Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megcsalás, válás, gyerek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megcsalás, válás, gyerek anyával, lakás apáé?

Figyelt kérdés

Válnak. A feleség beleszeretett valakibe, és úgy tervezi, hogy az 5 éves gyereket magával viszi. Az új pasija a szüleivel él, nincs munkája. A feleségnek sincs semmije a diákhitelén kívül, de most munkát keres, hogy el tudjon költözni.

A férjnek van lakása, ami kettejük nevén van, de a lakást kizárólag a férj pénzéből, és a férj családjának a támogatásával vették. A feleség azt mondja, tudja, hogy ő semmit nem adott bele, és lemond a lakás rá eső részéről.

Válásnál lehet ilyet? A lakás kizárólag a férjé lenne, de akkor a gyerek megy az anyával a bizonytalanba. Ezt lehet? Vagy a „közösen szerzett” vagyont kötelező elfelezni?

Az ügyvéd javasolhatja, hogy inkább maradjon az apával a gyerek?

A férj és a feleség megbeszélték a dolgokat, de születhet más döntés attól függetlenül, hogy ők mit akarnak?

2014. nov. 6. 13:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
41%
mindenkepp jpbb lenne a gyereknek ha apaval maradna, ha apa is szeretne.
2014. nov. 6. 13:19
 2/14 csabika1971 ***** válasza:
80%

Igen a nő lemondhat a lakás ráeső részéről.

A bíróság az elhelyezésnél a gyermek érdekeit fogja nézni, és nem azt, hogy ki mit akar.

2014. nov. 6. 13:22
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Születhet több döntés is, de csak a szülők beleegyezésével. Ha ti megállapodtatok hogy apáé a lakás, a bíró nem fogja kétségbe vonni és elfogadja, nem kötelező felezni!

A gyerek apánál jobb helyen lenne, ha ugyan mind a 2en beleegyeztek hogy anyával maradjon, akkor 90%h beegyezik a bíróság, De ha nincs hova vinni a gyereket és nem lesz aki ellása mert egyik új félnek sincs állaása csak az apának, akkor nem biztos h beleegyezik a gyámhatóság. Sőt, ők valszeg krévényezik majd az apánál az elhelyezést. Apa megtagadhatja, de az meg sztem fura ha vki ilyen körülmények közt apaként nem veszi inkább magához a gyereket, ha nem is örökre, akkor ideiglenesen, amíg anya és új pasi talpra nem áll.

2014. nov. 6. 13:23
 4/14 anonim ***** válasza:
52%

Ha a lakás kettejük nevén van, akkor teljesen mindegy, ki milyen arányban járult hozzá a vásárláskor. Az anya nem dönthet úgy, hogy a gyereket magával viszi. A gyermek elhelyezése ügyében bíróság dönt. Nem túl gyakran, de előfordul, hogy az apánál helyezik el a gyereket, de egészen picit nem nagyon szoktak oda ítélni. És az új kapcsolatba tényleg vihetné az anya, befogadják az "idegen" gyereket?

Ha a férj és a feleség már megegyeztek, akkor azt írásba kell foglalni, a bíróság el szokta fogadni, ha nincs benne egetverő aránytalanság.

2014. nov. 6. 13:28
 5/14 anonim ***** válasza:
65%
OFF.Hogy a francba tud egy normális nő beleszeretni egy csóró,munkanélkülibe aki felnőtt ember létére a szülein élősködik?! :-@
2014. nov. 6. 13:33
 6/14 anonim ***** válasza:
49%
Te vagy az apa és félsz hogy a bíróság rád sózza a gyereket? :)) Nyugi, elég kirívó ok kell hogy a bíróság az apának adja a gyereket és mivel anyuka akkor költözik ha lesz melója akkor már pénze is lesz hogy eltartsa a gyerekét. Elég hülyén nézne ki ha a bíróság mindig annak ítélné a gyereket akinek van saját lakása, le lehet élni egy életet nem saját tulajdonú ingatlanban is. Nyugi, a lakásod felét se fogják odaadni az asszonynak ha ő lemond róla de ha rendes vagy akkor nem teszed ki őket az utcára azelőtt hogy találna melót.
2014. nov. 6. 13:33
 7/14 anonim ***** válasza:
65%
Azért az új fickó szülei se szívbajosak,h odavesznek simán egy idegen munkanélküli nőt a gyerekével magukhoz.
2014. nov. 6. 13:35
 8/14 A kérdező kommentje:

Nem, én a férj húga vagyok.

A bátyám úgy érzi nem képes rá, hogy egyedül gyereket neveljen, fél, pedig jó apuka. Nehéz ezt kimondani, de tudom, hogy a tesóm nem így tervezte, ő nem akart gyereket. De jött a baba, majd jött az esküvő.

7 évig bírta a sógornőm a hűséget. Ilyen az egész családja, a testvérei is, és a szülei is csalták egymást. A mi családunk viszont rendezett, a sógornőmnek arany élete volt. Nem kellett dolgoznia, nem is akart idáig munkát keresni. Élt a tutiban, és mindig kitalált magának valami szórakozást. A legutóbbinak ez lett a vége, megismerkedett valakivel.

Kértem a tesómat, könyörögtem, hogy ne engedje a gyereket, itt a mi családunk, és mindannyian mellette állunk, segítünk mindenben. De azt mondja nem akar összeveszni a feleségével. Sajnos annyira bárány lelkű, én már rég elküldtem volna a francba a feleségét, de ő nem dobta ki otthonról.

Nem tudom, hogy a sógornőm hogy tervezi a jövőjét (általában nem szokott túl sokat agyalni rajta…), nem tudom, hogy hová akarnak menni a pasijával. Egyet tudok, hogy én az életemet adnám azért, hogy a gyereket ne vigye magával. Akár magamhoz is venném, ha arról lenne szó.

A kérdést azért írtam ki, mert azt nem akarom, hogy a tesóm mindent elveszítsen végül, gyereket, lakást

2014. nov. 6. 13:54
 9/14 anonim ***** válasza:

Férj szülei tudják bizonyítani azt amit adtak, hogy a fiának adták nem a párnak akkor lemondás nélkül is több jár az apának.

Az apa meg legyen férfi és harcoljon a gyerekfelügyeletért.

2014. nov. 6. 15:20
 10/14 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, elhiszem, hogy szereted a testvéredet, meg a gyermekét is, de talán túlzás, hogy az életedet is adnád érte. Egyelőre maradj a háttérben, mert még azt hihetik te kevered a bajt. Ha kell, segíts az apának, de az anya szerepét nem vállalhatod át.
2014. nov. 6. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!