Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 13 év élettársi kapcsolat és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

13 év élettársi kapcsolat és 2 közös kiskorú után mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Az élettársnak saját háza volt, ide költöztem be. 3 hónap után a közös életünket anyagilag én finanszíroztam (főzés, kaja, háztartás, mindenki a saját autóját fizette). Az első gyerek születése után a gyerekkel kapcs. összes kiadást és háztartást én álltam, hol volt munkája hol nem. A második születése előtt vettem fel én nevemre hitelt, hogy felújítsuk a házat. 4 évig tudtam fizetni (kizárólag én fizettem a törlesztőket és változatlanul a két gyerek után és a háztartásban mindent, egyre többször az Ő telefonszámláját és én kocsimmal járt hosszabb ideig). 3 éve félig kiszálltam, mert nem bírtam egyedül mindent, bebukott a hitel most várjuk hogyan tovább. Jelenleg még egy fedél alatt lakunk, de ki akar rakni Hazudozás, megcsalás volt részéről amibe egy idő után belefáradtam, nem bocsájtottam meg többé, de a gyerekekre való tekintettél akik ragaszkodnak a házhoz, maradnék. Neki egy éve felesége is lett de nem élnek együtt. Jogos e hogy a távozásomat követeli? Nem a házra tartok igényt, de ahhoz rengeteget raktam bele mind munkában mind pénzben, hogy csak úgy egy bőrönd ruhával kisétáljak. Korábbi megtakarításomról fizetéseimről van papír, neki a 13 év alatt kb 2,5 év minimálbéres igazolása van mindössze....
2015. febr. 18. 18:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kaptál tőle 2 gyereket.

Mi kéne még?

2015. febr. 18. 21:23
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Házasság esetén csak-csak lenn esélyed, de ott is elég minimális. Az, hogy te dolgoztál és ő volt otthon? Hát kérlek, elég sokan csinálják, és olyankor a nők ki vannak akadva(jogosan), hogy de hát én vezettem a háztartás, neveltem a gyerekeket, miért nem ismeri el egyenrangú munkának?

Erre találták ki (nagyon helyesen) a háztartási vagyonközösséget. Az, hogy a valóságban ki mennyit állt a tűzhely mellett, az senkit nem érdekel. Házasság, feleznek, kész. Akkor is, ha nem annyira jogos.

A te esetedben neccesen, de valamit ki lehetne csikarni a dologból. Így, hogy élettársak voltatok... elég nehéz, szinte lehetetlen.

Csak te kerestél, de az Ő háza volt. Te fizetted a felújítást, de benne is laktál (amortizáció).

Gerinctelen amúgy a pasi, nem azt mondom, hogy nincs igazad, csak ilyen tisztázatlan jogállás mellett nagyon nehéz ügyed van. Mert az, hogy te munka után még főztél és takarítottál, miközben ő a tv előtt büfögött, hidd el, senkit nem fog érdekelni.

Na, csak nem bírom megállni: most jöjjön kiabálni, aki szerint a házasság csak egy darab papír!

2015. febr. 19. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!