Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérdezni szeretném. Valaki tud segiteni? Abba hogy válni szeretnék az exemtöl tőbb mint 3 éve vagyunk különminden megvan osztva. Csak ő munkanélküli. és nem érdekli. De engem igen mennyibe kerül? Ha ő vagy én adom be? Van e kedvezmény rá?
Nem kell közös megegyezéssel válni, ha ő nem akar.
Semmi különös teendőd nincs.
Írsz egy keresetlevelet (a neten is vannak minták, illetve az ingyenes bírósági panasznapon is segítenek átnézni, hogy alakilag, tartalmilag megfelelő-e, minden benne van-e), 30 eFt az illetéke, kérheted, hogy osszátok meg vagy ha jogosult vagy rá (ezt az irodán elmondják), akkor kérhetsz költségmentességet stb.
Felperesként beadod, el kell menned a tárgyalásra (különben megszüntetik), elválasztanak akkor is, ha a férjedet nem érdekli.
Szerencsésebb lenne, ha legalább ott a tárgyaláson egyetértenétek az alábbiakban:
- vagyonmegosztás (jó lenne esetleg a keresetedhez is mellékelni általatok és tanúkkal aláírva, de ha nem, akkor leírod tényszerűen, hogy x ideje már külön éltek, nincs házassági életközösség, minden közös dolgot megosztottatok az alábbiak szerint: ...)
- ha van közös gyermek akkor kinél van elhelyezve, a másik mennyit fizet, mikor van a láthatás stb.
- ha van közös kötelezettség (hitelek) ki fizeti, hogyan számoltatok el egymással
Stb.
Milyen kedvezményt szeretnél mégis?
Az állam alapesetben nem fizeti meg annak az árát, hogy nem sikerült a házasságod- a bontópernek 30 eFt az illetéke.
2. vagyok.
Én is nemrégen váltam.
Hacsak nem vagy szociálisan rászorult (nagyjából az egy főre jutód 40 eFt körül van- vagy gyesen lévő anyuka vagy meg ilyenek), akkor nem jár neked semmi kedvezmény. ha dolgozol, akkor valószínűleg nem jár.
értelmesebb lenne megbeszélni a férjeddel, hogy fele-fele arányban fizessétek. Te "megelőlegezed", aztán majd a határozatba belefoglaljátok, hogy a férj meg kifizeti neked a felét.
Mi 4 éve élünk külön,van kiskorú(nincs vita semmin),de azt mondta a bíró,,hogy 1 tárgyalás mivel,hogy van kiskorú nem elég,az új törvény szerint.Jegyzőkönyvbe vette,hogy nem látunk esélyt a békülésre,most várjuk a második tárgyalást,sztm ezen már elválasztanak.
30 ezer ft a beadás,ha kérsz költségmentességet,és jogosult is vagy rá,akkor ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!