Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van közük egymáshoz?
Kérdésem a következő!
Anyám és apám elvált majdnem 20 éve. Apám most be van kattanva és mindenáron el akarja adni a házat,melybe mi élünk és ő!
A földhivatal szerint a mai napig anyám és apám nevén szerepel a ház 50-50 % tulajdoni résszel!
Apám szerint anyám lemondott a házról a válási papírokon,anyám szerint nem! Természetesen egyik sem találja a papírokat!
Ha anyám tényleg lemondott a házról a válási papírokon,akkor apám nevére kerülhet a ház 100%-os tulajdoni résszel?
Igazolni nem tudja,hogy anyámat kifizette,mint ahogy állítja mindenkinek! A földhivatalhoz benyújtott kérelmét,hogy írják át a nevére is elutasították 15 éve,mert nem tudott igazolni semmit!
Tehát a kérdésem,hogy van a két papírnak köze egymáshoz?
Mivel én értem rá,így én voltam bent a földhivatalban és ott mondták az 50-50%-os tulajdoni részt!
De apám most a válási papírokhoz ragaszkodik,mert hogy anyám "lemondott a jogairól" és semmi köze a házhoz!
Tehát formálhat jogot a válási papírokkal vagy azzal semmit nem ér el a földhivatalban?
Igen. Ha minden kétséget kizárólag tudja bizonyítani, hogy kifizette a ház értékének felét vagy máshogy egyeztek meg, akkor igen.
De nem hiszem, hogy ez menne bírósági per nélkül.
Semmit nem tud bizonyítani,mert nem is így volt!
Mos már azért kíváncsi vagyok,hogy apám szava a hihető,hogy anyám lemondott a házról vagy anyám szava a hiteles,hogy ő a gyerekeire hagyja a ház ráeső részét!
Félreértés ne essék,nem akarok én semmit a házból,de azt sem szeretném,ha apám hülyeséget csinálna és anyámnak kárt okoz!
Én is ezt mondtam neki,de nem vagyok amúgy ebben jártas,nem váltam még,nem tudom,hogy mennek ezek a dolgok.
S igen! Jól látod a helyzetet,nem dolgozik 2 éve,csak immel-ámmal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!