Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy lenne gyorsabb?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lenne gyorsabb?

Figyelt kérdés
A férjemmel 4 év különélés után válunk,megvolt az első tárgyalás,a következő tárgyalásra meg kell egyeznünk,a gyerekelhelyezésben,a láthatásban a gyerektartásban.Az első kettővel nincs is gond,igazából a gyerektartással sem,azt beszéltük a férjemmel,hogy én kérem a maximumot,a bíró meg majd eldönti,hogy megítéli-e vagy sem.Ahogy olvastam 2014.márciustól változott a törvény,nem százalékban,hanem fix összegben állapítják meg a gyerektartást,elvileg én százalékot kérek,ezután a bíróság kér a férjem munkáltatójától jövedelemigazolást,és ez alapján állapítja meg,a gyerektartás összegét.A kérdés az lenn,hogyha a férjem a következő tárgyalásra,hozna jövedelem igazolást,akkor ott meg is állapítják a gyerektartás összegét,vagy mindenképpen lesz még egy tárgyalás?(az egész azért lényeges,mert a férjem 350 km-re lakik,és szeretnénk ha nem kellene annyiszor ide utaznia)

2015. jan. 22. 08:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Én tegnap adtam be, azt mondta az ügyvéd, ha nem lesz cirkusz, akkor 2 tárgyalással megúszhatjuk. Bár itt mindenki azt írja, és én is úgy tudtam, ha kiskorú gyerekek vannak, akkor nem választanak el az elsőn, ráadásul mi csak 2 éve élünk külön. Nekem most még is így adta be. A gyt-t fix összegben kellett meghatároznom mennyit kérek, és igazolni kell a gyerek kiadásait. Ide értendő az eltartási költségben a ráeső rezsi, élelem, tisztálkodási/tisztító szerek, vagyis ami a háztartásban használatos, öltözködés, iskola/óvodai költségek, különórák, szakkörök, bármi, ami kiadásokkal jár a gyerek életében. Jövedelemigazolás a bíróság kéri le a munkahelyéről. A második már a vagyonmegosztás lesz. Nálunk ott lehetnek gondok, mert nagyon sok adósságot csinált a férjem amikről nem tudtam, és nem akarok én ezért felelősséget vállalni.
2015. jan. 22. 10:51
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.Hát nekem az egyik ismerősömnek most zárult le a vagyonmegosztási pere,náluk a felesége vett fel hihetetlen mennyiségű kölcsönt,amiből a férj,csak kettőről tudott,de sajnos nem lehet bizonyítani,hogy ő nem tudott róla,ezért megítélték házastársi közös adósságnak :S

Hogy igazolod le a költségeket?Mert a legtöbb kiadás,ami van arról nincs számla.Nem ad számlát az aki hozza a fát a fűtéshez,nem ad számlát az iskola a szakköri befizetésről sem.Nincs bérleti szerződésünk,így nem ad számlát a tulaj az albérlet díjáról sem.

2015. jan. 22. 11:01
 3/10 A kérdező kommentje:

Kezdjem el gyűjteni a bevásárlásos blokkokat? Vagy az élelmiszert hogy igazoljam le?

Ha a jövedelem igazolást a bíróság kéri le,akkor azt csak a következő tárgyalásra tudja meghatározni,mármint a gyerektartás összegét.Te tudtad mennyit keres a férjed?Vagy,hogy tudtál összeget megadni?Én nem tudom mennyit keres,ha a költségek felét kérném,az magas lenne,mert már tételesen összeírtam és ki is számoltam.

2015. jan. 22. 11:13
 4/10 anonim ***** válasza:

"Nem ad számlát az aki hozza a fát a fűtéshez,nem ad számlát az iskola a szakköri befizetésről sem.Nincs bérleti szerződésünk,így nem ad számlát a tulaj az albérlet díjáról sem."

Hát, bakker, adjon!

Ha eddig feketén vetted a fát, akkor ezután vedd legálisan - fizesd meg a 27% ÁFÁ-t is!

A bérleti szerződéshez ragaszkodj a bérelt lakásban. Az a bérbeadó magánügye, ha nem vallja be az adóbevallásában. A szerződés elég, nem kell számla, a szerződés tartalmazza, mennyit fizetsz neki havonta.

A szakköri díjról is kérj számlát vagy nyugtát. Ha nem feketén tartja a tanár, akkor az iskola gond nélkül ki kell hogy állítsa. Furcsállom is, hogy maguktól nem adtak. Ha kekeckednek, fordulj a fenntartó tankerülethez, majd ők helyre rakják az igazgatót.

2015. jan. 22. 18:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Egyedül ez az ember szállít fát,akitől veszem,és veszi mindenki a faluban,nem ad számlát :S No de mindegy mert a fát már megvettük múlt hónapban 6 kocsival,idén már nem veszünk.Különben meg ha elkezdem gyűjtögetni,és ugye vannak olyan kiadások,amik nem havi szinten vannak,hanem ritkábban,akkor mikor igényeljek gyerektartást,1 év múlva,amikorra biztos,hogy minden plusz kiadásról is számla lesz?Vagy,hogy van ez?
2015. jan. 22. 18:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is pont most tartok a felénél. Ti mennyi gyerektartást akartok kérni egy gyerek után? Én jelenleg itt rekedtem meg.
2015. jan. 22. 22:52
 7/10 A kérdező kommentje:
Én kb 25.000 ft-ot,és ez közel sem a fele annak ami elmegy a gyerekre havonta,mert kiszámoltam,hogy mennyi megy rá.
2015. jan. 23. 08:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Minimum 35-40-et kérj. Kb annyi a fele egy gyerek reális eltartásának, és ebből még sok ruhát nem veszel neki.
2015. jan. 23. 10:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Tudom ,hogy annyi,kiszámoltam,levontam belőle a családi pótlék összegét,és így lett egy gyerekre 64.000 ft. ennek a fele eleve 32 e ft.
2015. jan. 23. 10:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is 25 ezerre gondoltam,mert viszont a gyerek költsége több,de gondolnom kell az apjára is,akinek most külön háztartást kell vezetnie. Meg gondolni kell arra is hogy ő is szeretne a gyerekkel elmenni valahová+az utazás költsége mikor viszi és hozza a láthatásra+mikor nála van a gyerek akkor gondolom ő is vesz neki ezt azt,ezeket meg csak úgy tudja megtenni ha nem húzom le őt pénzzel teljesen.
2015. jan. 23. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!