Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki mondjuk havi 700 ezret keres akkor is 50%-ot vonnak?
Mondjuk 3 gyereke van.
Azért 350-ből elég szépen meg lehet élni 3 gyerekkel.
Én azért kíváncsi lennék ki melyik bolygón él. Egyedül nevelem a lányomat, akinek igen, kell kabát, kell cipő, de sosem jöttünk még ki úgy anyagilag, hogy csak rá költsek havi 60 ezer forintot. Le lehet pontozni, de egyszerűen nem értem ezeket az embereket.
Hivatalosan 32 ezer forintot kapok a gyerekem apjától gyerektartásként, ezen felül pedig váltva vállaljuk be a nagyobb kiadásokat.
Bőven kijövünk minden hónapban, pedig nem vagyok milliomos. Futja gyümölcsre, túrórudira is.
Apuka tehetősebb, mint én, de nem fogom lenyúlni a fél fizetését csak azért, mert akkor nekem/nekünk sokkal kényelmesebb életünk lenne. Sokat foglalkozik a gyerekünkkel, minden másnap találkoznak, ha hétvégére viszi el, akkor étterembe mennek, programokat csinálnak, kirándulnak, vesz neki ruhát, játékot azon felül is, amit nekem ad. Miért hisztiznék azért, mert "csak" 30 ezret kapok a majdnem 400 ezres fizetéséből? A belem fordul ki attól, ha valaki sértettségében az ex férje gatyáját is el akarja perelni.
Bocsi az offért, ez most kikívánkozott.
Egyébként ekkora fizetésnél sem ítélnek meg 50%-ot. Ha foglalkozik apuka, vagy anyuka (a különélő fél) a gyerekkel a gyerektartáson felül is, akkor szerintem ez nem is gond.
Arra gondoltam, h én, ezért írtam feltételes módban a kérdést.
Nem keresek ennyit, gyerekeim sincsenek, egyszerűen érdekelt.
Egyébként ha ennyi keresnék akkor otthagynám a lakást, meg kb. gyermekenként 50 ezer.
A 85 ezret már aránytalannak tartom, senki nem költ annyit a gyerekére egy hónapban, főleg nem 255 ezret háromra.Ha együtt lennénk se!!!
150 ezerből viszont már meg lehet élni, a pénzt meg inkább fektetném befelé ezerrel, jobban járnak a gyerekek is.
A 12-sel teljesen egyetértek!
12. Akkor számold csak ki, mennyi is nálatok a gyt?
Ja, hogy amit rákölt, az nem számít bele? Pfff...
Ha nem költene rá semmit, hanem kp-ban kapnád amit a gyerekre költ, akkor lenne bizony az 65-80 000ft között.
Még jó, hogy így elég a 30, ha szinte semmit nem költesz a gyerekre, mert az apja mindent megold.
Hol olvastad, hogy az apja mindent megold? :) Az apja halálra kényezteti a gyereket olyan dolgokkal, ami nem lenne létfontosságú. Ruhát nem muszáj venni minden hónapban, sem játékot, állatkertbe, meg moziba és étterembe sem muszáj minden (második) hétvégén menni. Az ex férjem dolga, hogy a gyerektartáson kívül mennyit költ a gyerekre, én ebbe nem szólok bele, amíg úgy gondolom, hogy nem árt vele a gyereknek. Ha nagyobb kiadás van, akkor általában megbeszéljük ki fizet, de ez szerencsére ritka.
Ha egy apa tojik a gyerekére, akkor attól sem leszek előrébb, hogy elperelek tőle még 20 ezret havonta, enélkül is bírjuk. Kicsit kényelmesebben élnénk, juhú. A gyerek helyzetét nem oldaná meg, hiszen semmilyen kapcsolata nincs az apával.
A gyerektartás nélkül is megtudnám oldani a gyermekem ellátását, az más kérdés, hogy kicsit szűkösebben. Ennek az összegnek jelenleg egy részét félreteszem, hogyha nagyobb kiadás jön, akkor legyen mihez nyúlni. Még sosem kuncsorogtam a volt férjemnél, hogy nem elég...
Nyilván más dolog egy több százezres fizetésről beszélni és emellett gyerekenként 30-at elkérni és más 64 ezres fizetésből gyerekenként 20-at. Más dolog, ha az a fél, akinél a gyerek él, viszonylag jó állással rendelkezik és más, ha szintén minimálbérből él.
"Nézd, koma, aki 3 gyereket csinál, az fizessen."
Azért nem árt, ha egy-egy esetet egyedileg vizsgálunk meg. Ha pl. anyuka pattintja le a férjet egy izgalmasabb(nak tűnő) kapcsolat miatt, tudva azt, hogy jobb esélyei vannak egy tárgyaláson, az nem annyira korrekt, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!