Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van közük egymáshoz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van közük egymáshoz?

Figyelt kérdés

Kérdésem a következő!

Anyám és apám elvált majdnem 20 éve. Apám most be van kattanva és mindenáron el akarja adni a házat,melybe mi élünk és ő!

A földhivatal szerint a mai napig anyám és apám nevén szerepel a ház 50-50 % tulajdoni résszel!

Apám szerint anyám lemondott a házról a válási papírokon,anyám szerint nem! Természetesen egyik sem találja a papírokat!

Ha anyám tényleg lemondott a házról a válási papírokon,akkor apám nevére kerülhet a ház 100%-os tulajdoni résszel?

Igazolni nem tudja,hogy anyámat kifizette,mint ahogy állítja mindenkinek! A földhivatalhoz benyújtott kérelmét,hogy írják át a nevére is elutasították 15 éve,mert nem tudott igazolni semmit!

Tehát a kérdésem,hogy van a két papírnak köze egymáshoz?

2014. szept. 7. 16:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Anyukád bemegy a földhivatalhoz és kikéri a tulajdoni lapot. Ami azon van, az a tény. A többi csak az ő marakodásuk.
2014. szept. 7. 16:09
 2/14 A kérdező kommentje:

Mivel én értem rá,így én voltam bent a földhivatalban és ott mondták az 50-50%-os tulajdoni részt!

De apám most a válási papírokhoz ragaszkodik,mert hogy anyám "lemondott a jogairól" és semmi köze a házhoz!

Tehát formálhat jogot a válási papírokkal vagy azzal semmit nem ér el a földhivatalban?

2014. szept. 7. 16:12
 3/14 anonim ***** válasza:

Igen. Ha minden kétséget kizárólag tudja bizonyítani, hogy kifizette a ház értékének felét vagy máshogy egyeztek meg, akkor igen.

De nem hiszem, hogy ez menne bírósági per nélkül.

2014. szept. 7. 16:15
 4/14 A kérdező kommentje:

Semmit nem tud bizonyítani,mert nem is így volt!

Mos már azért kíváncsi vagyok,hogy apám szava a hihető,hogy anyám lemondott a házról vagy anyám szava a hiteles,hogy ő a gyerekeire hagyja a ház ráeső részét!

Félreértés ne essék,nem akarok én semmit a házból,de azt sem szeretném,ha apám hülyeséget csinálna és anyámnak kárt okoz!

2014. szept. 7. 16:20
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
nem, az a tény, ami a tulajdoni lapon van, ha anyukád anno lemondott volna a ház feléről, akkor ezt ráírták volna a tulajdoni lapra, egyébként sem lehet lemondani, csak ügyvéddel. apád hülyeségeket beszél, gondolom rossz anyagi helyzetbe került.
2014. szept. 7. 16:28
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha le van írva az, hogy anyukád lemondott a ház feléről, és ezt apád fel tudja mutatni, akkor van igaza.
2014. szept. 7. 16:42
 7/14 anonim ***** válasza:
csak akkor ha ügyvéd által hitelesített papírja van róla, hogy lemondott róla. ha valaki lemond a ház feléről, akkor az ügyvéd azt át is iratja a földhivatalnál, majd kiküldik róla a másolatot. ráadásul ha ez megtörtént volna akkor apád már 20 éve birtokba vette volna a házat.
2014. szept. 7. 16:53
 8/14 A kérdező kommentje:

Én is ezt mondtam neki,de nem vagyok amúgy ebben jártas,nem váltam még,nem tudom,hogy mennek ezek a dolgok.

S igen! Jól látod a helyzetet,nem dolgozik 2 éve,csak immel-ámmal!

2014. szept. 7. 17:03
 9/14 anonim ***** válasza:
Ami pedig a ti örökségeteket illeti, az úgyis a tiétek lesz majd akkor, amikor eljön az ideje, mivel apátok és anyátok tulajdonát is örökölni fogjátok majd. Nagyon ritka az olyan eset, hogy egy szülő kitúrja a gyerekeit az örökségből.
2014. szept. 7. 17:10
 10/14 anonim ***** válasza:
ki kell kérni a periratrok másolatát az eljáró bíróságtól
2014. szept. 7. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!