomni az egonkat.

Szóval nem szőnyeg alá a problémáikat, hanem csak súlyozni őket, meg engedni és a gyerekekkel foglalkozni.

Bejött.

De, ha meg nagyon nem megy, akkor kár együtt maradni.

2015. ápr. 16. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!