Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válásnál csak az enyém lenne így a ház?
Figyelt kérdés
Egy éve voltunk házasok mikor vettünk házat.Édesanyám adta a pénzt,ajándékozási szerződést kötöttünk anyukámmal hogy azt a pénzt nekem adja.Ügyvéddel csináltattuk,az én nevemen van a ház.Válásnál nem követelhet semmit a férjem ugye? Köszi.2014. dec. 3. 16:14
11/15 anonim válasza:
Meg nyilván az is feltűnő, hogy 1 év alatt közösen hogyan tettek félre 10-15 milliót :)
Szóval ezt a férj nem fogja tudni lenyúlni.
12/15 anonim válasza:
Dologi jogi (azaz tulajdonjogi) igénye nem lehet, mert a ház a te különvagyonod.
Viszont kötelmi jogi (beruházások megtérítése, a házassági közös vagyonból eszközölt felújítások, stb.) igénye lehet.
Ergo tulajdont nem kap, de vélhetően valamennyit mindenképp kell neki fizetned.
13/15 anonim válasza:
Vagy a szülők nem biztak a házasságkban,azért irtak szerződést h a lányuknak adják a pénzt
14/15 anonim válasza:
#13 Szülőként ha "vennék" egy ingatlant a gyerekemnek, azt igenis lepapíroznám, mert hiába szeretem a gyerekem párját, neki nem akarok csak úgy pottyantani milliókat.
15/15 Kései Sirató válasza:
Ha kizárólag a te neveden van ,és még nem indult házasság felbontási per, előbb átírathatnád pl anyukád nevére, így tutti nem kapna belőle semmit.
Egyébként is csak akkor követelhet bármit is, ha felújíttatott rajta valamit és számlával tudja igazolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!