Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért mindig az elvált szülők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mindig az elvált szülők gyerekeinek az élete annyira borzasztó?

Figyelt kérdés

Tehát gondolok itt arra, hogy az ok, hogy elváltak a szülők, de mi van ha így jobb a gyereknek? Mert tegyük fel, alkoholista volt egyik vagy másik szülő vagy mindkettő, vagy bár volt 2 szülő, de mindkettő napi 100 órát dolgozott, 1 perc ideje sem volt a gyerekre, és még sokáig sorolhatnám.

Nálam, amikor kicsi voltam napi szintű volt a veszekedés a szüleimnél. De akkor még enyhén fogalmaztam. Mindig minden repült, minden tört, volt éjjeli balhé, semmit se tudtam aludni vagy tanulni, csak az órai anyagokra támaszkodtam kb. 7 éves korom óta.

És több ismerősömnek ilyen gyerekkora volt, és olvastam is ilyen emberkékről.

Most a páromnak van egy 12 éves kislánya. Ebből ugye következik, hogy nem én vagyok az anyuka, tehát elváltak.

De mindene megvan (holott sem mi, és az anyuka sem nevezhető jó módúnak).

Mindent de mindent megkap a gyerek.

Kocsival hozzuk, kocsival visszük haza (ha úgy alakul, akkor kölcsön kérünk autót). Mert ezt követeli az execske.

Minden ruhája, cipője van, okos telefon, meg amit el lehet képzelni. De ismét hangsúlyoznám, semelyikünk sem keres hű de sokat.

És rengeteg olyan gyerekről tudok, akiknek a szülei elváltak, de külön-külön mindkét szülő még ennél nagyságrendekkel többel is megad a gyereknek.

Az ok, hogy kell ugye anyuka meg apuka egy gyereknek, de ez a hozzáállás akkor is tök gáz.

2014. dec. 6. 17:47
 1/6 anonim ***** válasza:
35%
Egyáltalán nem rossz nekik.Félàrvának lenni milliószor rosszabb.Nem is panaszkodhatnának.Biztos nem tudnak mit csinálni jóvilágukban.
2014. dec. 6. 17:49
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Akkor borzasztó elvált szülő gyerekének lenni, ha fegyverként használják egymás ellen, a másik szülő ellen nevelik, ill. alkalmanként pajzsként tartják maguk elé. Ugye nem kell részleteznem?
2014. dec. 6. 17:51
 3/6 anonim ***** válasza:
64%
Azért az anyagiak mellett tekintettel kell lenni a lelki szempontokra is. Az persze jó, ha a gyereket nem éri lelki, érzelmi hátrány sem a válásból. De nem jó, ha a szülők kígyót-békát kiabálnak egymásra, a másik ellen uszítják, hangolják a gyereket, mert akkor a gyerek ezt mintaként fogja fel és hajlamos lesz arra, hogy saját felnőtt életében hasonlóan viselkedjen.
2014. dec. 6. 17:55
 4/6 A kérdező kommentje:

"Azért az anyagiak mellett tekintettel kell lenni a lelki szempontokra is. Az persze jó, ha a gyereket nem éri lelki, érzelmi hátrány sem a válásból."

Ezt én értem, és teljesen és maximálisan meg próbálom őket érteni.

De.

Ahogy írtad. Tekintettel kell a lelki dolgokra is.

Az ok, elválnak a szülők, de anyuka és apuka is külön-külön szereti, meg ugye ott vannak a "mostoha" (de undorító kifejezés ez) szülők, pl. én is, aki sokszor sokkal többet ad anyagilag és LELKILEG is a gyereknek mint a saját szülei.

De amikor van 2 szülő, és a gyerek, csak veszekedést hall, amikor semmire sem tanítják, amikor nem nevelik, amikor az alkohol a cigaretta van a középpontban, a mindennapos balhé, a testi-lelki bántalmazás, az miért jobb, lelkileg egy gyereknek?

2014. dec. 6. 18:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyerek (párod gyermeke) személyiségebol nem lehet ilyen általános érvényű következteteseket levonni. Ismerek olyat is akinek nem váltak el a szülei mégis hülye. Persze az a legjobb ha van 2 szerető szülő és minden kerek, de sokszor ez nem jön össze, attól még nem törvényszerű hogy hülye lesz a gyerek.
2014. dec. 6. 18:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk, mert nincs családjuk?Biztos, szerető hátterük? Mert apuka fizet 30 ezer gyt-t, és keres 300 ezret, így a gyereknek fele annyi sem jut, mintha együtt lennének a szülei? Vagy csak annyi az egész, hogy az egész tágabb család is szétzilálódik, ált. kiesik a képből az egyik nagyszülőpár is? Nyomor az egész.
2014. dec. 7. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!