Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tehet vmit az ex feleségem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tehet vmit az ex feleségem?

Figyelt kérdés

Házasságunk alatt hitelre vettünk lakást,ami az én nevemen volt,az ő neve sehol nem szerepelt. A gyerekek miatt ő kapta meg a lakáshasználatot. Fele lakáshitelt hiába kérem nem fizeti. Lakáshasználatot fizet,igy adok gyerektartást csak 40.000FT-ot 70.000 FT helyett.

Nem tudom már tovább egyedül fizetni a hitelt,és nem is akarom.

Ki fogok költözni külföldre,a gyerektartást persze tovább fizetem,de mivel eszem ágában sincs hazajönni a lakást uszni hagyom.

2014. dec. 5. 19:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
41%
Annyit tehet hogy ha rákényszeríted h nem fizeted, akkor ő kénytelen lesz, különben a bank kényszer értékesíteni fogja.
2014. dec. 5. 19:14
 2/15 anonim ***** válasza:
61%

Mivel a te neveden van a hitel, őt nem kényszerítheted, hogy fizesse.

Annyit tehetsz, amit első is írt, hogy hagyod, hogy elvigye a bank. Már, ha az eladása kifutja a hitel összegét.

Csak ezt említsd meg neki is szerintem, nehogy hirtelen a gyerekek az utcára kerüljenek.

2014. dec. 5. 19:18
 3/15 A kérdező kommentje:
Mondtam neki h ennyi volt,nem fizetem tovább a hitelt,ez volt kb 1 hónapja. Meg hogy januártól nem is fogok az országban tartozkodni,a gyerektartást fizetni fogom.
2014. dec. 5. 19:25
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A vagyonmegosztásnál ez nem volt rendezve, hogy kinek, hogyan kell a hitelt fizetni?

"ami az én nevemen volt,az ő neve sehol nem szerepelt."

Et viszont teljesen lényegtelen, hogy kinek a nevén van, ha házasság alatt vettétek, akkor közös.

2014. dec. 5. 19:29
 5/15 anonim ***** válasza:
5%
tényleg azt hiszed így megy hogy a bank külföldön nem talál rád és nem hajtja be a pénzét, uszik a lakás és tiltani fogják a fizud is
2014. dec. 5. 19:31
 6/15 anonim ***** válasza:
43%

Oké, hogy kimész, de a helyedben nem hagynék elvarratlan szálakat. És nem jó minden hidat felégetni magunk mögött.

Később meg te sem akarsz fejfájást magadnak. Beszélj egy szakértővel, ügyvéddel. Hidd el, hogy jobb most letudni a dolgokat.

2014. dec. 5. 19:38
 7/15 anonim ***** válasza:
22%
A gyerekeid hol fognak lakni, ha úszik a lakás?
2014. dec. 5. 22:09
 8/15 anonim ***** válasza:
25%
Nagy görény vagy ha a gyerekeid alól "kiégeted" a lakást. Külföldi fizuból talán nem lenne lehetetlen fizetni.
2014. dec. 5. 23:14
 9/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Külföldón sincs aranyból a kerítés!

Ha nem tudod fizetni a hitelt, akkor üljetek le egy ügyveddel a feleségeddel együtt, és rendezzétek a dolgot, mert a gyerekek élete itt a legfontosabb.

2014. dec. 7. 07:43
 10/15 anonim ***** válasza:
A feleségének és a gyerekeinek ebből nem lesz baja. Ha jól értem 70eFt a gyt, 30eFt a lakáshasználat, így a férj csak a 40eFt különbözetet utalja. Ha hagyja elúszni a lakást, akkor a feleségnek nem kell tovább lakáshasználati díjat fizetni, tehát a férj a 70eFt gyt-t fogja utalni. Majd a feleség bérel egy lakást 30eFt körül és ugyanott lesz, mint most.
2014. dec. 7. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!