Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit akrhat még tőlem a feleségem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit akrhat még tőlem a feleségem?

Figyelt kérdés
Február 3-án megvolt az első válóperes tárgyalás de nem akart megegyezni így nem mondták ki a válást! A testvéremmel beszélt a héten és eléggé feltünően érdeklődött az után,hogy van e már valaki helyette. Nem tudom mit akarhat evvel? Válni nem akar mert akkor már beadta volna keresetet mert már négy hónapja, hogy elhagyott. A válást is én intézem de akkor miért nem akar beleegyezni,és miért érdeklödik utánam a testvéremmnél?
2010. febr. 11. 06:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

miota voltatok együtt,miért hagyott el,van e gyerek?

amugy lehet egyszerüen rájött,hogy annyira nem is jó nélküled...

2010. febr. 11. 06:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Négy és fél éve, nem tudom miért hagyott el nem mondta meg. Nincs gyerek, mikor elment azt mondta,hogy majd ő beadja a válópert ennek már négy hónapja. De ha válni akar akkor miért érdeklődik utánam, és miért nem egyezik bele a válásba. Én járok rosszabul ha elválik mert az én nyakamban marad egy nagy adósság.
2010. febr. 11. 06:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy az elsőnek van igaza, hogy meggondolta magát, mégis akar Téged. Csak éppen azok után, hogy ő hagyott el, ezt így nehéz lenne neki bevallani. Azért először hátulról közelítette a dolgot, a testvéred felől, hogy megtudakolja, hogy vajon Te továbbléptél-e már, vagy neki van még esélye?

Ha akarod még Őt, akkor kérdezz rá konkrétan, hogy tudja-e, hogy mit is akar? Ha nem akarod, akkor hagyd szenvedni. Bár azok után, hogy ő hagyott el, én akkor is hagynám szenvedni egy kicsit, ha szeretném visszakapni. Nehogy már azt gondolja, hogy ha éppen kedve tartja, akkor levesz a polcról, mint egy tárgyat, "használ" egy kicsit és visszarak...

2010. febr. 11. 06:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha az adósságot közösen"szereztétek" akkor nem marad a nyakadba.A fele a feleségedé lesz válás után
2010. febr. 11. 07:01
 5/9 anonim ***** válasza:
80%

Hogy a te feleséged ezzel mit akar, azt persze nem tudhatom. Elmondom, nálunk mi volt.

A páromat évekig csalta a felesége. Még az együttlakás alatt kirúgta az ágyából, az életéből. Aztán fogta a családi kasszát, lakást vett magának, összeköltözött a pasijával. Ott hagyta a férjét, a gyerekét. Elviekben megállapodtak a válásban, a vagyonmegosztásban.

Ekkor jöttem én a képbe. Mivel a feleség szintén "érdeklődött", és mert nem volt titok, azonnal tudomást szerzett rólam.

Azóta nem akar válni, sem megegyezni. Bár most is a pasijával él, mégis néhány hét alatt ő lett a megcsalt, becsapott, elárult szerencsétlen nő, akit még a jogos vagyonából is ki akar forgatni a férje, és "az a nő"(aki egyébként azóta is szereti és gondoskodik a férjéről és a gyerekéről). Állítása szerint a "női büszkeségében" lett megsértve azzal, hogy az egyébként már régen elhagyott férj új társat talált, akivel ráadásul boldog.

Tehát esetünkben ezt eredményezte az érdeklődés. Kivánom, nálatok más legyen az ok.

2010. febr. 11. 07:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Egy kis része közös néven van de a nagyobbik része az csak az én nevemen. De én mondtam az ügyvédemnek,hogy nem akarok követelni tőle semmit csak váljunk el. És erre kérdezte meg a testvéremet, hogy van e már valakim ő helyette. Nem akar megegyezni se meg beszélni se velem de miért ezt nem értem?
2010. febr. 11. 07:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy vár vmire? A testvéreddel ezek szerint tartja a kapcsolatot, vagy csak egyszeri eset volt ez a beszélgetés?

Én a helyedben megpróbálnám kiugrasztani a nyulat a bokorból. Ha az a fontos a számára, hogy van-e valakid, akkor mondjátok azt, hogy van. Erre lépnie kell vmit, amiből talán kiderül, hogy mért is fontos ez a kérdés.

Nem lehet, hogy válóper esetén rosszabb színben tűnnél fel, ha lenne új társad? Nem tudom, csak egy ötlet...

2010. febr. 11. 07:14
 8/9 anonim válasza:
100%
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Bizony nem könnyű. Minél hamarabb le kellene ülni és őszintén megbeszélni, kinek mi a jövőbeli elképzelése. Így "könnyebb" lenne a továbbiakban. Tudom, hogy ez közhely, nehéz szót érteni valakivel, akit nem a józan ész vezérel. Mindenesetre egy házasság nagyon sok alkalmazkodást igényel. Nagyon sok erőt kívánok! Ha jó a kapcsolatod szüleiddel, mindenképpen kérd segítségüket!
2010. febr. 11. 07:48
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert a Te neveden van a kölcsön még lehet közös

A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. Ennek megfelelően a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek, kivéve azt, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik. Közös vagyon a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett, levonva ebből a vagyonkezelés és fenntartás költségeit.

A házastárs különvagyonához tartozik:

a) a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy,

b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,

c) a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgy,

d) a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy.

Az a különvagyonhoz tartozó tárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, tizenötévi házassági együttélés után közös vagyonná válik.

2010. febr. 11. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!